Saturday, February 23, 2008

tention aku dengan PJP

arggh....tention aku dengan PJP PERKASA.....

dorang memang propa....

macam nie...mcm biasalah jadual klas aq bila jumaat jek mesti ada lab....eng.lab 1....so pagi td lab dgn pn.rokiah....buat pasal equlibrium....tapi yang malangnya...tunggu punya tunggu pn.roki xdatang2 gak...pelik..memang pelik...setahu aku dia selalu datang awal.....ehmm...so ktorg pun call....rupanya dia tak leh datang....ada hal kot....so dia suru jumpa pnlong jurutera pengajar(PJP) untuk ganti dia....

so kitorang pun jumpa la PJP nie.....boleh pulak dia bg banyak alasan...tention aku....so alasan punya alasan dia suru pospont kan lab nie....aku pun dgn muka tention ikut je dia kata xde class....tp dlm hati aku #,.~*$&^......tention...aku tak nak ganti 2 nie...susah...nak cari masa free lg....so aku pun kluar dr pjabat tue dgn muka yg amat tention....tp aku tak terus balik...ashraf bdk group aq trus blk....zila,law n aku stil tunggu kat lab yg laha tue....

dan tiba2 jek PJP tue dtg and then kata ada lab....mcm b....h kan...jap kata xde pastu kt ada....so aku pun call ashraf blk....lpas tue....PJP tu explain pulak mcm mana bt experiment tue....sakit hati sebab dia explent mcm la kitorg nie pandai sgt....aku bukan sebab apa..sebelum nie pun dia panah ganti lab aku coz pn.wafti time bt lab sebelum nie xde....mcm malang jek group aku nie...sentiasa xde lec. nak ajar....hu3 aku tak suka kalau PJP yg ajar coz dorg tue kerek nak mampus.....tention aq.....tp xlah sume....hu3

korang nak tau sebelum nie time PJP( nama biarlah rahsia) nie ganti utk lab sebelum nie lg truk dia explain.....dah la lab tue susah....pastu kitorg pun bt je lah lab tue....lpas dpt result dia pun pelik tgk result kitorg...tp dia kt mcm btol....dia suru gak ktorg truskan and bt report.....aku dah mula dah suspect something.....mesti salah nie...so nex weeknya....zila pun bg tau aq dia kt lab kn bt blk sebab salah....so ktorg pun after habis bt lab jek.....trus ganti...pn.wafti bila tgk result kitorg...tgk skali pun dia dah tahu salah...tp PJP tue leh kt btol time dia check lpas experiment....hu3 laha sgt....benci btol....dah la aku pnat dah time tue...terpaksa bt blk lab yg dah lpas....tention...membazir masa aq jek....dah la time tue daoz propa call aq byk kali coz dia dah tunngu aq kat cafe utk lunch....dia pun sengal gak...nak gak tunggu aq...dah kt lambat....tgk2 sampai cf dia tak makan pun...coz dia nak blk ruma dah...propa btol daoz nie....lpaz tue bukan g smayang jumaat pun...leh tertido pulak....laha....

so back to my lab hari nie....eh hari nie..dah kul 1:57 a.m dah....he3 pagi semalam.....so aku dgn muka menyampah dgn PJP tue ikut je lah apa yg dia ajar...tgh asyik2 bt lab tue....tiba2 jek kitorang rasa mcm salah jek bacaan yg kami amik nie....so kitorg pun amik 2 cara bacaan....supaya tak jadi mcm yg lepas...hu3 tak pasal2 bt balik....bazir masa aku....so after dah habis bt experiment tue...zila bdk group aku pun g tanya dia balik....kat en.PJP tue...rupa2nya..dia salah ajar.....yg ktorg btolkan tue adalah btol...nasib baik ktorg nie pandai dan mampu utk berfikir logik....kalau tak iktu je lah ajaran sesat en.pjp tue....frust aku.....tak tau nak ckp apa kat dia tue.....mungkin sebab tue dia xnak ganti pn.rokiah....malas nak cakap...sebab aku pun dalam proses blajar....

so....moral of da value...jgn percaya sgt apa yg org ajar...kadang2 sume tue ada benda yg silap di ajar.....tu yg boleh ada golongan 'KURANG AJOR" tue....he3 motif...?//?....yg pasti sentiasa berfikiran logik akal....k....

dan yg pasti ptg tue...aku tak hantar lab report last week punya...khua3 mati la aku....mesti kena potong markah....

lab yang laha......

0 pengkritk ceritera duniaku:

Popular Posts

Popular Posts since May 2010