Monday, March 3, 2008

cherating jadi balok!!!

ehm....cherating jadi balok...?

persoalan di situ...he3 weekend yang lepas.....setelah segala plan di rancang dengan rapi oleh abg raja....untuk pergi cherating.....tapi bak kata orang tak semua yang kita rancang menjadi....kecewa di situ...MISI NASIONAL tak mencapai matlamat...tapi tidak mengapa.....tak dapat pergi cherating pun...dapat jugak pergi pantai lain....kat balok.....hu3

kat secrete recipe....kecoh s.r di buat abg faiz....ha3

aku punyalah excited time abg raja bagi tau plan dia tu...tapi nak buat macam mana kan....so before kitorang pergi pantai balok tue....kitorang pg makan dulu kat secrete recipe.....hu3 time wlaupun xde duit....bantai jek....hu3 tapi makanan dia memang sedap.... after kitorang makan kat secrete recipe tu...kitorang pg main bowling pulak....time tu abg faiz skjap je dia dgn kitorang coz dia kena balik ruma petang tue...biasalah anak bapak ha3 time main bowling tu bez gak,...he3 rasa sekejap je mai bowling tue....hu3 then baru kitorg pergi balok....he3 nie lah gambar2 yg dapat aku kongsi bersama korang semua.....

semuanya tengah menikmati keindahan pantai balok...
persoalan....indah ke???

abg raja and zakryee..berangan nak terbang....he3
i blieve i can fly....ha3
nasib baik zakryee dan melompat tinggi...klu tak nampak perut yg totttt.....he3


tito and abg wan budget man hunt konon....
kaedahnya....??! tak siapa yang tahu~ha3

mdm mala pun posing maut gak...tapi
malangnya...abg wan dengki...he3

3 diva...antara peserta2 BALOK NEXT TOP MODEL.....
siapa yg akan tersingkir???
jeng3.....
zakryee seperti tgh berdiri tegak menyanyikan lagu NEGARAKU...
abg wan yakin dan percaya dia bakal jadi juara....he3
tito..tgh mengempeskan perut....ha3

abg fendi...senyap2 tak nak kalah gak...
join jugak antara peserta BNTM,....
seksi...he3
macam makcik bedah baru balik dari pasar...he3 oppsss....

nie dia...antara peserta paling meletopz...ha3

tugasan terakhir untuk peserta2 BNTM nie ialah...mereka semua di kehendaki untuk....bermain teng2....he3 kalau dalam bahasa sabah....main angkak-angkak...he3 untuk menentukan peraturan permainan pun ada kontroversi....bila peserta2 dr sabah...iaitu tito,zakryee n jumapx....nak guna peraturan borneo...maka kuasa veto di ikuti...tapi tak sangka susah pulak perturan dia...hu3 terpaksa mengikut peraturan abg raja....he3

untuk peringkat akhir ini...menyaksikan penarikan diri oleh abg wan kerana pening2....tak tau pening sebab apa? dan abg fendi menarik diri dari pertandingan....tak sanggup kot nak main lompat2 nie...he3

maka hanya tinggal 5 peserta sahaja...



inilah dia task terakhir utk peserta2.....gambar..tito n mdm mala berusaha bersungguh2....chaiyok2....agak lama gak aq tak main benda nie....he3
siapakah yang telah menjuarai BNTM? Pemenangnya ialah.......tottttt.......

semuanya adalah pemenang setelah juri...abg namo memutuskan bahawa semua berjaya menunjukkan eksperisi happy masing2...itu sudah cukup untuk menggembirakan semua orang... korang rasa siapa yg xde dlm gambar nie..???!

lepas ni kitorang pergi......restoran...

kitorang makan.....nasi goreng padi...


time kat restoran padi tue...apa lagi sesi FIRE menfire orang lah...siap keluar falsafah2....he3 tapi best gak....seronok kalau jumpa dengan senior2 nie...sekurang2nya hujung minggu aku ada juga lah cerianya...he3

after tu kitorang balik ump....aku sampai ump terus tidor....tak pergi perjumpaan drama pun...kaki aku sakit....hu3 amazing race punya pasal....

ok....semoga semuanya menjadi kenangan terindah walaupun apa yang di rancang tidak menjadi....jagalah diri hiasi peribadi....

5 pengkritk ceritera duniaku:

Raja Azrul said...

Wah..byk betul story dr Jumain. Btul, byk plan tak jadik, tapi tak mengapa! At least..seronok gak ptg tue, dihiasi dgn mcm2 permainan dan sesi fire orang!

Thanks sbb share that moment bersama senior tersayang..!!

Hehehe..propa!

WanHidayat said...

OMG...that's great, i really miss the moment wif them...kenapa lah jauh sgt tercampak (bukan mengeluh!!!). Balok???,byk kennangan indah sepanjang pengajian....main bola tampar pantai tgh hari terik smpai jadi keling dah....ermmm...arghhh...rindunyeeeee

d a o z said...

sekali lg aku xdpt join kan, xpelah, nk wat cane xde rezeki. sdikit bengang snanye, tu yg emo lbh.. haha.

nsamsudin said...

jumain...diam bukan bererti aku tidak mengerti...kan???

Fendy-sama said...

Wah propa cakap aku cik bedah balik pasar... dasar rokiah ronggeng ko. tp takper... its nice weekend wlpn ada konflik yg wat aku nk hempuk org dengan batu. anyway stay ronggeng k... Ju....

Popular Posts

Popular Posts since May 2010