Wednesday, March 12, 2008

tahniah buat semua pelajar STPM 2007!!!

sekalung tahniah aku ucapkan kepada semua pelajar STPM 2007 yang telah mendapat keputusan pada hari ini.

mungkin ada keputusan yang menggembirakan dan ada juga keputusan yang mendukacitakan. itu tidak mengapa...perjalanan masih terlalu awal...apa yang paling penting selepas ini...jangan terlalu memilih untuk menyambung pelajaran ke peringkat UNIVERSITI.....jika keputusan kita tidak terlalu memberangsangkan.....terima apa jua keputusan dengan hati yang terbuka.....bagi yang cemerlang...tahniah aku ucapkan...usaha anda selama ini membuahkan hasil.....teruskan perjuangan....ianya masih panjang lagi....hanya satu tangga lagi untuk kita berbakti pula pada keluarga kita....pasti saat2 itu yang kita akan tunggu2.....ya...membalas jasa kedua ibubapa kita yang selama ini telah banyak berkorban untuk kita....

buat yang kecundang...jangan terlalu kecewa dengan apa yang anda terima...ingat...ALLAH akan memberi atas apa yang kita telah usahakan.....mungkin ada kesilapan yang kita buat menyebabkan apa yang kita impikan tidak tercapai....tetapi ingat....masa depan kita bukan di tentukan 100% oleh keputusan stpm.....kerana perjalanan hidup kita masih panjang jika hayat masih di kandung badan....masa depan kita terletak pada tangan kita sendiri...kita yang akan mencorakkan ia.....kalau berwarna-warni....cantiklah ia...kalau hitam maka hitamlah ia....jadi...jangan mudah berputus asa.....hidup ini sentiasa ada peluang untuk mereka yang pandai mencari peluang dalam hidup ini....yakin dan percaya pada diri itu yang paling penting.....

kepada lepasan2 STPM 2007....selamat menempuhi dunia baru...iaitu alam UNIVERSITI.....

petikan utusan online...


KUALA LUMPUR 11 Mac – Sebanyak 56,896 atau 91.62 peratus calon lulus penuh sekurang-kurangnya satu mata pelajaran dalam peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2007 berbanding 63,149 atau 90.87 peratus pada 2006.

Pengerusi Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM), Datuk Dzulkifli Abdul Razak berkata, keputusan tersebut menunjukkan prestasi pelajar yang mengambil peperiksaan itu meningkat sebanyak 0.75 peratus.

Katanya, sebanyak 3,687 atau 5.94 peratus dan 23,101 atau 37.20 peratus calon lulus penuh dalam lima dan empat mata pelajaran.

1 pengkritk ceritera duniaku:

Raja Azrul said...

just bagi suggestion...

apa kata Jumain tulis artikel mengenai apa-apa isu dengan ayat formal. Seolah-olah ayat berdebat atau berita, contohnya sepeti isu minyak, harga barang, PRU, blog dan sebagainya..

Dengan penggunaan ayat formal, jumain boleh memperbaiki bahasa jumain yang mana ia penting dalam debat. Jadi, sedikit sebanyak ia membantu jumain menjadi pendebat yang baik selepas itu.

Ok...tapi janganlah buat selalu pulak, boring lak abang nak baca blog nie..hehehe!!

just cadangan...

Popular Posts

Popular Posts since May 2010