Wednesday, February 27, 2008

gegar U!!!

apa itu gegar u?

ehmm...gegar u nie adalah satu program realiti yang di anjurkan oleh pihak astro dengan kerjasama kelab penyayang malaysia....

untuk bahagian pantai timur untuk season 2 pada kali ini...UMP diberi kehormatan untuk mewakili pantai timur....( tak silap aku lah....berdasrkan apa yang aku tengok untuk season 1st dulu)

so....interview untuk mewakili ump pun di jalankan pada hari ini bermula 10-6 petang....of coz la aku pergi kan interview dia...he3 daoz propa,K, badd, Lan, yuyun and tito pun pg.....very da....

apa yang orang2 astro nie tanya....? wah banyak yang dorang tanya...tapi tanya kat budak2 lain la...aku? aku haruslah aku yang tanya dorang balik....ha3 betul...tak tipu u allz.....macam budak2 lain semua kena tanya soalan yang sama an memboringkan....1st tanya pasal diri, kedua apa kebolehan kita, ketiga kenapa dorang harus pilih kita dan soalan sampingan yang aku rasa macam bodoh sangat dah ada pakwa atau awek belum....??? motif? tolong jawab.....plezzz...

no bertuah aku ialah orang yang ke-38...daoz propa 39 tapi daoz tak sama dgn aku coz dia ada test kul 5 tu...so dia lambat sikit interview after habiz test...so aku pun masuk kat dalam tu bersama dengan orang2 yang aku tak kenali pun....tapi aku tak kesah....

wah....orang2 yang sebelum aku nie...very da jual diri...perlu ke? macam dapat kan....apa2 je la korang...aku hanya mampu utk senyum jek.....so bila turn aku....dia tak tanya apa2 pun lagi..dia just cakap awak masuk debat ke? ya lah....lepas tu aku terus meleret...bercakap tak henti...sampai dia pun tanya soalan2 yang berkaitan dengan apa yang aku cakap jek...xde pun soalan2 yang laha seperti di atas tu...ha3 bahagia jek time tue...tapi dia leh lak suru aku nyanyi lagu GUNUNG KINABALU....mana lah aku tau..hu3 kantoi di situ..lepas tu aku pun jawab ayat cover...sebab tu la encik saya di gelar sabah murtad...coz xtau lagu negeri sendiri...hu3 ya lah...aku tinggalkan sabah pun time umur 13 tahun...time tu baru nak bersayap mengenali dunia....hu3

lepas tu sesi menanya soalan kat dorang pulak...antara soalan2 yang aku tanya...

  • matlamat GEGAR U nie tercapai ke tak? jawap orang astro tercapai....ayat propa!!!
  • rating utk tontonan GEGAR U nie tinggi ke? jawapan alhamdulillah ok lebih kurang 60,000 jek.....itu je ke...sian...he3
  • matlamat GEGAR U nie 1 je ke? jawapan mereka ya..untuk membantu orang2 susah...aku pun kata...ek....itu je ke!....propa di situ...
apa2 pun aku rasa enjoy petang tadi....terpilih ataupun tidak..pengalaman itu yang penting....tapi seboleh2nya dapatlah kan....he3 propa lagi.....

semoga program sebegini akan di teruskan....ianya satu platfom yang baik untuk mempromosi ipta malaysia di mata masyarakat secara tidak langsung....tak gitu....he3

0 pengkritk ceritera duniaku:

Popular Posts

Popular Posts since May 2010