Friday, February 1, 2008

alif ba ta cerita ku....sem 2 di ump....

continue from entri yg sama.....klik sini....

hai....ehm.....nampaknya dah sebulan umur blog aku.....dan dalam sebulan nie jugak banyak btol dygaan yg mendatang...dan juga menimpa ke atas aku....tak kesah la diri aku ke....or blog aku yg aku sayangi nie.....hu3 sungguh mencabar dan menduga diri ni...khua3

apa2 pun aku harus gagahi utk melangkah......melangkah selagi nyawa ini dikandung badan....

berbalik pada alif ba ta ceritaku...sem 2 di ump....

continue

week 3.......

macam yg korg sedia maklum lah dalam entri aku yg lepas....minggu 3 nie...fuhh...penat sangat...biasala....jumain...haruslah busy...ha3...xda lah....actly plan aku dlm week 3 nie just ikut budak senandika pergi UM utk pertandingan teater....dengan tajuk teater dorang PUSAKA SARI......tapi....tetiba jek ada offer dr encik zaki suru pg pertandingan nyanyi lagu asli and traditional kat USIM....nie sume tito punya pasal offer nama aku kat en.zaki....aku pun apa lagi.....pasal nyanyi2 nie mana boleh lpaskan....haruslah nak,,,....ha3

so aku pun pilih lah lagu ZAPIN BUDI....lagu nie jek yg aku tahu...so aku pun yakin lah konon leh bw lg nie...ha3.....tp masalah time aku bt preperation tue....aku xde pulak minus one....hu3 so aku pun kurang lah berlatih dan lebih byk bg komitmen kat teater.....agak tentionlah....coz aq xdpt berlatih dgn baik utk nyanyi.....ha! utk teater pulak...actly aku xda pape terlibat dlm tue....so juz pg tgk jek...tp tb2 jek kak syikin suruh nyanyi lagu pusakan sari...nyanyi dgn kak yunika.....

so....ktorg pun bertolak ke UM ptg rabu....beznya nak g KL time tue....on da way nak g um tue...bez sgt....coz ktorg bt propa kat temapt duduk belakang.....aku,tito,amir,kak yunika dan yusri...sumenya budak2 CLUB BACHELORET.....ha3 stand for what.....sah2 la utk org2 yg bujang jek kan.....oppss....yusri n amir dah xleh join kot....dah berpunya pulak skrg...ha3.....

so...dlm kul 11 kot ktorg sampai kat um....wah tu lah 1st time aku masuk um....kira atr u yg aku nak sgt masuk...tp nak bt mcm mana u allz......ump nak aku pulak....ha3 so...bdk laki kena duk kat kolej 12....gulrz....kolej11.....so aku sampai2 je dah letak barang....aku sebilik dgn sape lg...tito lamat...lah....pas ltak brg jek aku p jumpa roomet aku dulu time kat saser pulak...coz dia pun kat kolej 12...bt persediaan ke jepun.....top2 bila dah jumpa dia....dia kt dia xdpt g jepun...cian...simpati lak kat dia...tp dia confirm la kot dpt masuk um....lpas borak2 dgn dia aku g pulak bilik kawan dr sabah aku....kwn sjak dr tadika sampai form 1 pulak....bez sgt dorg...3org pulak tue...didi,mal n sabri....dorg bt pasum agama kat um tue....tp yg plg bt aku jeles dgn dorg...dorg confirm msuk um....khua3...jeleznya....after tue aku pun blk bilik.....tido....

so sok pgnya....ktorg pun ala2 bgn lambat la coz xtrima arahan dr pengarah suru trun awal...top ummi tel...kak syikin dah marah...so sampai2 jek kat kolej11..trus kena marah...fuhh..panas3.......trima jek lah.....panas....ehm....so pg tue sampai keptg aq xtau nak bt apa....bt bdoh jek...org lain sume bt kerja...ya lah...aku juz nyanyi jek kan...ha3...so ptg tue ktorg pun pg lah panggung budaya....prepare utk performen mlm tue....aku rasa cuak time tue...cuak bukan sebab teater tp coz aku nak perform sok....khua3,....

so lepas jek uitm perak bt persembahan dgn cerita misi mereka...gempak meamg gemapak....so ktorg pun siapkan apa yg patut utk mlm tue....so aku pun bantu gak lah.....bila dah tiba masa persembahan....tue...aku pun ada pg luar jap coz nak ambik brg kat bus...agak ramai gak lah org....meriah pulak rasanya...he3

so starting tu ok lah....lg2 bila aku nyanyi lagu pusakan sari....he3 tp bila cerita dah agak2 menarik....tiba2 jek mcm ada something wrong....rupanya...lighting ada masalah....fuhh...kacau sgt lighting tue....benci btol....so apa lg ada lah gak penonton yg mula mnyusur keluar....sedih sgt...tp xlah ramai sgt pun....tp aku selut dgn pelakon2 yg ada...korg dah bt yg terbaik...dan juga semua krew2 yg ada....so bila cerit dah habis...aku pun nyanyi lah utk lagu penuh pusakan sari......
sebuah kenangan milik sang puteri....
berantakan hatinya....
mengharap ia kembali.......

di manakah akhirnya....
dendam yg tercipta.....
yg telah memisahkan jasadku dari dirimu....

oh arjuna....
daku hadir......
tuk mengubati keresahan jiwamu....
lupa pulak lirik seterusnya...hu3 xpe lah...

so...time kemas2 prop and brg...kak dalina pun panggil suru blk um cpat...nak rehatkan diri....coz sok dah nak bertolak g usim pulak.....korg nak tahu...time ktorg dah sampai um tue....bdk2 yg teater kat panggung budaya tue leh pulak....kunci bus hilang....so dorg pun tersangkutlah kat sana utk beberapa jam...sian....lpas tue leh pulak kt kunci kat aku...coz aq ada skali mintak kunci kat pakcik bus nak amik brg....tp sumenya dah selesai...nasib baik pakcik tue jumpa gak...klu tak....tak tau lah..ada lah xblk bdk2 teater tue....

so....keesokan harinya tue....jumaat....pg2 lg aq bertolak ke usim....fuhh...sampai jek terus brekfast and then daftar....ump hantar 2 org wakil....asli kak nina...traditional....sah2 lah aku kan...kak nina bw lg embun menitik....korg tahu ke lg tue...mesti xtahu kan...pe nak jd lah...ha3....
tgk2 rupa2nya turn aku hari sabtu.....ehmm...terus masuk final lah kono...walhal sume org masuk final...dorg xbt saringn...propa sgt en.zaki letak turn ktrang time mlm ke-3...time tue ada vip pulak...apa lg kecuakan aku semakin bertambah....hu3 sesi latihan aku dengan okestra pulak sok pg....

ehm so....mlm sabtu tu pun aku bt persembahan....aku dah bt yg terbaik...so...mcm biasa lah...xmenang pun....hbis jek aku terus blk um.....terus tidor.....coz sok aku blk ruma pulak...(pasal nyanyian nanti aku ceritakan dlm entri yg lain...nantikan)

so hari ahad aku aku habiskan bersama keluarga pulak...kul 9 pg aku terus blk ruma....puchong...lpas tu ptg tue aq trus g panggung budaya coz aku dah xsempat nak blk um....so aku jumpa dgn bdk teater kat sana....disebabkan hanya beberapa org saje leh masuk panggung tue....utk majlis malam anugrah...so aq,amir,yusrie, abg wan and abg raja....g pertama complex...bt apa? apa lg karaoke lah...bez sgt aku nyanyi lagu maha karya cinta...wah...gitu......after that ktorg blk kat panggung tgk anugrah yg sempat ktorg tgk....so ump juz berjaya merangkul....1 anugrah...yeah...at least k....yuyun dpt angrah pelakon harapan...bt kali ke-2.....berturut2...tahniah...so after that ktorg pun blk ump.....kul 5 br sampai...letih giler....dah lah aku ada lab time tue.....

wah byknya kau type...ehm...xsempat nak cerita utk week 4 pulakx....so mcm biasa...

to be continued....

0 pengkritk ceritera duniaku:

Popular Posts

Popular Posts since May 2010