Tuesday, January 29, 2008

hatiku berbunga cinta.....


ntah knape.....hari nie hatiku terdetik utk memikirkan cinta.....

hatiku yg telah lama kosong....terasa terlalu dahagakan cinta.....cinta yg pernah aku rasai saat ketika dulu.....aku pun tak tahu kenapa hati ini memerlukan cinta itu....sedangkan aku pernah berjanji....biar aku lalui saat mudaku utk aku mengejar apa yg aku impikan....dan membiarkan masa menentukan segalanya....

benar kata org...setiap insan itu memerlukan cinta.....memerlukan diri ini utk disayangi dan menyayangi.....

dulu pernah aku terfikir....tanpa cinta tak mengapa....aku mampu utk lalui hari2 nie tanpa ada insan yg menyayangi dan merindui.....

mungkin juga kerana aku pernah kecewa....cintaku bertepuk sebelah tangan....walaupun ku tahu....dia tahu aku mencintainya......

aku yakin dan percaya....jauh di sudut hatinya.....ada namaku tersimpan...di hatinya....tersimpan atr insan yg pernah mencintainya....memang sukar utk aku menerima....kenyataan itu....

bagiku....selagi jiwa ragaku masih mampu utk menunggunya....selagi itu aku akan menanti....kerana aku yakin dan percaya.....dia tercipta utk ku.....dua hati yg aku pasti akan bersatu......

aku tak pernah mengatakan cinta padanya.....tp sekeliling yg membuat cinta itu bersemi.....ehmm....agak kelakar....kerana bg aku...cinta tak semestinya di ucap dengan kata2....kerana kadang2 hati itu sendiri yg akan memberi tahu yg kt mencintai atr satu sama lain....

bukan aku terlalu memilih cinta....kerana cinta bukan 1 perkara utk dipermainkan.....kerana insan itu akan hidup dengan kt bt selamanya.....sehingga hujung nyawa....

biar entri ini membuat org tertawa dengan apa yg aku cuba katakan....kerana apa yg aku tulis adalah ikhlas dari hati aku.....bukan cinta yg palsu....cinta sekadar nafsu dan kepuasan....cinta yg tidak di redha alam....

biar org tertawa....tertawa dengan kebodohan mereka sendiri....kerana bg aku....kt berhak utk menegakkan pendirian kt sendiri.....yakin je.....kerana yg benar itu berhak dan lebih berkuasa dari yg palsu....

sampai bila kt harus menipu diri sendiri.....memenjara diri yg sebenarnya di ciptakan utk mencintai yg berhak utk di cintai....bukan pantulan cinta....yg tak kan mampu utk di miliki walaupun pada zahirnya....mampu utk memiliki...tetapi batinnya.....xmampu utk di gapai....

sedih aku melihat.....dunia yg penuh dengan propaganda cinta....cinta yg menuju akhir zaman....mengembalikan cerita cinta yg dulu....yg tak di redhai oleh alam dan pencipta......

tak perlu utk aku berkata2 lg....kerana aku yakin apa yg cuba aku sampaikan disini pasti ada yg memahami....hanya yg pernah berada di tempat itu kan memahaminya.....

kembali kepada hatiku yg berbunga cinta.....ku yakin...suatu hari dia akan membacanya....tak kisah....dia masih ada di hatiku atau aku telah mencintai insan lain....tapi yg paling penting....dia adalah insan yg paling aku cintai....kerana bg aku...dia insan yg begitu sempurna di mataku....

ehmm....bercerita tentang cinta tak kan pernah habis.....bg aku....aku lebih rela membiarkan masa menentukan segala....

kerana aku yakin...suatu hari ia akan hadir jua....hadir utk bersatu dengan hatiku....

PROPA::;ranking kecekapan malaysia adalah......???

berbalik kepada entri yg aku post semalam....mengenai kononya kecekapan malaysia adalah berada pada tangga ke-6 di dunia.....

tetapi apa yg aku dapat dpd seorg insan yg telah komen entri aku tu...mengatakan perkara yg sebenarnya.....

aku pun terkezutlah bila dpt tahu perkara sebenar nie....tp aku malas lah nak bg komen lebih kan...kang xpasal2 aku masuk ISA....he3 menyebarkan fitnah....tp terpulang pada korg lah menilainya.....adakah ianya betul ataupun sekadar propaganda politik malaysia....biasalah tu kalau2 nak dekat pilihan raya...apa2 pun sanggup di bt utk mengaburi mata rakyat.....berdosa tau...tanggunglah kat akhirat ek....he3

so...korg klik sini.....tgk ranking malaysia kat mana sebenarnya.....

p/s tq to....bakadasu 4 da info k.....

magisnya juara lagu.....


ehm.....magik ke sebuah lagu itu....?

satu persoalan....tapi itulah tema utk ajl22 kali nie....

tp bagi aku xde pe yg magis utk ajl kali nie...ntah lah....agak hambar la ajl kali nie...4 me lah....xtau la org lain kan.....maybe coz lagu yg plh aku suka xmasuk kot......lagu apa? tanya pulak....he3
lagu apa lg....BISAKAH lah....dr datin sri ct.....hu3

mungkin sebab aku tak tgk dr awal kot ajl nie....coz aku ingt start kul 8.30...tp ada lah mamat propa kt start kul 9....katanya 8.30 tu juz red carpet jek...so ktorg pun pergi tgk ajl22 kat cafe kk2 dlm kul 9lbh...igt tak lambat rupanya dah byk terlepas tgk artis2 nie bt persembahan...yg plg aku frust giler...xdpt tgk ct nyanyi...khua3...tention......

so aku juz tgk start aishah sampai habis....

jadi juara pun kita dah tahu kan....sape lg klu bukan estranged....ITU KAMU....tahniah utk mereka...tahniah gak utk nora dgn lagu samudera, kaer utk lg izinku pergi.....serta jac n lah utk vocal dan mawi utk persembahan terbaik.....ct tak dpt pape pulak.....xpe lah....bg peluang...he3

ntah lah....aku mcm xde mood nak cite pasal ajl22 nie....coz bg aku kali nie xbez....byk kontroversi dpd kemagisan yg cuba di tonjolkan oleh tv3......

semoga ajl23 lebih meriah dpd ajl22 k....kurangkan kontroversi tp tingkatkan kualiti.....klu boleh jgn byk sgt artis asal xnyanyi lagu dorg k....agak lain bila bukan artis sendiri menynyikan lagu mereka....walaupun ajl pertandingan utk komposer....

yg pasti aku frust gak xdpt tgk faizal tahir perform...tp kredit utk fiq n bob yg mampu membawa lagu itu dengan cara sendiri....bob yg plg bes wlpun ada lupa lirik...he3 biasalah tue....aku pun pernah lupa lirik....ha3

tp sayangkan aisah n ramlah ram tak dpt menunjukkan vocal mereka yg power tue....mcm ada something jek....tu yg persembahan dorg mcm xbes....org kt xsemestinya dah ber'abad' xpower lg kan...he3 pape pun tahniah kerana berjaya memasuki peringkat akhir wlpun dah season k.....he3

pengacara malam ajl22 agak kurang menyengat pulak...terlalu skema ikut skrip...hu3 cubalah relx ckit...br r bez....sesuai lah ckit.....

wah....ingt xbyk aku taip nak komen pasal ajl22 nie...xsangka byk pulak....ha3

propa.....semoga ajl akan terus berada pd landasannya yg sebenar....agar kemagisan itu akan terus bersinar....

CEKAPNYA KERAJAAN MALAYSIA.....

buat pengetahuan korang semua lah kan....td time aku duk makan kat cafe...so time tue pulak buletin utama.....

so aku pun terdengarlah berita yg mengatakan kerajaan malaysia berada pada tangga ke-6 negara yg paling cekap di dunia.....

wow....terkezut skejap....mcm tak percaya lah....tp percayalah...he3 semua tue kira baguslah kalau memang betul lah negara malaysia atr yg paling cekap di dunia....ehm....salah satu fakta kes nie utk debat astar....ada ke...ehm...hu3

apa2 pun tahniah kepada pucuk pimpinan kita iaitu pak lah kerana telah berjaya mentadbir malaysia menjadi sebuah negara yg cekap.....macam kelakar lak...he3 harap2 kecekapan nie tak lah hanya sekadar dapat gelaran ranking....tp tak tunjukkan kepada rakyat kan....dah nak dekat2 nak pilihan raya nie....bt lah sesuatu yg boleh terus meyakinkan rakyat ek....he3

so nie lah petikan berita kat utusan.....

PUTRAJAYA 28 Jan. – Kecekapan kerajaan Malaysia semakin meningkat dan kini adalah yang keenam terbaik di dunia berbanding tempat kelapan pada tahun 2000, kata Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

Sambil memetik World Competitiveness Year Book yang dikeluarkan oleh IMD, sebuah institusi pengajian perniagaan terkemuka berpejabat di Switzerland, Perdana Menteri berkata, Malaysia yang tergolong dalam negara-negara mempunyai 20 juta penduduk atau lebih mengatasi United Kingdom, Jerman, Thailand, Sepanyol, Jepun, Rusia dan Perancis.

“Di atas kita ialah China, Kanada, USA, India dan Taiwan,” katanya ketika berucap kepada ribuan kakitangan awam pada Majlis Perdana Perkhidmatan Awam (Mappa) kelapan di sini hari ini. - Bernama

tahniah sekali lagi k....
semoga malaysia akan terus menjadi sebuah negara yg cemerlang,gemilang dan terbilang dalam mengejar dan mencapai WAWASAN 2020....



Sunday, January 27, 2008

suharto meniggal dunia....


berita nie baru ptg td aku bacanya,,...27january....

sebagai mana yg kt tahu la kan...suharto telah pun di masuk kan ke wad sebelum ni atas masalah kerosakan organ yg tidak dapat berfungsi dengan baik.......

tetapi pada tepat pukul 1.10 ptg waktu indonesia(2.10 waktu malaysia) suharto telah pun kembali ke rahmatullah....menemui pencipta....

Pengumuman itu dibuat oleh bekas Menteri Setiausaha Negara Indonesia, Moerdiono melalui siaran sebuah radio tempatan ke seluruh negara itu sejurus selepas pasukan Doktor Presiden yang merawat Suharto mengesahkan kematian bekas presiden itu.

Suharto, 86, memerintah Indonesia selama 32 tahun dari 1966 hingga 1998 berada dalam keadaan kritikal sejak dimasukkan ke Hospital Pusat Pertamina, Jakarta Selatan pada 4 Jan lepas.

sebagai mana yg kt tahu....suharto telah byk menyumbang kepada negara beliau sehingga di gelar bapa pembangunan oleh negaranya,...selain itu juga...dialah pemudah hubungan atr indonesia dan juga malaysia( selepas konfrontasi terhadap Malaysia yang dilancarkan oleh presiden pertama Indonesia, Sukarno)

so...kira byk jugaklah jasa beliau di dalam merapatkan lg dua negara jiran ini....agar terus bekerjasama dalam pelbagai perkara...walaupun aku tak tahu sangatlah dan mengenali beliau dengan begitu kenal...he3 propa jek...

semoga keluarga beliau tabah menghadapi semua...dan juga roh beliau senantiasa di cucuri rahmat....

al-fatihah....amin....

aku kembali....


aku kembali...

bukan kerana menjilat semula ludah yg telah aku lemparkan....tapi seperti yg telah aku katakan dlm entri aku sebelum ini....kini hati aku telah berjaya menguasai emosi ku semula....setelah jasadku merajuk membawa diri...tanpa hati dan emosi.....

aku kembali.....

bukan utk menyerah kalah....tapi utk meneruskan perjuanganku.....perjuangan yg aku impikan....kerana aku yakin....dugaan baru sikit menimpa....hidup ini banyak lg dugaan yg harus kita bersiap sedia utk hadapi.....

aku kembali....

bukan utk menunjukkan aku adalah hebat...tapi aku kembali kerana aku sedar...perjalanan aku masih muda....masih banyak yg aku harus lalui...dalam mencari kemanisan hidup ini....

aku kembali...

kerana aku sedar...hatiku masih utknya....jiwa ragaku hanya utknya.....cintaku hanya utknya.....aku sanggup mengorbankan segalanya hanya utk dirinya....kerana ku yakin....ia memerlukan aku....memerlukan aku....utk mengajar aku mengenali dunia ini....dunia yg hanya sementara cuma....

aku buangkan segala egoku...aku buang segala emosiku....aku buang segala yg terbuku d hati.....utk ku terus melangkah dengan penuh keyakinan mengejar apa yg aku impikan selama ini.....

aku kembali kerananya......

hadiah daripada hati....

hadiah daripada hati...itulah album terbaru siti nurhaliza yg ke-12.....bak kata beliau lagu nie...khas di tujukan utk semua peminatnya...yang setia dari dulu hingga sekarang...dan album ni juga adalah hadiah dari hati beliau....tulus dan ikhlas.....

sebelum nie....b4 aq xdengar lagu2 beliau dalam album terbaru nie....aku ingat kali nie lagu2 dia mesti tak best sebab....mesti lagu2 dia kali nie bukan luahan dari hati beliau.....tapi semua itu meleset.....sebab semua lagu2 belaiu dalam album nie semua ada maksud tersendiri.....ada jugak lah lagu yg menyentuh hatiku ini...he3 biasalah setiap manusia ada hati utk merasa apa yg ada dlm hati....

aku harap album beliau kali nie berjaya.....seperti album transkripsi yg lepas.....coz aku yakin...album beliau kali nie...adalah yg terbaik di kalangan yg terbaik.....kerana ianya di hasilkan daripada hati yg benar2 ikhlas.....kata beliau lah kan...he3

lagu yg plg menyentuh perasaan ku kini ialah MELAWAN KESEPIAN.....ntah la...aku rasa lagu nie telah berjaya menyentuh hati ku yg kosong tanpa cinta.....sebab lirik dia yg menyebabkan ada something yg menaikkan semangat aku....he3 korg tahu tak...punya lah aku penat cari lirik lagu melawan kesepian nie.....tention giler aku tak jumpa....ya lah...aku kan tak beli abum dia pun lg...he3 masalahnya aku ddah ada sume lg dia.....download lah kan....sorry....he3

xpe lah...kita lupakan pasal lirik...nanti klu aq dah dpt aku post kan...n komen skali k....

aku teringat lagi time aku mula2 minat ct....time tue aku rasa baru darjah 3 tak silap aku....1st time aku mengenali ct time tue aq tgk dia kat pencalonan juara lagu lah....he3 time tue tgk dia kiut sgt....so aku pn mula la minat dia sampai sekarang....he3 mcm klakar kan...minat kerana kiut...hu3 time tue tak tahu menilai lagu lg....sekarang dah pandai la...ha3

apa2 pun semoga album ct yg ke-12 nie....berjaya dan terus berjaya meraih kutipan jualan album yg tinggi k....dan seterusnya berjaya merangkul anugerah....

INFO ALBUM BARU SITI (EXCLUSIVE DI SITIZONE.COM)
  • Album solo yang ke 12
  • Mengandungi 11 buah lagu dalam bentuk kaset dan cd
  • Penerbit album adalah Dato Siti Nurhaliza, Aubrey Suwito, Audi Mok, Azlan Abu Hassan, Jenny Chin, Greg Henderson dan Sharon Paul
  • Album akan diedarkan pada 10 Disember 2007
  • Album terbitan Siti Nurhaliza Productions (M) Sdn. Bhd. dan diedarkan oleh Suria Records
  • Dalam album akan ada cara untuk DOWNLOAD FULL SONG dan TRUE TONES



LAGU-LAGU DALAM ALBUM 'HADIAH DARIPADA HATI'
  • Ku Mahu (Audi Mok / Rina Khan)
  • Melawan Kesepian (Pongky Barata)
  • Mulanya Cinta (Dick Lee / Adlin Aman Ramly)
  • Tanpa Kalian (Taufik / Taufik / Dato Siti Nurhaliza)
  • Biarkan (Azlan Abu Hassan / Azalea)
  • Kerana Dirimu (Cynthia Lamusu)
  • Hati (Sharon Paul / Shuhaimi Baba)
  • Wanita�(Muhamad Fahmi / Shanty Ramadani / Dato Siti Nurhaliza)
  • Cintamu (Sharon Paul / Fedtri Yahya)
  • Sutramaya (Aubrey Suwito / Tinta S)
  • Sekian Lama (Azlan Abu Hassan / Azalea)

kata2 siti nurhaliza tentang album dia....klik sini...

Friday, January 25, 2008

sekadar renungan bersama.....

ASSALAMUALAIKUM WARHAHMATULLAH.MUSLIMIN MUSLIMAT RHAHIMAKUMULLAH.CUBE KITE RENUNGKAN SEJENAK APA YANG SAHABAT SAYA ANTAR KE EMAIL SAYA.

kalau anda fikir anda masih islam...bacalahKalau anda pikir anda masih islam bacalah...kalau tidak... nauzubillah...

Message: Tolonglah ambil masa 5 minit untuk membaca ini....kalau lebih 5 minit tu bukan membaca la tu..tapi mengeja.. ;-)

Dengan Nama ALLAH yg Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...Bayangkan benda ini berlaku pada anda..... Suatu hari pada masaSembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah...tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgnpakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesingun...

lalu salah seorang lelaki tu bertempik ""Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari parajemaah itu utk menyelamatkan diri....

daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 41 orang sahaja yang masih berdiri di tempatmasing-masing termasuk Pak Iman tu...

Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "OkPak Iman, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah PakIman mulakan sembahyang Jumaat"....

Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah...." Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 41 yg betul-betul beriman... "" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya... kedua lelaki hanyamembawa mesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh..

tapi generasi skrang.. amat lemah..baru kena ugut terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi...""Lawak, ada juga yang agamanya Cuma seminggu sahaja.. tu pun bila time sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya...

""Lawakkan, ramai orang percaya kepada gossip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatitdalam al Quran

""Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumbamengejar dunia

""Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukupmasa..

Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau email yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agamaLawak kan ???

/ Kenapa gelak/ tu kan realiti.. tapi yg paling lawak sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain... berapa orang yang akan buka email ni untuk luangkan masa membaca? berapa banyak????Wallahuaallam.

wassalam

walau pun aku hanya copy paste jek...sekurang2 nya aku ada inisiatif utk menyebarkan nya....alhamdulillah....

aduhai....faizal tahir...




jika kita lihat pada bakat beliau.....

beliau mampu tuk pergi jauh dan akan menjadi seorg lagenda baru utk tanah air....kerana beliau seorg yg kreatif...yg mampu mewarnai dunia hiburan kita yg ketandusan artis2 yg begitu berbakat....kredit harus d berikan pada beliau kerana bukan setakat menyanyi...tetapi beliau mampu utk mencipta lagu sendiri.....

tetapi....bak pepatah melayu mengatakan...ku sangka cerah sampai ke petang....tp hujan di tgh hari....itu lah apa yg telah terjadi ketas beliau....karier seni beliau tercalar dek kerana salah langkah beliau dlm melakukan sesuatu....

mungkin bukan niat dia utk berbuat sedemikian....biasalah...bila terlalu asyik di pentas segalanya akan terlupa...dunia ibarat kt yg punya...aku pun klau bt persembahan kat atas pentas ghirah gak...he3 propa.....

kontroversi pertama yg beliau telah bt dan membuat seluruh peminat seni terkezut....bila beliau meluncur di atas pentas selepas ke-2 2 lagu beliau berjaya mara ke akhir anugrah juara lagu ke-22.....bagi aku ianya tidak salah...biasalah tu....dia kan artis baru..tiba2 dpt 2 pencalonan terus mara ke akhir...tak ke ghairah namanya...klu aku pun mungkin over dr tue lagi...he3 tp ct 3 lagu lg....tak pun over mcm tue kan...ha3 pa pe je lah....kesian dia....terpaksa meminta maaf kepada semua org...dek kerana benda tue jek pun....bapak faizal pun tegur dia berkelakuan sebegitu....hu3

nak bt mcm mana faizal oii....kt org timur...bukan org barat....kena lah berlagak org timur....org malaysia mana boleh terima gaya mcm tue....lain lah klu artis indonesia...he3 jgn marah...

lepas jek cerita nie...ala reda sikit....c faizal pun bt hal lg....xtau nak kata apa kat dia nie...hu3
boleh pulak dia bt perangai.....semasa ulang tahun 8tv yg ke 4.....korg confirm dah tau kan....dia leh bukak baju dia.....nasib baik dia tak sempat buka seluar....bukak tali pinggang jek....he3

lpas tue leh pulak ada tulisan SUPERMAN...ya lah...kitorg tau la ko tue duta produk baju superman kan....tak perlu lah sampai bt benda tue...ko kena bayar ke bt benda tue...? tak kan...bt nyusah jek....kan apa dah jadi sekrg....malu sendiri lah....lagi satu...badan kalau berketul2 tue nak bg tgk org tak pe gak...nie berlemak pulak...ooppss laser pulak...ha3

apa2 pun yg plg menyedihkan...faizal tak dpt bt persembahan utk anugrah juara lagu kali nie...hu3 tak dpt nak tgk dia nyanyi...khua3 sedihnya....dah lah lg dia aku minat...ehm...kasihan MAHA KARYA CINTA....yang tak dapat....KASIH TERCIPTA...he3

apa2 pun faizal dah pun menerima hukuma atas kelakuan dia tersebut....terpaksa lah kena band oleh media prima...dan kena menjalankan kerja2 amal selama 6 bln xsilap aku....kot..lupa lah...xpe lah...

semoga faizal tak mudah putus asa dlm industri muzik seni tanah air....perjalanan anda masih jauh.....contohi ning baizura...dulu pun dia teruk jugak kena kecam..tp sekrg...dia mampu menjadi atr DIVA tanahair.....

teruskan perjuanganmu....FAIZAL TAHIR....


GEMURUH

Bila bertalu rentak dikalbu
Hasrat tersirat semakin kuburu
Bila bergema laungan gempita
Harapan bernyala nadiku berganda

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin keangkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Ungkapan ini bukan sekadar bermimpi
Segalanya pasti kan terbukti nanti




pencalonan akhirr anugerah bintang popular 2007

senarai pencalonan akhir bintang popular dah kuar pun he3

tak sabar nak tgk anugrah bintang popular nie...sape lah yg bakal dpt bintang plg popular agaknya...hu3 harap2 ct dpt rampas blk anugrah dpd mawi ek..he3 aku rasa mawi tak dpt kot bw blk anugrah tue...coz dia dah xfomos sgt last year....he3 tp xtau lah kan klu2 dia ada silent peminatn pengundi dia kan...ha3 apa2 pun jgn lupa utk mgundi artis2 kesayangan korg k...

penyanyi lelaki popular.
  • faizal tahir
  • anuar zain
  • mawi
  • hazami
  • adam

penyanyi wanita popular

  • datin seri siti nurhaliza
  • misha omar
  • mila
  • adibah noor
  • jaclyn victor...sah2 lah ct menang kan...he3

pelakon filem lelaki popular

  • rusdi ramlie
  • pieree andre
  • apek
  • rosham nor
  • afdlin shauki

pelakon filem wanita popular

  • maya karin
  • erra fazira
  • fasha sandha
  • vanida imran
  • sharifa amani

saingan sengit utk kategori nie kan....tp klu aku....utk thun lepas sah2 la milik vanida imran...menang 2 anugrah tau..pelakon terbaik lg...

penyampai radio wanita popular

  • fara fauzana
  • linda onn
  • nana
  • abby fana
  • nila kurnia

ehm...aku harap fafau lah dpt anugrah nie ek...he3 rampas dr linda onn propa tue...

penyampai radio lelaki popular

  • faizal
  • ac mizal
  • aznil
  • kiran
  • khairil

harap2 faizal lah menang ek...dia jek yg aku rasa best kat sinie...

pengacara lelaki popular

  • aznil
  • azwan
  • wahid senario
  • ally iskandar
  • ac mizal

pengacara wanita popular

  • fara fauzana
  • kak engku
  • kak ogy
  • cheryl samad
  • sharifah shahirah

aku yakin fara fauzana menang lg utk kali ke-3 berturut2 coz last year pn lbih kurang gak yg dia lawan kan...so nothing lah...he3 tp sume d tgn peminat....

Wednesday, January 23, 2008

bila hatiku mula bicara...

semalam...
dugaan yg cukup menduga...
utk aku memilih...
ke mana harus langkah ku pergi...

di saat aku mula keliru...
menahan sebak di hatiku...
yg kian terluka...
ku ketuk pintu hatiku..
kerana ku kian buntu...
buntu mencari jawapan sebenar...

hatiku mula bicara..
bicara dengan madah yg indah...
agar jasadku tidak terlalu terseksa...
dek keadaan yg lebih menguasai diri ini...
tetapi sayang...
emosi bangkit menentang...
cuba meguasai jasadku semula...
sedangkan hatiku sudah memulakan bicaranya...

bila hatiku mula bicara tentang apa sebenarnya yg ingin ku cari....
dan cuba utk meleraikan emosi dari jasadku...
aku terkesima seketika...
tatkala...
kali ini....
hatiku tak mampu utk berkata2 lagi...
dia lebih rela emosi menguasai dia...

kini
jasadku terpaksa melangkah sendiri...
kerana antara emosi dan hati...
tiada satu yg mampu membawanya...
jasadku lebih rela melangkah jauh...
bersendiri...
terus melangkah dan melangkah...
agar masa dapat mengubah segala...
mengubah pendirian emosi dan hati...
yg sememangnya tak tahu memahami dan menghargai jasadku...

hati dan emosi...
memenjarakan diri mereka...
dan membiarkan mereka terpenjara...
di dalam pendirian mereka sendiri...

kini
jasadku hanya mampu menunggu...
utk hati berjaya menguasai emosi...
dan hanya masa menentukan semua...
kerana jasadku tahu...
ia akan kembali semula....
mencari kesempurnaan padanya...

Tuesday, January 22, 2008

mungkin tiada debat dalam hidupku....

org kata....terlajak perahu boleh berundur...terlajak kata...sampai mati pun tak kan pernah padam dari ingatan...

aku tak sangka...semua ini terjadi....mungkin atas keterlanjuran aku nerkata2...di alam maya ini...menyebabkan aku terjerat di dlm kata2 aku sendiri....

aku pun tak menduga...ini terjadi....kerana ku sangka kan...panas hingga ke petang....tp hujan di tengah hari....aku menulis entri itu tanpa pernah aku merancang....mungkin kerana hati ini terlalu di duga...menyebabkan jariku asyik menari....dan terus menari....menari di pentasnya...

bukan juga niat ku utk melukakan hati sesiapa...tp kadang2 hati ini tak dapat menyembunyikan apa yg terbuku....

aku juga tak menduga ini terjadi....seperti aku bukan aku...tp aku harus menerima kesemua...atas kekilafan diri ini sendiri....memang benar...kadang2 blog ini bukan lah 1 cara yg terbaik utk kt meluahkan apa yg kt tidak puas hati....tp kadang2 itu hak sesorg jugak....kt tak dapat mengelak...

berat sungguh jari jemariku ini utk menari kali ini...langkahnya seperti sumbang...tak seperti biasanya...

walaupun berat utk aku lakukan...tetapi keputusan ini adalah yg terbaik...walaupun perjalan aku masih mentah lagi....masih byk yg belum aku lalui....tp hati ini sudah tawar...tiada lagi manisnya...

biarlah aku membalas kekilafan aku ini dengan aku mengundurkan diri...kerana itu jalan terbaik...bg aku...ketiadaan aku bukannya 1 kekurangan....kehilangan aku nanti juga melepaskan beban yg berat itu....

aku sedar....debat telah menjadi darah daging aku...kerana inilah yg aku idam2kan sejak dr bangku sekolah lagi....tapi baru kini aku sedar....tak semua yg kita impikan...dan bila ianya menjadi suatu kenyataan....kita kan merasa bahagia memiliknya....pasti akan ada kepahitan....

biarlah aku terus dengan keputusan ini...walaupun ada pihak yg tak bersetuju...,kerana ku tahu ia jalan yg terbaik....biar kesedihan aku ini berakhir....kerana aku tak sanggup melaluinya lagi...

bukan ku pinta....tp semua milikNYA...biarlah masa menentukan segala....

terima kasih pada semua....yg mengajar aku mengenal dunia debat.....banyak yg telah aku pelajari....sehingga aku mengenal dunia ini....debatlah yg membuka mata aku....dunia ini amat luas..dan harus kt terokai...debat mengajar aku erti sahabat....debat mengajar aku erti seorang abang dan kakak.....debat mengajar aku erti kesabaran..debat mengajar aku erti siapa aku sebenar....

bg aku...biar tiada siapa yg memahami diri ini...kerana hidup ini yg plg ptg kt tahu menghargai diri sendiri...

ku memohon 1001 kemaafan kepada semua yg mengenali diri ini...terutama sekali warga pendebat semua...meskipun aku tak sehebat mana...seperti mont,daud,khairulnizam,ali,zulfadhli,abg raja.ang wan,abg fizul dan semua dewa2 pendebat semalaysia.....tp sekurang2nya....jiwa ragaku ini hanya utk debat....

jari jemariku amat berat utk menari lagi...langkahnya semakin sumbang...pentasnya di sirami dengan hujan yg tiada hentinya....aku tak mahu terus menyebabkan ia derita di pentasnya sendiri....

mungkin perjalanan aku sebagai seorg pendebat hanya sampai disini....mungkin beginilah pengakhir ceritanya...alif ba ta dunia debatku....kerana ku tahu...dunia ini hanya mengajar kita mengenal alif ba ta sahaja....kerana cerita huruf2 jawi yg lain ada di akhirat sana....dan alif ba ta itu lah yg harus kita kenali dengan sebaiknya...agar ianya menjadi satu bekalan di akhirat sana...bukannya banyak..hanya 3 huruf sahaja.....

terima kasih kepada abg raja.abg wan n abg hafizul...yg telah byk mendidik diri ini utk menjadi seorg pendebat...walaupun aku masih tak menjadi seperti apa yg anda inginkan....tetapi aku telah mencuba sedaya upaya ku....itu yg aku termampu lakukan....

dan buat terakhir kalinya....aku memohon maaf kepada pembaca yg terasa hati dengan entri aku itu...memang kekilafan diri ini...yg masih mentah utk berfikir panjang....tanpa memikirkan perasaan org lain....

nampaknya jari jemariku sudah tak mampu lagi utk terus menari...mengikut rentak lagunya seperti biasa.....BIARLAH SEMUA MENJADI KENANGAN...KENANGAN YG TERINDAH...

SELAMAT TINGGAL DUNIA DEBAT....TERIMA KASIH DAUN KELADI....

aku pasti akan merinduinya...assalamualaikum....

Monday, January 21, 2008

aku kembali....berkata-kata...

assalamualaikum....hai semua...

ehm....lebih kurang 5 hari aku tak menulis blog aku....bukan aku dah tak sudi nak taip tp biasalah kan org bz....he3

actly....5 hari lpas aku kat um...ada pertandingan teater n ptandingan nyanyi tradtional...mcm yg aku ckp kat entri sebelum nie la kan...

rasa rindu sgt nak menaip blog wlpun juz 5 hari jek tak menaip blog....he3 propa sgt ayat...ntah r...dlm masa 5 hari nie terlalu byk perkara yg berlaku...membuatkan aku tak sabar2 nak menggerakkan jari jemariku di atas keyboard nie...he3

aku rasa seronok bila dpt menaip blog coz biasalah...aku kan bukan jenis suka meluahkan perasaan kat org lain lain kan...oppps..sentap pulak kwn aku sorg tue....he3 gurau jek....dan lg 1 aku suka menaip blog nie coz aku scara xlangsung dpt menambahkan ilmu aku....aku tak kesah klu org kt aku terlalu taksub dgn blog nie...pe yg ptg bg aku....aku puas....puas dgn apa yg aku lakukan....

ehm....utk alkisah aku utk 5hari lepas akan aku ceritakan dlm entri yg sterusnya k.....

Wednesday, January 16, 2008

good luck to teater..senandika....

ehm hari nie aku bertolak ke um utk pertandingan teater...aku tak berlakon pun tapi aku myumbangkan suara utk lagu pusaka sari....

tajuk teater wakil ump nie adalah pusaka sari...cerita dia agk menarik gak la....bg aku la....xtau la klu org lain yg akan tgk mlm esok kan...

lepas teater nie aku akan bergegas ke usim pulak utk pertandingan lagu traditional...aku pilih lagu zapin budi...ehm..walaupun tak banyak latihan coz aku lebih byk habiskan masa utk teater...tp tak mengapa...org kata klu ada rezeki tu adalah kan...
at least kt try da best...

suara aku bukan pandai sgt pun nyanyi lagu traditional nie..propa jek...aku pun xtau mcm mana leh terpilih utk mewakili ump...he3 propa sgt ayat...aku klu nyanyi lg2 pop balada boleh r....ha3

apa2 pun maybe dlm lebih kurang 5 hari nie...blog aku x terupdate la nampaknya...hu3

tp xmengapa...demi benda yg aku minat...aku sanggup bt apa saje...

dan yg pasti class dan lab byk akan aku tinggalakn...khua3 matilah aku...

apa2 pun good luck to senandika n to me gak...semoga berjaya...he3

Monday, January 14, 2008

alif ba ta cerita ku....sem 2 di ump....


ya allah....

xsangka this sem aku betul2 busy....

penat je memanjang.....banyak sgt benda nak kena buat....bukan saje nak menyusahkan diri utk masuk apa2....tapi memang dah minat aku...nak buat mcm mane kan...


1st week

setiap malam aku ada lat. debat....aku tak kesah la kan....coz utk pemilihan dan lat. utk debat intgriti n astar...so aku pun selalu lah dtg...lagi pun 1st week sem nie tak bnyk keje sgt pun.....so aku pun berjaya melalui minggu pertama sem 2 walaupun aku terasa bosan dengan ump nie...khua3.....


2nd week....


so....2nd week adalah starting utk segalanya....star minggu nie la aku byk benda yg nak kena bt n hantar minggu depan....dis week aku busy dgn 3 benda...


  • repot,assgment,proposal and tutorial yg berlambak....mati lah aku....dah la aku mls nak bt benda tu semua....

  • busy dgn lat. debat pulak....wlpun xtau pg atau tak....intgriti or astar...coz dat time aku ada kem btn pulak...khua2

  • lat.teater n nyanyian lagu asli...coz nex week nak bertanding.....hu3

3rd week.....


3rd week lak...byk kerja aku xbt lagi.....n den dis week ari rabu aku kena pg um utk teater dan juga usim pd ari jumaat tak silap aku...utk pertandingan nyanyian lagu asli n traditional...so tiap2 mlm aku kena ada lat....hu3 debat punya lat. pun ada gak cuma aku xpergi 4 this week jek...hu3


begitulah hari2 ku berada di sem2 utk permulaan cerita sem 2 ku....


nantikan entri seterusnya.....

cute je cactus kat atas tu.....seperti sepasang kekasih..he3


to be continue....

apy bufday to DATUK/DATIN SERI SITI NURHALIZA...11JANUARY....



ehm...pada 11 january yg lpas adalah bufday kepada artis yg paling aku minati dlm industri muzik malaysia....iaitu DATUK/DATIN SERI SITI NURHALIZA.....

beliau telah pun mencecah usia 29 tahun....he3 actly my brother pun bufday dia sama dengan siti....29 tahun gak...apy bufday to you my brother....nama dia mohd.erah bin mapplati.....

aku rasa bangga dengan ct....sebab dia adalah seorg yg begitu hebat bagi pandangan mata aku...he3 org lain aku tak tahu lak....ha3

semoga ct terus berjaya dalam bidang yang engkau ceburi.....dan juga semoga cepat dapat anak ek...he3 ada gak la nnt pnyambung generasi kehebatan siti....

APY BUFDAY TO SITI NURHALIZA....

SWEET 29......


Siti Nurhaliza - Ku Mahu


Sesaat ku terkesima
Pada indah personamu
Sekilas kau senyum padakuKu
larutkanmu dalam kasihku
Sesaat ku terpesona
Pada warna ceriamu
Sayangnya telah ku hidu
Semua paparanmu palsu
Indah impian cintakuNamun
realiti tak seharum
Yang ku impikan kerna
Cintamu tak sejati
Ku mahu kesetiaan dan kejujuran
Kasih sayang yang tiada bersempadan
Pengorbanan cinta yang tulus dan lahir dari keikhlasan
Namun kau hanya mampu memberi janji palsu
Yang ditabur terdorong hawa nafsu
Semua yang kau beri tak bernadi dan tak kan menjadi erti


Selamanya takkan ku lupa
Kau ajar ku seksa
Kau pandai berkata-kata
Hingga aku derita
Selamanya ku berjaga-jaga
Tak sanggup ku terkena
Cukuplah sekali terluka
Kan ku ingat sentiasa
Indah impian cintaku
Namun realiti tak seharum
Yang ku impikan kerna
Cintamu tak sejati



Saturday, January 12, 2008

kelab ORATOR UMP....

hu3 kini kelab debat UMP yang dulunya di bawah kelab penukir ilmu....telah pun bertukar nama....iaitu KELAB ORATOR UMP....

biasalah kan...kalau dah bertukar pemimpin memang macam tu....mesti akan ada perubahan....org kata lain lalang lain belalang kan....he3

so....kita tak boleh bt apa2 pun klu org atsan kita nak bt apa....kt hanya mampu bersuara...dan klu tak di dengari.....redha je lah.....aku pun terkezut sekejap bila dapat tahu penukir ilmu nak ditukar jadi kelab orator ump....ye lah....tak kan nak tukar nama ikut sedap hati je kan nak tukar tanpa ada perbincangan yang lebih profesional kat ahli2 lain kan...ktorg pun tahu lah ada jawatankuasa tertinggi...tp jgn lupa pandang ke bawah.....ada ahli2 yg tercangak hanya menunggu apa yg MT nak bt....hu3

lg 1 yg aku tak puas hati lah kan....tentatif program utk tahun nie pun tak bincang dgn semua ahli.....tiba2 jek ada di paparkan kat skrin time perjumpaan hari tue...bukan aku nak propa la kan kat sini....dan yg paling ptg bukan nak fire sape la kan....yg terasa 'MANIS' nasib lah.....ni blog aku k....klu tak puas hati pergi bt blog sendri....melalak kat blog....ha3 wah...laser pulak aku...emosi sgt....sorry...k...

aku bkn apa....biar kt bt sesuatu berlandaskan ukhwah,....very de.....he3 supaya nama ump di mata universiti lain akan terus bersinar....seperti apa yg senior2 yg terdahulu lakukan....sehingga hajat mereka utk dapatkan anugerah TUNAS HARAPAN tercapai...so tugas kt pulak membawa ump lebih dpd itu....sepatutnya la kan...he3

ehm....dah la...aku pun mls nak membebel kat sini....tak sesuai k....apa2 pun aku rasa lega sikit coz kelab orator nie dah pun dpt membuka mata pihak pngurusan ump ttg kewujudan debaterz kat ump....itu dah memadai...so senang la lpas nie nak minta apa2 kan.....macam peruntuka utk bt blazer....leh dapat separuh bayaran...he3 bestnya....tapi yg sedih aku tak ukur blazer pulak lg....sok kot...hu3

apa2 pun semoga kelab orator ump akan terus maju dan menjadi sebuah kelab terbaik di ump.....dan juga debaterz ump akan terus mendpt kejayaan cemerlang di peringkat kebangsaan....mahupun antarabangsa.....

  • mdm mala n mdm chim stil di lantik jd penasihat debat...he3
  • aku suka cara en.ridwan memegang bahagian MADUM....
  • time meting hari tu...law propa sgt....byk giler isu yg dia bangkit....mcm vough....he3

tq kerana sudi....



hu3 terharu gak la kat semua yg tlah sudi menbuka blog aku....walaupun baru berumur 11 hari...visitor yg dtg ke blog aku lebih kurang 111org....






wah....walaupun juz dtg jek...dan xbg comment...at least korg sedar dan tahu dgn kehadiran blog aku nie....he3 apy rasanya klu kita bt sesuatu ada org yg melihatnya....xkesah la nak hargai ke or tak....yg penting bg aku korg sedar akan ke hadiran blog aku....hu3






mungkin korg agak bosan sikit dgn blog aku coz hanya meletakkan entri berkaitan politik....bukan xnak nak letak entri lain....masalahnya bt masa sekarang....aku tak bawa laptop sendiri....coz bln 2 baru dpt laptop baru....he3 tu yg mls nak taip tue....aku nak letak entri pasal alif ba ta duniaku bila ada semangat sikit baru cerita kita tue best.....ha3


so...rajin2 la dtg ke blog aku ek....semoga kt dpt bertukar2 fikiran di alam maya ini.....sebab aku yakin 1 hari nanati blog adalah 1 keperluan utk setiap org....coz di sini lah kt dpt meluahkan segala perasaan kita utk membincangkan segala masalah....tapi biarlah bertapis k....kang terlazer....terkutuk kerajaan or sultan....xpasal2 masuk ISA....he3


perjalanan di atas bumi ini penuh dengan keindahan....

pabila kita menulisnya di atas kertas....

dan membacanya bila kita telah berada di penghujung cerita....

pasti ianya menjadi suatu yang dapat mengembalikan kita...

ke zaman itu....

lagi kes culik budak.....

ehm...lagi kes budak kena culik....kalau sebelum ini kes penculikan nurin sehingga pengakhiran ceritanya arwah telah di bunuh dengan kejam oleh manusia yang tidak mempunyai perasaan kemanusiaan....


kini kes culik terbaru pula...kali ni nama kanak2 itu ialah...sharlinie....yg hilang berhampiran rumahnya di kg.medan,petaling jaya....


kali ini .....semua pihak seperti berusaha bersungguh2 supaya kes seperti nurin tidak berulang lagi.....suspek penculik kanak2 nie pun telah di lakarkan....tahniah kepada semua pihak yg begitu komitmen utk menangani kes nie....sekurang2nya ada tindakan swajarnya yg di lakukan,.... ni adalah lakaran gambar suspek penculik kes kali ini .....
jika ternampak gambar mamat nie...ha...segera call polis k...
sama2 lah kita berkerjasama menangani kes nie k...jadilah rakyat malaysia yg berguna k....he3

Thursday, January 10, 2008

selamat tahun baru......awal muharam 1429hijrah

pada hari ini semua umat islam telah pun menjejaki tahun baru dalam kalander islam...iaitu 1429hijrah....

syukur ke hadrat illahi kerana dengan limpah kurniaNYA kita masih lagi diberi kesempatan utk bertemu di dalam tahun baru ini....semoga pada tahun ini ianya lebih banyak memberi barakah dan keberkatan kepada kita....

semoga pada hari ini dan hari2 seterusnya....kita sentiasa menghayati apakah sebenarnya di sebalik penghijrahan ini....semoga kita semua berubah daripada yang buruk kepada yang baik.....amin....

sedih jugaklah....bila awal muharam jek....mesti tak ramai umat islam berada kat masjid....utk mengimarahkan masjid sempena awal muharam nie....tapi bila sambutan tahun baru jek...ramai lah bertenggek kat dataran or kat klcc tu menonton konsert sambil mengira detik tahun baru....

ehm ni lah umat akhir zaman....nak buat macam mana kan....hu3

sepatutnya dalam hati kita nie....sentiasa lah hitung detik kita meninggalkan bumi yang fana ini walaupun tak tahu bilakan....sambil mengira berapa amal dan pahala yg tlah kita lakukan utk di jadikan bekalan di akhir sana....hu3

so sama2 lah kita menghayati lirik lagu ini....

Awal Muharram detik permulaan
Perkiraan tahun Islam Hijrah
Perpindahan nabi dan umat Islam
Dari Kota Mekah ke Kota Madinah
Atas keyakinan dan iman yang teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar bersatu
Rela berkorban harta dan nyawa
Demi menegakkan Islam tercinta

Hijrah itu pengorbanan
Hijrah itu perjuangan
Hijrah itu persaudaraan
Hijrah membentuk perpaduan

Oleh itu mari semua
Kita sambut Maal Hijrah
Tingkatkan semangat
tegakkan syiar Islam

Untuk sepanjang zaman 3x

p/s jangan lupa baca doa akhir dan awal tahun.....

Wednesday, January 9, 2008

indon dan indonesia? beza ke....?

tadi aku terbaca kat paper....so aku pun tertarik dengan satu statement yang di keluarkan oleh naib ketua pemuda umno...khairy jamaluddin.....

dia kata....hentikan panggilan 'indon' kepada warga indonesia kerana panggilan itu di katakan telah menghina dan menjatuhkan maruah rakyat indonesia.....

bila aku baca statement beliau membuat aku rasa hairan....mengapa isu kecil seperti ini perlu di timbulkan....apa perbezaan antara indon dengan indonesia?

masalahnya disini golongan belia dan juga pemimpin indonesia yg tidak suka dengan gelaran itu menyebabkan belia mereka bangkit utk membicarakan isu ini...semasa persidangan MALINDO 2008....dorang kat istilah itu amat sensetif bagi mereka dan juga istilah itu tidak pernah wujud di negara indonesia.....

tapikan....jika kita tengok negara thailand....dorang tak kesah pun apabila nagara mereka di gelar dan hanya di panggil....negara THAI.....tapi isu indon ni bt aku pelik sekejap.....lagi pun bukan ke rakyat indonesia sendiri suka menyingkatkan sesuatu perkataan....sehinggakan panggilan utk seorang doktor pun di panggil DOC....bunyi macam DOG.... sedih doktor2 kat sana kan....he3

apa2 pun....kita sebagai negara jiran seharusnya menghormati kehendak negara jiran kita itu ....supaya semangat kejiranan tidak pernah terganggu....lagi pun ini utk menjaga hak warga indonesia....

so pihak media mulai sekarang gunakan perkataan INDONESIA utk warga indonesia ok....sebab korang yang di persalahkan...penyebar istilah itu....he3 terima je lah kenyataan....

kepada warga indonesia....kalau nak di hormati sebagai mana yang korang nak rakyat malaysia hormati.....JANGAN JADIKAN NEGARA INI NEGARA KE-2 ANDA....ok.....berpijak pada bumi yang nyata......
petikan paper....klik sini....

Rafidah sahut cabaran lawan Anwar

ehm....dengar cerita anwar ibrahim akan bertanding kat parlimen kuala kangsar...melawan rafidah aziz....

rafidah aziz pun bila di tanya....dia tak kesah dengan anwar ibrahim tu....maybe dia yakin kot dia boleh menang.....

apa2 pun pertembungan ini agak menarik juga ek...tapi yang peliknya kenapa anwar nak lawan kaum perempuan seperti rafidah aziz....kan baik dia pergi lawan kat kepala batas ke or kg. tun dr. m.....barulah best.....he3 mungkin anwar pun yakin kot dia leh menang....kenapa tak bagi isteri dia jek bertanding lawan rafidah....barulah sengit....so xda lah kalau kalah kang....malu pulak....adoi....hu3

kita tunggu danlihat je lah....america dah nak habis dah pilihan raya dorang.....aku dengar maybe obama kot menang...kesian hillary clinton....ha3 pilihan raya thia pun dah selesai....malaysia je gedik2 nak lambatkan...tu yg menybabkan banyak benda tak baik berlaku tu...hu3

ehm....nampaknya 5tahun akan dtang la baru aku mula mengundi....hu3

petikan akhbar...klik sini.....

Tuesday, January 8, 2008

kematian benazir telah dirancang....


menurut majalah parade selepas 1o hari benazir bhutho meninggal dunia akibat dibunuh(puncanya sampai sekarang tidak diketahui kerana banyak sangat spekulasi kononya dia mati ditembak lah...dia mati terhentaklah...apa2 je lah..)mengatakan semasa temu bual beliau bersama penulis Gail Sheehy di kampung halaman beliau di Larkana....benazir ada mengatakan....


"Saya yang paling ditakuti pengganas, seorang tokoh politik wanita berjuang membawa kemodenan kepada Pakistan. Kini mereka cuba membunuh saya," katanya ...


Penerbit Parade, Randy Siegel, berkata majalah itu dicetak 21 Disember lalu dan dalam perjalanan kepada 400 akhbar yang mengedarkannya apabila Benazir dibunuh dalam serangan pada perhimpunan kempen pada 27 Disember lalu di Rawalpindi.


Kematian Benazir meletakkan Pakistan dalam krisis meruncing. Suami Benazir menuduh pembabitan anggota kerajaan Pakistan dalam pembunuhannya dan menggesa siasatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB). Sementara Presiden Pervez Musharraf menuduh ia perbuatan pemimpin militan yang disyaki mempunyai kaitan dengan al-Qaeda.


bagi aku lah kan....memang kematian benazir nie adalah 1 rancangan....yang memang telah di rancang dengan rapi bermula apabila beliau dibenarkan kembali ke bumi pakistan....sehinggalah beliau di katakan rasmi meninggal dunia....


siapa dalang di sebalik semuanya....tunggu dan lihat.....he3

korang teka lah ek.....ha3


semoga perjuangan beliau akan diteruskan oleh anak beliau yang baru berumur 19 tahun...sama pulak umur aku...sentap kejap....


semoga rohnya di cucuri rahmat...al-fatihah......amin...

petikan paper bharian.........


Samy Vellu perjelas isu kaum India

ehm....nie berita yg bagus gak la....coz dato samy vellu sekarang berada di india utk menjelaskan mengenai keadaan rakyat india di malaysia.....

pemimpin MIC ini pergi sempena menghadiri Pravasi Barathiya Divas (PBD) 2008 di New Delhi, India, yang mengumpulkan kiri-kira 1,200 pemimpin dan penduduk berketurunan India dari 50 negara akan memanfaatkan forum itu untuk menjelaskan kedudukan sebenar masyarakat India di Malaysia.

sekurang2nya pemergian beliau ke india dapat jugak mengeruhkan dan menjernihkan keadaan yg sebenar....tak macam anwar ibrahim tu...boleh lak pergi ke india utk mengeruhkan lagi keadaan...buat malu org melayu jek....kita kan dalam menuju pembinaan bangsa....buat apa lah nak bt benda bodoh tue....

petikan paper bharian....

semoga semuanya dapat di perjelaskan.....agar MALAYSIA akan terus menjadi sebuah negara yg aman dan harmoni...hidup di dalam pelbagai kaum....dalam menuju WAWASAN 2020....

siti nurhaliza pakai tudung


alhamdulillah....persoalan setiap peminat siti nurhaliza kini sudah terjawab apabila siti nurhaliza telahpun selamat pergi dan kembali pada 27 disember lepas....dan apakah persoalan itu?


sudah tentu lah samada siti nurhaliza memakai tudung selepas ini ataupun tidak....ya lah...kan kita sudah biasa dengan gelagat artis2 yg sudah menunaikan haji..tengok2 sampai ke malaysia masih juga perangai seperti dulu kan...bukan nak kata apa la kan...sudah kenyataan...mungkin belum dapat hidayah agaknya...kita doakan je lah...


so aku pun sebagai peminat utama DATUK/DATIN SERI SITI NURHALIZA ni pun excited gak lah bila buka paper tgk CT dah pakai tudung MANJA2 dia tu kan...yang direka khas oleh datuk bernard chandran....at least dia nak juga pakai tudung....


actly tak suka gak tgk ct pakai tudung2 manja dia tu kan.....ya lah...klu boleh tu pakai la tudung lengkap sebab sbg org islam kita tidak boleh mempunyai alasan utk sesuatu yg telah wajib kita lakukan..lg pun dosa apabila sehelai rambut perempuan di lihat oleh org pun kira dah berat...ni apatah lg klu free hair kan....


tapi bila baca alasan ct aku pun faham lah....kenapa dia tak terus pakai tudung tutup semua....ya lah bukan mudah utk sesorg itu berubah dari ruang zon kebiasaannya kan....ct kata biarlah sedikit demi sedikit....bagus la tu.....so skrg kt tunggu je lah ek ct pakai tudung penuh pulak...he3 islamic pulak aku..



  • tak sabar nak tgk penampilan siti time anugerah juara lagu ke-22

  • tak sangka dato k pun g haji gak....didiklah ct ke jalan yg benar...he3

  • time ct kat mekah dia terjumpa inul penyanyi dangdut indon...mcm ada perjumpaan artis2 je kat sana.

petikan kat paper....klik sini......


apa2 pun good luck kat ct....semoga apa yg ct lakukan adalah HADIAH DARI HATI mu utk peminat tersayang....


Monday, January 7, 2008

future in your hand....

hari ni minggu ke-2 pembelajaran....so kelas hari isnin ada lab pulak...eng.surveying(fieldwork)
so macam biasa la kan lec. membebel la...tapi starting class tu en.idris telah membuka mata aku....dia kata masa depan bukanlah terletak pada apa yang kita belajar pada hari ini(maksudnya kos yang kita amik kat universiti la) tapi ianya terletak pada diri kita.....sentap jugak la aku kan...ialah civil eng. ni pun bukannya aku minat...cita2 pun nak jadi doktor...tapi tak sangka sekrg aku menuju utk menjadi seorg engineer...pada masa depan...tapi itu semua bukan penentu lagi....

aku setuju sangat dengan kata2 beliau...sebab apa? jika kita lihat pada hari ini orang2 yang telah berjaya...sedar atau tidak mereka kebanyakan bukanlah terdiri daripada orang2 yang terpelajar....kebanyakan dari mereka mengubah diri mereka menjadi apa yang mereka inginkan menyebabkan mereka dapat apa yang mereka mahu....sebagai contoh....lim goh tong....dia dulu orang susah...merantau lagi datang ke malaysia....tapi tengok di mana dia sekarang....antara orang terkaya di malaysia....tapi beliau dah meninggal dunia la....

kadang2 apa yang kita miliki pada hari ini bukan lah 1 perkara yang kan kekal hingga masa depan kelak.....kita kena sentiasa berusaha utk memilikinya....walaupun payah mana pun utk kita gapai...sekurang2nya kita telah berusaha dan memulakan langkah utk mencapainya...itu telah memadai...kerana dunia ini bukan milik kita...

so...sijil bukanlah penentu utk kita menjadi siapa pada masa depan...sebab kenyataan yang kita harus terima kini ianya bukan pencipta siapa kita tapi pencipta haluan kita adalah diri kita sendiri....dan kita harus sentiasa redha dengan ketentuan-NYA...


we all have expectations.but expectations often become dissappoitment
if we do not work hard to realize them

minyak masak kurang....?

ehm....ni lagi satu isu yang amat2 memelikkan aku....minyak masak kat pasaran tak mencukupi...hu3 patutlah time cuti sem bln 12 tu...my mum juz beli 1 gelen minyak jek...rupanya minyak kurang...apa nak jadi la dengan syariakt2 malaysia yang suka buat propaganda nie....

so tadi aku terbaca la kat paper...banyak lah alasan kata sebab musabab mengapa minyak kurang bulan lepas....ada kata sebab time cuti la....so kurang penghasilan minyak...lepas tu kata lembaga minyak sawit malaysia(MPOB) kurangkan kouta la....and then kata ada pihak industri membeli minyak paket banyak menyebabkan tiada untuk pengguna...macam2 la alsan keluar bila ada masalah...entah pape la...kesian kat negeri2 yg terkena masalah nie terutamanya kelantan,pahang,melaka dan kedah...

aku rasa la mesti ada propaganda lagi nie....ehm...pape je lah....yang penting masalah ni di selesaikan dengan segera before menjelang tahun baru cina...kang tak pasal2 tak beraya kawan cina kita pulak....hu3

ni petikan kat berita harian....



Sunday, January 6, 2008

PAS TAK BINA MASJID....

semalam aku terbaca 1 blog...yg mana blog tu bagi tau yg dato najib kutuk kerajaan PAS tak membina 1 masjid pun kat kelantan selama 18 tahun pemerintahan PAS kat kelantan....agak terkejut juga la bila dengar berita nie....tak kan selama 18 tahun dorang memerintah tak de 1 pun masjid yang dorang buat...apa2 je lah...yang penting rakyat kelantan masih percaya kat PAS....ni bukan berpihak pada sesiapa....aku nuetral ok....dah rezeki kerajaan PAS memerintah kelantan....kita nak buat macam mana....nasib rakyat kelantan la....kalau dorang nak diperintah sampai dunia kiamat pun oleh PAS...itu hak dorang...nak hidup dalam serba kekurangan...nasib lah....

mungkin ni juga satu senjata utk kerajaan utk memancing undi agar rakyat kelantan terbuka mata mengenai kepimpinan PAS.....biasa la kan dekat2 nak pilihan raya yg entah bila akan di adakan nie...macam2 lah kempen2 kutuk mengetuk berlaku...rakyat pun duk diam melihat gelagat bodoh kerajaan dan pembangkang....hu3

ni adalah petikan surat khabar tentang alasan nik aziz mengenai isu ini...klik disini...

ehm...apa2 pun...yang pasti berkempen tu biarlah secara profesional ok...jangan jadi seorang pemimpin yang bila bercakap tak ingat dunia....anggap dia seorang saja yang bagus...ingat langit mana kita junjung dan tanah mana yang kita pijak....

rusuhan lagi....

ehm...apa nak jadi la dengan sesetengah rakyat malaysia yang tak suka kepada keamanan yang kita kecapi kini....bila ada tak puas hati jek terus buat rusuhan kat dataran merdeka....bermula dengan isu BERSIH...lpas tu isu HINDRAF...lpas tu yg terbaru isu pemansuhan ISA yg berlaku malam tadi...tak tau nak cakap apa....coz kalau kita buat rusuhan pun bukannya mampu utk mengubah apa2 pun...menyusahkan diri sendiri adalah....buang masa jek....

so kepada yang taksub dengan rusuhan tu...insaf2 la ek....korang nak ke negara kita jadi seperti negara pakistan tu.....korang tak bersyukur ke kita sekarang hidup aman....miskin atau kaya terpulang pada diri sendiri yang berusaha utk keselesaan hidup sendiri....berusaha lebih dapat lebih...sekarang zaman globalisasi...bukan zaman penjajahan yang memerlukan kita berjuang menuntut hak masing2 ok....

bersyukurlah menjadi rakyat malaysia.....

tanda2 sebelum mati

100 hari sebelum kematian
Selepas waktu Asar,seluruh tubuh darihujung rambut hingga hujung kaki akanmengalami getaran seakan-akanmenggigil.

40 hari sebelum kematian
Juga selepas waktu Asar,bahagian pusatakan berdenyut-denyut menandakan daunyang tertulis nama kita di pokok dArasy gugur.kita akan merasakan seakan-akanbingung buat seketika

7 hari sebelum kematian
Bagi org yg sakit yg tidak lalumakan,selera akan bertambah dg tiba2

3 hari sebelum kematian
Terasa denyutan di tengah2 dahi kiridan kananHidung kelihatan jatuh jika dipdg drsisiMata hitam tidak bersinarTelinganya akanlayu dimana bahagian hujungnya akanberansur-ansur masuk ke dalam.Telapak kakinya yang terlunjur akanperlahan-lahan jatuh ke depandan sukar ditegakkan.

1 hari sebelum kematian
Akan berlaku sesudah waktu Asar dimana kita akan merasakan satudenyutan di sebelah belakang iaitu dikawasan ubun-ubun di mana inimenandakan kita tidak akan sempatuntuk menemui waktu Asar keesokanharinya.

Tanda akhir
Akan berlaku keadaan di mana kita akanmerasakan satu keadaan sejukdi bahagian pusat dan ianya akan turunke pinggang dan seterusnyaakan naik ke bahagian halkum.Ketika ini hendaklah kita terusmengucap kalimah syahadah danberdiam diri dan menantikan kedatanganmalaikatmaut

sesungguhnya..matinya seseorang itu tiada siapa yang tahu...oleh itu jadilah orang2 yang terpilih untuk sentiasa bersedia untuk menemuiNYA.....

filem anak halal




filem anak halal adalah filem terakhir yang ditayang pada tahun 2007.....filem nie aku tengok time keluar dengan abang raja kat times square...time tu abg raja ponteng....tak pergi kerja....he3 sowie abg raja...terkecoh pulak....he3


tapi filem nie kalau aku bagi 5 bintang la dari 5....coz what aku bg 5 bintang....sebab jalan cerita filem ni yang cukup2 menarik dan yang paling penting mesej yang cuba di sampaikan oleh pengarah filem ini iaitu osman ali....time tengok filem ni kat pawagam duduk 2 dari depan....sebab nak tengok sangat cerita nie aku xkesah pun duduk depan....ingatkan tak ramai orang yang tengok cerita ni...rupa2nya ramai jugak...hu3


osman ali memang pandai memilih pelakon untuk filem ni...sebab apa?sebab kesemua watak dalam cerita memang pandai membawa karekter mereka masing2...tapi yang peliknya...filem nie macam tak di tapis 100%....baca kat blog nie...


kisah benar


Menurut Osman Ali, isu-isu yang cuba diketengahkan dalam filem beliau kali ini berdasarkan realiti sungguhpun watak-watak di dalamnya dicipta.
Suggguhpun Osman tidak menafikan bahawa pembikinan filem ini banyak dipengaruhi oleh filem City of God, Osman memberi latar belakang budak-budak jalanan yang menghabiskan masa bersama rakan-rakan mereka di bawah jambatan dan di atap flat.
Kedua-dua filem ini memaparkan babak bapa yang terjebak dalam jenayah atas kesempitan hidup dan kedua-duanya membawa kesimpulan di mana undang-undang yang bermula dengan sistem di dalam Negara itu sendiri.
Tujuan beliau yang cuba mempamerkan gejala-gejala sebenar di ‘belakang kota’ adalah sebahagian daripada tanggungjawab sosialnya kepada masyarakat.
Mesej filem ini jelas bahawa dadah adalah satu perkara yang jangan didekati sama sekali.
Filem ini bermula dengan seorang lelaki bernama Hisham lakonan Rosyam Nor, seorang penjenayah dalam keadaan tersepit telah menyerahkan bayi lelakinya kepada Mariam (Mislina Mustaffa), seorang perempuan gila.


Penjenayah tersebut telah ditangkap dan dipenjarakan.
Mariam yang gila dan hidup di jalanan membesarkan bayi tersebut Indraputra (Putra) lakonan Farid Kamil (kiri) dalam serba kedaifan. Mereka tinggal di kawasan setinggan, berjiran dengan Bu Leha dan anak perempuannya Johanna (Jo) lakonan Maya Karin seorang gadis lasak yang dalam diam menyukai Putra. Namun, kebahagiaan Putra bersama ibunya berakhir apabila dipisahkan oleh pihak berkuasa.
Putra kemudiannya dibesarkan oleh Bu Leha (Kartina Aziz) yang membawa Putra dan Jo berpindah ke Kuala Lumput dengan harapan hidup mereka akan menjadi lebih baik. Putra dan Jo membesar sebagai remaja jalanan. Putra bekerja di bengkel kereta manakala Jo dan ibunya berniaga buah-buahan di Pasar Chow Kit demi sesuap nasi.
Erzan (Adi Putra) dan Amira Atikah (Fasha Sandha) pula antara sahabat rapat Putra dan Jo. Mereka terjebak dengan penggunaan najis dadah akibat tekanan dan desakan hidup. Amira Atikah yang ketagihan dadah telah melarikan diri dari rumah. Selain mengedar dan menagih dadah, Erzan yang terpaksa menaggung beban hutang tinggalan ayahnya telah menjadi buruan kuncu-kuncu Hisham.
dialog dalam filem ini cukup ringan menyebabkan ianya lebih dekat kepada penonton...ini 1 kelebihan kepada filem ini....mesej utama dalam cerita ini ialah mengenai dadah yang telah mempengaharui anak2 muda remaja masa kini....sekurang2nya filem ini membuka mata rakyat malaysia situasi sebenar masalah dadah yang menjadi musuh utama remaja kini....
so...kalau ada masa tu tgk2 lah filem nie ek...promot lak...he3

chua soi lek letak jawatan-video seks

umum sudah mengetahui bahawasanya...seorang pemimpin menteri kesihatan telah meletakkan jawatan beliau atas dasar tersebarnya video seks beliau bersama seorang wanita...kononnya rakan peribadi beliau...tertangkap beraksi di ranjang....

bila mendengar cerita dia letak jawatan nak tergelak tu pun ada gak...ehm...kesian kat dia kan....dek kerana dengki dan untuk menjatuhkan status seseorang....dengan mudah manusia sanggup buat apa saja....tapi yang bodohnya....dia juga lah kan....siapa suruh pergi buat 'benda' tu di hotel....ada isteri tak manfaatkan....he3 sama2 pun dah berumur....sedar diri je lah kan....

biasa la tu...bila dekat2 nak pilihan raya nie...banyak lah benda yang kena kat pemimpin2 yg konon2 nya berkaliber nie....nak buat macam mana kalau memimpin tak jujur...memang akan ada balasannya....

dan yang paling menyedihkan....dia telah menunjukkan bahawa pemimpin pada masa sekarang bukanlah pemimpin yang mempunyai disiplin dan attitude yang baik...kita tahu kalau kita boleh perangkap pemimpin2 yang lain......sama juga...2 kali 5 gak....cuma nasib jek....bukannya saya nak kata kerana nila setitik rosak susu sebelanga kan.....macam yang korang tahu la kan kes altantuya tu....pemimpin besar yang terlibat dalam hal tu....sebab tu kes tu sampai sekarang tak selesai lagi...nak buat macam mana....kesian kat keluarga altantuya....

sekarang nie malaysia memang ketandusan pemimpin yang betul2 boleh memimpin negara kita....selepas tun dr.m meletak jawatan....tak de siapa yang boleh menggantikan beliau sebenarnya....tapi nak buat macam mana kan...dah dia nak letak jawatan.....pemimpin yang ada sekarang pun tak de siapa yang berani bersuara pun...semua tahu ikut telunjuk jek....pandai bercakap jek....semua tak boleh pakai.....

ehm....mesti lepas nie semua pemimpin berhati2 agar tak jatuh ketangan musuh dorang dpd jadi seperti chua soi lek tu kan.....ehm....lepas nie confirm chua soi lek boleh 'have fun' sesuka hati dia kan...coz semua jawatan dia dah di lepaskan....tak pe lah...kan dia sendiri yang cakap lepas ni boleh dia jadi rakyat biasa.....

so....selamat menjadi rakyat biasa chua soi lek.....
kepada pemimpin2 yang lain....berhati2 la ek...jadi lah seorang yang jujur agar anda selamat dunia dan akhirat....amin

sedih dan kecewa....

sedih dan kecewa mengenang nasib ku ini hu3 ntah knapa...tiba2 je rasa sedih...bila aq dgr cite mgenai result budak2 yg 1 P.A(PENASIHAT AKEDEMIK) dgn aq gempak2....brapa kerat jek yg dpt 3 kebwh....aq hampir la dpt 3 kan...hu3 disebabkan math aq dpt D+ tu yg mnarik pointer aq tambah jatuh tu....hu3 tp xpe la redha jek....ingatkan nak upgrade kan markah sem pendek nie....tp mendngar cerita dpd rakan se P.A aq yg P.A aq kt....xguna pun upgrade kan markah coz ianya xkan efect apa2 kat pointer....sikit jek pun pointer naik kalau amik balik paper tue....hu3 bila fikir2 balik...rasanya tak jadi la aku upgrade kan markah aku kalau macam tu...dah membazir masa cuti aku....ehm....so aku pun ada solution utk mengatasi semuanya....iaitu dengan membuat yg terbaik utk sem2 nie supaya GPA aku stabil.....he3 orang kata xsemestinya kt sentiasa xberjaya mencapai matlamat yg kita inginkan...dan xsemestinya kita dapat result baik pada masa skrg akan terus dpt result baik pada masa akan datang....semuanya terpulang pada usaha masing2...coz ALLAH itu maha adil....segalanya mungkin akan berlaku....yakin dan percaya....tawakal...doa...redha.....hemm...lagi 1..berita yg menyedihkan aku bila malam tadi my mom call....dia kata my father masuk hospital coz sakit paru2 berair.....tp kjap jek coz my father xnak kena tahan kat hospital....hu3 ehmm...semoga beliau cepat sembuh hendaknya.....amin

Thursday, January 3, 2008

sem 2 tahun 1...

dalam ketidak sedaran diri ini....dalam melayari kehidupan sbg seorg mahasiswa...kadang2 terdetik di hati...begitu pantas hari berlalu sehingga membawa aku ke alam universiti...terasa diri ini terlalu muda lg....seperti masih berada dlm alam persekolahan....tp tak mengapa...aku harus lalui hidup ini dan terus melangkah....

ehm....kadang2 aku terfikir....apa yg aku telah pelajari semasa sem lepas....kalau ada exam semula confirm aku tak leh jawab ha3....ya la time tu perasaan aku utk belajar langsung xde....mungkin sebab kos yang aku belajar skrg nie bukan la pilihan aku....hu3 mungkin sebab faktor itulah aku tak serius dlm belajar time sem lpas.....so time dpt result sem 1 hari tu....barulah semangat aku terus berkobar-kobar utk terus berusaha dan belajar dalam subjek nie walaupun pada awalnya aku tak suka....hu3

permulaan class sem 2....agak hambar...entah kenape...? seperti xde mood nak belajar...seperti kehilangan sesuatu.....ntah nape....seperti hidup aku di universiti mcm xde serinya....tp aku cuba utk memotivasikan diri utk terus tabah...walupun apa yg aku inginkan semenjak masuk ke universiti tidak dapat aku kecapi....dan aku berharap sem 2 tahun 1 nie dapat memberi aku seribu kegembiraan dan kebahagiaan utk aku terus berada di bumi ump ini....amin...


Tuesday, January 1, 2008

apy new year 2008




hari berlalu begitu pantas....hingga kadang2 kita terleka dek kepantasan masa yg tidak pernah mengenal erti menunggu....manusia semtiasa terleka dek dunia yg begitu indah bg kita sehinggakan kita tidak sedar telah jauh di bawah arus masa yg semakin hari semakin deras membawa kita pergi jauh.....benar kata pepatah melayu...masa itu emas....amat tepat sekali....

kadang2 kita merasakan baru semalam kita melalui peristiwa itu....walhal sebenarnya peristiwa itu telah bertahun2 lamanya kita melaluinya....inilah lumrah manusia...yg mnyebabkan kita tidak sedar...hari demi hari...kita semakin hampir dengan pengakhir cerita hidup kita...untuk kita lakon kan di pentas dunia ini....kerana kita harus sedar dunia ini hanya sementara cuma.....hanya pinjaman semata2....

dan hari ini...selasa...pada tarikh ini...1 januari 2008....tanpa kita sedari kita kini harus menerima hakikat...bahwa kita sekarang berada pada tahun 2008....sebuah tahun baru dalam kalander umum....setiap manusia akan meningkat usianya...dan pada hari ini juga...kita membuka episod cerita baru dalam hidup kita....setelah kita telah menghabiskan episod suka dan duka 2007...yg br semalam kita tinggalkan.....mungkin ada azam 2007 yg kesampaian....mungkin juga ada yg belum mencapai matlamat yg kita inginkan....tetapi hidup ini harus di teruskan...walaupun ianya manis ataupun pahit utk kita telan...kerana azam 2008 pula harus kita capaikan...agar ianya menjadi suatu kenyataan...

mungkin ada rakan2 dan juga family ku bertanya...apa azam baru 2008....aku seperti tak tahu apa yang aku harus jawab pertanyaan itu....kerana bagi diriku....setiap hari aku ada azam untuk diriku ini.....untuk aku tingkatkan prestasi diri ini...agar ianya lebih baik dari apa yg telah aku lalui semalam....kerana apa aku berkata demikian...kerana diri ini seorang yang penuh dengan pelbagai cita2 seperti mat jenin...minda ini terlalu suka berangan2...untuk mengecapi apa yg di impikan....mungkin azam utama pada tahun 2008 ini ingin menjadi seorang insan yang lebih matang...agar sentiasa di senangi oleh orang sekeliling ku ini...dan sebab itulah aku memilih 1 januari ini utk aku memulakan alif ba ta duniaku ini....

dan untuk pengakhir dalam entri ini....diri ini ingin mengucapkan selamat tahun baru untuk semua yang membaca alif ba ta duniaku....semoga tahun 2008 ini memberi seribu erti kepada kita semua....

salam tahun baru...ikhlas dari insan bernama MHD.JUMAIN BIN MAPPLATI

this is my blog......he3


assalamualaikum.......

hai guys....this is my blog....
actly....aq dah lama dah buat blog nie....
cuma baru sekarang jari jemariku mula menari mengikut rentak lagu hidupku.....
mungkin atas dasar kematangan diri ini....mindaku mula berfikir sejenak....
untuk mewarnai dunia blog yg tlah lama aq siapkan....cuma br sekarang terdetik d hati utk memulakan sebuah cerita tentang alif ba ta dunia ku ini....

mungkin juga ats dasar rakan2 yg tlah lama mempunyai blog menyebabkan diri ini trasa ingin mencubanya...mujurlah aq masih ingt lagi email yg aq daftar utk blog aq nie...he3 actly aq dah start blog nie dari frendster blog lg.....juz nak try je guna blog melalui frendster,....so bila aq dah mngerti nak menaip blog nie barulah aq memulakan skrip cerita alif bata duniaku ini utk aq adaptasikan menjadi tatapan umum utk lebih mgenali diri ini siapa dalam pentas dunia yg fana ini.....

so guys....welcome to my blog....he3 there's a lot of story that i want to share with u all.....i hope u all akan menjadi pembaca yg setia dlm my blog nie k.....dan juga semoga kita dpt bertukar2 pandangan.....jumpa lagi in my next alif ba ta duniaku......love u all.....


Popular Posts

Popular Posts since May 2010