Monday, January 7, 2008

minyak masak kurang....?

ehm....ni lagi satu isu yang amat2 memelikkan aku....minyak masak kat pasaran tak mencukupi...hu3 patutlah time cuti sem bln 12 tu...my mum juz beli 1 gelen minyak jek...rupanya minyak kurang...apa nak jadi la dengan syariakt2 malaysia yang suka buat propaganda nie....

so tadi aku terbaca la kat paper...banyak lah alasan kata sebab musabab mengapa minyak kurang bulan lepas....ada kata sebab time cuti la....so kurang penghasilan minyak...lepas tu kata lembaga minyak sawit malaysia(MPOB) kurangkan kouta la....and then kata ada pihak industri membeli minyak paket banyak menyebabkan tiada untuk pengguna...macam2 la alsan keluar bila ada masalah...entah pape la...kesian kat negeri2 yg terkena masalah nie terutamanya kelantan,pahang,melaka dan kedah...

aku rasa la mesti ada propaganda lagi nie....ehm...pape je lah....yang penting masalah ni di selesaikan dengan segera before menjelang tahun baru cina...kang tak pasal2 tak beraya kawan cina kita pulak....hu3

ni petikan kat berita harian....



0 pengkritk ceritera duniaku:

Popular Posts

Popular Posts since May 2010