Sunday, February 17, 2008

dafi terasa...

dafi senyum baik punya...

ehm...time ct raya cina ari tue...ari jumaat la...so aku and my family pun tgklah rancangan RAJA LAWAK kat astro prima....kakak aku cakap kali nie peserta dia best2...so aku pun excited la nak tgk....so tema minggu tu ialah TIRU GAYA ARTIS...

tgk punya tgk...ehm...minggu nie mcm xbez jek....peserta2 mcm xredy jek nak bt lawak...bt lawak pun ada gak yg xmenjadi...he3 sian kat dorg...
tapi yg paling aku gelak ialah bila zizan pengacara raja lawak tu...cuba nak meniru gaya dafi..tapi time tu dia guna nama zifi....baik punya...yang aku gelak bukan sebab apa...sebab zizan tiru gaya jadi seperti dafi tue 'lembut'...ooppsss....kantoi pulak c dafi nie....tak sangka expresi org begitu kat dia....tapi yg paling memalukan...zizan seperti memberitahu 1 malaya yg dafi tue sebenarnya 'lembut'....

tapi bagi aku....aku memang suka dia bt lawak spontan tue....he3 bez owh.... disebabkan oleh kelakuan zizan yg melakonkan watak dafi itu disalah ertikan oleh peminat2 dia...maka timbullah kontroversi yg dafi terasa dan tidak berpuas hati dengan apa yg berlaku...sebab apa dafi mempertahankan maruah dia yg dia tue sbenarnya lelaki sejati.....sejati ke? ooppsss....

bt pe nak melenting cik dafi oii kalau benar itu bukan diri kau...sebab apa...isu nie seperti menjadi isu yg besar..bila dah jadi besar...apa lagi...1 malaya lah tau...siapa jugak yg malu....dafi baik punya..jugak yg susah...hu3 tanggunglah akibatnya....sebab 1 malaya dah tau...walaupun ada sesetengah pihak mengiakan dan juga tidak...tapi itu semua terpulang kepada anda yg menilai dafi tue siapa....dan yg paling penting jadilah diri sendiri cik dafi ooiii....

apapun yg berlaku jadilah peminat seni yg pandai menilai k...jangan sampai di gelar buta seni...hanya memandang rupa tapi tidak pada bakat walaupun muka ada tapi suara di buat oleh mechine utk menyedapkan suara yg tak sedap...opppsss fire sape pulak nie...he3 aku memang tak suka artis2 yg berada ke dunia hiburan nie yg tak berbakat tapi ada rupa..mereka sebenarnya pembunuh industri kita...dapat jadi artis pun sebab family kaya...ada link...senanglah macam tue....suruh semua anak2 datuk..xyah belajar tinggi coz bapak korg dah kaya...jadi penyanyi jek....hidup senang...walaupun suara xsedap tp sekarang byk teknologi k...suara tak sedap leh jadi sedap...ehmm...beznya...nasib baik jek peserta2 yg pg audition yg xlayak masuk tuk...bukan dari anak2 org kaya...kalau tak mesti dah jadi artis sekarang....he3 melatoppzz...ka da ba boomm...

so...sape2 yg berangan nak jadi artis tue...ingat2 lah ek....bersedia hadapi gosip2 nie...hu3
dan aku paling sedih...masih banyak lagi org2 kat luar sana suara sedap...tp xdpt utk di gilap....tapi tak mengapa rezeki org lain2 kan...he3

selamat maju jaya utk dafi and zizan....teruskan perjuangan anda....eiee...sejak bila pulak aku suka dafi nie...eeiiu...

petikan kat manggaonline...klik sini

petikan utusan....klik sini


3 pengkritk ceritera duniaku:

FINAL SOLUTION said...

erkss!... minat kat dafi??? eeuuhh~ bkn dak civil arr kalo minat kat dafi neyh.. heheh..

adeih.. ni mesti kes dah x tau nak fire sape.. dafi pun.. die lyn skali fire.. hak3

-MiNt- said...

min pun tgk gak aritu..mmg glerr klakar masa dia buat "baik punye"..

jumain said...

final solution

yukkss..sape yg minat dafi...?
saje je bt entri nie....sebab tak suka dafi ha3

mint

memang klakar kan mint...sape tak tgk tue mmg rugi...

baik punya....

Popular Posts

Popular Posts since May 2010