Tuesday, January 29, 2008

magisnya juara lagu.....


ehm.....magik ke sebuah lagu itu....?

satu persoalan....tapi itulah tema utk ajl22 kali nie....

tp bagi aku xde pe yg magis utk ajl kali nie...ntah lah....agak hambar la ajl kali nie...4 me lah....xtau la org lain kan.....maybe coz lagu yg plh aku suka xmasuk kot......lagu apa? tanya pulak....he3
lagu apa lg....BISAKAH lah....dr datin sri ct.....hu3

mungkin sebab aku tak tgk dr awal kot ajl nie....coz aku ingt start kul 8.30...tp ada lah mamat propa kt start kul 9....katanya 8.30 tu juz red carpet jek...so ktorg pun pergi tgk ajl22 kat cafe kk2 dlm kul 9lbh...igt tak lambat rupanya dah byk terlepas tgk artis2 nie bt persembahan...yg plg aku frust giler...xdpt tgk ct nyanyi...khua3...tention......

so aku juz tgk start aishah sampai habis....

jadi juara pun kita dah tahu kan....sape lg klu bukan estranged....ITU KAMU....tahniah utk mereka...tahniah gak utk nora dgn lagu samudera, kaer utk lg izinku pergi.....serta jac n lah utk vocal dan mawi utk persembahan terbaik.....ct tak dpt pape pulak.....xpe lah....bg peluang...he3

ntah lah....aku mcm xde mood nak cite pasal ajl22 nie....coz bg aku kali nie xbez....byk kontroversi dpd kemagisan yg cuba di tonjolkan oleh tv3......

semoga ajl23 lebih meriah dpd ajl22 k....kurangkan kontroversi tp tingkatkan kualiti.....klu boleh jgn byk sgt artis asal xnyanyi lagu dorg k....agak lain bila bukan artis sendiri menynyikan lagu mereka....walaupun ajl pertandingan utk komposer....

yg pasti aku frust gak xdpt tgk faizal tahir perform...tp kredit utk fiq n bob yg mampu membawa lagu itu dengan cara sendiri....bob yg plg bes wlpun ada lupa lirik...he3 biasalah tue....aku pun pernah lupa lirik....ha3

tp sayangkan aisah n ramlah ram tak dpt menunjukkan vocal mereka yg power tue....mcm ada something jek....tu yg persembahan dorg mcm xbes....org kt xsemestinya dah ber'abad' xpower lg kan...he3 pape pun tahniah kerana berjaya memasuki peringkat akhir wlpun dah season k.....he3

pengacara malam ajl22 agak kurang menyengat pulak...terlalu skema ikut skrip...hu3 cubalah relx ckit...br r bez....sesuai lah ckit.....

wah....ingt xbyk aku taip nak komen pasal ajl22 nie...xsangka byk pulak....ha3

propa.....semoga ajl akan terus berada pd landasannya yg sebenar....agar kemagisan itu akan terus bersinar....

1 pengkritk ceritera duniaku:

Raja Azrul said...

Tahniah pada estranged walaupun abang x berapa stuju kumpulan ini menang...

Overall AJL kali ini biasa2 saja..tiada banyak sgt magik macam tahun lepas. Pada Mawi, Jac dan Lah anda layak menang..memang bagus vokal dan performance anda..

Pada Nora dan Sahri..good job. Abang target Sahri akan menang tp sayang..

Buat Dato CT kesayangan Jumain, sorry performance dia x menarik sangat..biasa2 jer..

Tgk ler kat Youtube..

Bye

Popular Posts

Popular Posts since May 2010