Tuesday, January 29, 2008

CEKAPNYA KERAJAAN MALAYSIA.....

buat pengetahuan korang semua lah kan....td time aku duk makan kat cafe...so time tue pulak buletin utama.....

so aku pun terdengarlah berita yg mengatakan kerajaan malaysia berada pada tangga ke-6 negara yg paling cekap di dunia.....

wow....terkezut skejap....mcm tak percaya lah....tp percayalah...he3 semua tue kira baguslah kalau memang betul lah negara malaysia atr yg paling cekap di dunia....ehm....salah satu fakta kes nie utk debat astar....ada ke...ehm...hu3

apa2 pun tahniah kepada pucuk pimpinan kita iaitu pak lah kerana telah berjaya mentadbir malaysia menjadi sebuah negara yg cekap.....macam kelakar lak...he3 harap2 kecekapan nie tak lah hanya sekadar dapat gelaran ranking....tp tak tunjukkan kepada rakyat kan....dah nak dekat2 nak pilihan raya nie....bt lah sesuatu yg boleh terus meyakinkan rakyat ek....he3

so nie lah petikan berita kat utusan.....

PUTRAJAYA 28 Jan. – Kecekapan kerajaan Malaysia semakin meningkat dan kini adalah yang keenam terbaik di dunia berbanding tempat kelapan pada tahun 2000, kata Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

Sambil memetik World Competitiveness Year Book yang dikeluarkan oleh IMD, sebuah institusi pengajian perniagaan terkemuka berpejabat di Switzerland, Perdana Menteri berkata, Malaysia yang tergolong dalam negara-negara mempunyai 20 juta penduduk atau lebih mengatasi United Kingdom, Jerman, Thailand, Sepanyol, Jepun, Rusia dan Perancis.

“Di atas kita ialah China, Kanada, USA, India dan Taiwan,” katanya ketika berucap kepada ribuan kakitangan awam pada Majlis Perdana Perkhidmatan Awam (Mappa) kelapan di sini hari ini. - Bernama

tahniah sekali lagi k....
semoga malaysia akan terus menjadi sebuah negara yg cemerlang,gemilang dan terbilang dalam mengejar dan mencapai WAWASAN 2020....



1 pengkritk ceritera duniaku:

BakaDasu said...

ever thought of checking the sources?

http://www.imd.ch/ or maybe u should click here and see for yourself
http://www.imd.ch/research/publications/wcy/upload/scoreboard.pdf

we are on 23... u think we can bet germany, came on man...

Popular Posts

Popular Posts since May 2010