Sunday, January 6, 2008

PAS TAK BINA MASJID....

semalam aku terbaca 1 blog...yg mana blog tu bagi tau yg dato najib kutuk kerajaan PAS tak membina 1 masjid pun kat kelantan selama 18 tahun pemerintahan PAS kat kelantan....agak terkejut juga la bila dengar berita nie....tak kan selama 18 tahun dorang memerintah tak de 1 pun masjid yang dorang buat...apa2 je lah...yang penting rakyat kelantan masih percaya kat PAS....ni bukan berpihak pada sesiapa....aku nuetral ok....dah rezeki kerajaan PAS memerintah kelantan....kita nak buat macam mana....nasib rakyat kelantan la....kalau dorang nak diperintah sampai dunia kiamat pun oleh PAS...itu hak dorang...nak hidup dalam serba kekurangan...nasib lah....

mungkin ni juga satu senjata utk kerajaan utk memancing undi agar rakyat kelantan terbuka mata mengenai kepimpinan PAS.....biasa la kan dekat2 nak pilihan raya yg entah bila akan di adakan nie...macam2 lah kempen2 kutuk mengetuk berlaku...rakyat pun duk diam melihat gelagat bodoh kerajaan dan pembangkang....hu3

ni adalah petikan surat khabar tentang alasan nik aziz mengenai isu ini...klik disini...

ehm...apa2 pun...yang pasti berkempen tu biarlah secara profesional ok...jangan jadi seorang pemimpin yang bila bercakap tak ingat dunia....anggap dia seorang saja yang bagus...ingat langit mana kita junjung dan tanah mana yang kita pijak....

2 pengkritk ceritera duniaku:

abang raja said...

bila baca blog jumain..

Sentiasa update isu2 politik dan terkini..memang sesuai jadik first speaker.

Btw..good luck di BTN dan juga debat astar. Insyallah abang akan datang dan bagi sokongan pada korang semua!!

Anonymous said...

salam..
xguna bina masjid, tetapi xde sape nak mengimarahkannya.. cuba intai sket masjid putrajaya, meriah x mcm masjid kat kota bharu (kb)?? kat kb, setiap ari jumaat, nik aziz bg ceramah.. ade x usaha ini dicontohi oleh mentri besar yg len??

dan 1 lg masalah, rakyat kelantan xde mintak masjid baru or in the other words, msjid cukup kat klntn.. so, dats y la masjid xdibina.. n cube juga kaji adakah kelantan dilayan secara adil n saksama in terms of dana or peruntukan dr kjaan pusat.. dr situ kite bley tgk sama ada kjaan klantan mampu atau x bina masjid..

kite sibuk2 bermegah2 dgn masjid baru yg kjaan buat, tp ade x pngisian utk mengimarahkan masjid??
dan ingatlah, tanda2 kiamat ialah apabila manusia bmegah2 dgn masjid.. jadi, lebey baik kite mengimarahkan masjid yg sedia ade drpd membina masjid yg 1 ari nnt bakal mnjadi tinggalan manusia..

wallahualam..

Popular Posts

Popular Posts since May 2010