Saturday, January 12, 2008

kelab ORATOR UMP....

hu3 kini kelab debat UMP yang dulunya di bawah kelab penukir ilmu....telah pun bertukar nama....iaitu KELAB ORATOR UMP....

biasalah kan...kalau dah bertukar pemimpin memang macam tu....mesti akan ada perubahan....org kata lain lalang lain belalang kan....he3

so....kita tak boleh bt apa2 pun klu org atsan kita nak bt apa....kt hanya mampu bersuara...dan klu tak di dengari.....redha je lah.....aku pun terkezut sekejap bila dapat tahu penukir ilmu nak ditukar jadi kelab orator ump....ye lah....tak kan nak tukar nama ikut sedap hati je kan nak tukar tanpa ada perbincangan yang lebih profesional kat ahli2 lain kan...ktorg pun tahu lah ada jawatankuasa tertinggi...tp jgn lupa pandang ke bawah.....ada ahli2 yg tercangak hanya menunggu apa yg MT nak bt....hu3

lg 1 yg aku tak puas hati lah kan....tentatif program utk tahun nie pun tak bincang dgn semua ahli.....tiba2 jek ada di paparkan kat skrin time perjumpaan hari tue...bukan aku nak propa la kan kat sini....dan yg paling ptg bukan nak fire sape la kan....yg terasa 'MANIS' nasib lah.....ni blog aku k....klu tak puas hati pergi bt blog sendri....melalak kat blog....ha3 wah...laser pulak aku...emosi sgt....sorry...k...

aku bkn apa....biar kt bt sesuatu berlandaskan ukhwah,....very de.....he3 supaya nama ump di mata universiti lain akan terus bersinar....seperti apa yg senior2 yg terdahulu lakukan....sehingga hajat mereka utk dapatkan anugerah TUNAS HARAPAN tercapai...so tugas kt pulak membawa ump lebih dpd itu....sepatutnya la kan...he3

ehm....dah la...aku pun mls nak membebel kat sini....tak sesuai k....apa2 pun aku rasa lega sikit coz kelab orator nie dah pun dpt membuka mata pihak pngurusan ump ttg kewujudan debaterz kat ump....itu dah memadai...so senang la lpas nie nak minta apa2 kan.....macam peruntuka utk bt blazer....leh dapat separuh bayaran...he3 bestnya....tapi yg sedih aku tak ukur blazer pulak lg....sok kot...hu3

apa2 pun semoga kelab orator ump akan terus maju dan menjadi sebuah kelab terbaik di ump.....dan juga debaterz ump akan terus mendpt kejayaan cemerlang di peringkat kebangsaan....mahupun antarabangsa.....

  • mdm mala n mdm chim stil di lantik jd penasihat debat...he3
  • aku suka cara en.ridwan memegang bahagian MADUM....
  • time meting hari tu...law propa sgt....byk giler isu yg dia bangkit....mcm vough....he3

6 pengkritk ceritera duniaku:

law said...

amboi..ckp ak vourge..
ak bangkitkn isu2 tu pn utk kebaikn kte semue kn..
so pe salahnye kn..
tp ak setuju la pe yg ko ckp 2..
bgus..bgus..

azwan bamadhaj said...

no komen....

nnt abg akan buat posting ttg hal nie....

tunggu....
aahhahaaha

aMir said...

like abg wan, i have no comment.

what's happening in the debate club is like a movie plotted with full of conspiracies. all we can do is sit back and see what will happen next.

how things changed so fast...

Raja Azrul said...

Kenapa pulak tiba2 semua bangkitkan hal kelab ni? Adakah sebab post abang dulu..huhuhu?

Apa2 pun tak salah kalau kita bagi pendapat..walaupun kita tiada kuasa dalam kelab, tetapi kita ada hak!!

Macam jumain, Law dan Amir, you have ur right! Ingat, kalau tiada ahli tiadalah ketua..huhuhu!!

~wan hidayat~ said...

Salam semuanya....suatu perubahan dan transformasi hebat dari adik2 yang sentiasa syg kan dunia perdebatan...teruskan usaha anda dalam meletakkan nama kelab dan universiti pada kedudukan yang boleh membanggakan...perjalanan masih jauh...masih byk ruang yang perlu di tampung dan di perkecilkan biar tertutup terus....

nota.kematian said...

propa....?
huhu... ni laaa perkataan yang paling popular selain perkataan "sengal"...
Bleh jadi word of the year...

Popular Posts

Popular Posts since May 2010