Friday, January 25, 2008

sekadar renungan bersama.....

ASSALAMUALAIKUM WARHAHMATULLAH.MUSLIMIN MUSLIMAT RHAHIMAKUMULLAH.CUBE KITE RENUNGKAN SEJENAK APA YANG SAHABAT SAYA ANTAR KE EMAIL SAYA.

kalau anda fikir anda masih islam...bacalahKalau anda pikir anda masih islam bacalah...kalau tidak... nauzubillah...

Message: Tolonglah ambil masa 5 minit untuk membaca ini....kalau lebih 5 minit tu bukan membaca la tu..tapi mengeja.. ;-)

Dengan Nama ALLAH yg Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...Bayangkan benda ini berlaku pada anda..... Suatu hari pada masaSembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah...tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgnpakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesingun...

lalu salah seorang lelaki tu bertempik ""Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari parajemaah itu utk menyelamatkan diri....

daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 41 orang sahaja yang masih berdiri di tempatmasing-masing termasuk Pak Iman tu...

Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "OkPak Iman, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah PakIman mulakan sembahyang Jumaat"....

Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah...." Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 41 yg betul-betul beriman... "" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya... kedua lelaki hanyamembawa mesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh..

tapi generasi skrang.. amat lemah..baru kena ugut terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi...""Lawak, ada juga yang agamanya Cuma seminggu sahaja.. tu pun bila time sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya...

""Lawakkan, ramai orang percaya kepada gossip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatitdalam al Quran

""Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumbamengejar dunia

""Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukupmasa..

Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau email yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agamaLawak kan ???

/ Kenapa gelak/ tu kan realiti.. tapi yg paling lawak sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain... berapa orang yang akan buka email ni untuk luangkan masa membaca? berapa banyak????Wallahuaallam.

wassalam

walau pun aku hanya copy paste jek...sekurang2 nya aku ada inisiatif utk menyebarkan nya....alhamdulillah....

0 pengkritk ceritera duniaku:

Popular Posts

Popular Posts since May 2010