Saturday, February 23, 2008

ump menawarkan 7 kos baru + mass comm!!!

buat pengetahuan korang ump pada sesi kemasukan 2008/2009 nie akan menawarkan 7 jurusan baru untuk di tawarkan kepada lepasan spm/stpm/matrikulasi dan diploma.....

ini adalah satu perkembangan yang terbaik untuk ump walaupun di arena pendidikan ini baru berumur setahun jagung.....tapi telah melangkah setapak di dalam melahirkan lebih ramai pakar professional di dalam bidang teknikal.semua ke-7 kos nie telah pun di luluskan oleh MOHE.

antara kos yang di tawarkan di ump ialah:

1.Bachelor of Manufacturing Engineering
2.Bachelor of Mechatronic Engineering
3.Bachelor of Occupational Safety & Health
4.Bechelor of Industrial Technology Management
5.Bachelor of Project Management
6.Bachelor of Applied Science Industrial Chemistry
7.Bachelor of Applied Science Industrial Biotechnology

kesemua kos nie akan bermula pada julai 2008 kecuali kos mechatronic eng. and biotech....

dan buat pengetahuan korang jugak....jangan di sangka ump tidak mempunyai jurusan mass comm. mungkin korang semua akan terkezut sekejap bila mengetahuinya kan....tak percaya jugak...budak2 mass comm nie dah di pilih dah....dan kepada sesiapa yang sudi jek untuk masuk dalam kos nie....he3

untuk pengetahuan korang semua.....kelab media dan kewartawanan telah pun di wujudkan di UMP,,,,.....rasa seronok sgt...ya lah lagi2 org mcm aq nie yg sememangnya mcm wartawan kan..sesuai la msuk benda2 mcm nie...so pada hari rabu lepas telah di adakan meting yang pertama kali dalam sejarah...dan kitoranglah sejarah peneroka kelab media dan kewartawan...yeah.....

dalam meting tue aq xdapat apa2 jawatan...walaupun nama naik 2 kali yang telah dinaikkan oleh tito rahmat eh...silap tito lamat....he3

ha...bukan aku sorang jek budak kebudayaan yang masuk...ada lagi...sape lg kalau bukan TITO,DAOZ, K , and BADD.....meriah.....zakryee dalam proses nak join da club.....korang nak tau ...kelab nie telah di kuasai oleh bdk2 borneo termasuk la aku.....coz from presiden,naib president sampai ajk...sume sabahan....tapi ada gak la budak semenanjung...over sgt bdk2 sabahan nie....kalau nak bt club sendri bt kat tempat lain...he3 fire budak negeri sendiri pulak...he3 over sgt....tapi it's a good job....biasalah....sabahan boleh....semangat kenegerian pulak...

wah...tak sabar nak memulakan kerja sebagai warga media dan kewartawanan ump....he3



3 pengkritk ceritera duniaku:

nota.kematian said...

aduih...
* geleng geleng kepala..

pengsan...

jumain said...

ha3

nape nota kematian...pening ke?

ha3

sume tu propa semata2 jek he3

Raja Azrul said...

nantikan sesuatu yang menarik dan manis mac ini..terima kasih!!

* wow, banyak sangat dah tulis, tak sempat abg nak baca,takpelah..
jangan lupa komen kat blog abg jugak..hihihi!!

Popular Posts

Popular Posts since May 2010