Wednesday, April 2, 2008

AF6: konsert minggu 2

konsert minggu ke-2....sempat juga aku tengok...coz aku keluar dengan abg raja, abg wan , kak nadia, law n mdm mala.....keluar makan sambil tengok konsert AF6 yg tak seberapa tue...hu3

punyalah aku excited nak tengok konsert AF6 nie...coz nak jg tahu sejauh mana kebolehan budak2 AF kali nie...gempak ke tak ke.....ya lah..anak buah RAMLI MS yg di pilih oleh dia sendiri...macam yg kita semua tahu la kan...ramli ms nie bukan calang2 org....so hebat ke x....aku rasa belum terserlah lagi kehebatan mereka...stil menghampeh kan...hanya ada 1 2 org je yg boleh di banggakan.....

komen konsert ke-2

pengkritik bebas....aku lah....he3

peserta perempuan....

lufya-cinta 100%
pembukaan yg aku rasakan ok...cuma masalahnya suara lufya mcm ada something wrong...dia masih menyimpan suara dia....tp xtau la klu speaker yg xbagus ke....
1/5

ika-malu tapi mahu
teruk sangat persembahan ika...dia memang tak layak masuk AF6...aku rasa ramli ms buta kot memilih minah nie masuk AF....setakat bakat mcm ika tu berlambak lagi kat luar sana mcm kat pasar....aduhai kasihan kat ko ika...mangsa keadaan....akhirnya undian tak menyebelahi ika...maka ika tersingkir....minggu ke-2....
0/5

mama rina-ku seru
aku try untuk mencari apa kelebihan pada suara mama rina...tp sayangnya aku masih tak jumpa...persembahan dia kali ni stil mcm last week punya....ok jek..tak de yg istimewa pun....mama rina masih pada zon selesa...
3/5

saida-dokter cinta
aku suka akan persembahan saida minggu ke-2...persembahan yg mampu menghiburkan ramai penonton...cuma masalah utama saida masih ada perasaan malu....saida harus cepat mengikis perasaan itu kalau ingin ke peringkat final....cuma vocal saida harus di perbaiki lagi...dan harus di lontarkan dengan jelas....gitu..he3
2/5

stacy-rela
persembahan terbaik minggu ini....vocal yg mantap....persembahan yg meyakinkan....stacy seperti sudah begitu banyak pengalaman walaupun baru berumur 18 tahun....lagu rela memang sesuai dengan vocal stacy....dan aku rasa dengan persembahan minggu ke-2 mampu utk menaikkan vote stacy....stacy memang best
5/5

nadia-umbrella
persembahan yg aku nanti2 kan...tapi sayangnya persembahan nadia ter'over' seperti di buat2....tapi nadia mampu untuk membawa lagu itu dengan baik....
3/5

peserta lelaki

toi-sang pencinta
persembahan yg biasa....aku tak tahu apa kelebihan toi....dia tak mempunyai suara yg mantap...setakat suara macam dia ramai lg org kat luar sana....tapi dia menyanyi dengan caranya tersendiri....
1/5

alif-angan dan sedar
suara alif ke laut..ini lagi peserta yg aku rasakan tidak layak utk menjadi peserta AF...rupa ada tp sayang vocal ntah ke mana....teruk...harap2 minggu depan alif tersingkir...
0/5

faisal-ranggi metropolis
persembahan yg terbaik aku rasakan dari faisal...dia berjaya buktikan penyanyi nasyid mampu utk menyanyi lagu rock....faisal juga berjaya bangkit setelah persembahan yg hambar pada minggu lepas
4/5

stanly-sudah tu sudah
tak sangka persembahan stanly minggu ke-2 ni agak keterlaluan....dia seperti cuba utk menyanyi seperti imran ajmain tapi sayangnya vocal stanly ntah ke mana....stanly menyanyi seperti di buat2....aku yakin itu bukan suara stanly sebenarnya....stanly harus bangkit pd minggu depan jikalau ingin terus berada dalam AF6.....dan menjadi diri sendiri...
1/5

naim-aspalela
persembahan yg agak menghiburkan....walaupun vocal tak menentu...tapi kredit utk naim kerana pandai bermain dengan pentas dan menghiburkan penonton....naim masih berada pada zon selesa dan harus bangkit utk menunjukkan vocal yg mantap....jika tidak mahu tersingkir pada minggu depan...
2/5

riz-separuh masa
persembahan yg biasa....vocal ok....tapi pakaian yg tak sesuai....riz jadi mangsa fashion kerana dia nampak lebih gempal dengan jalur seperti itu....tapi riz masih tidak mampu utk menarik aku mendengar dia menyanyi
3/5

nubhan-tak bisa memilihmu
vocal nubhan memang best...dengan suara yg serak2 membuatkan ramai pengundi akan terus mengundi nubhan...cuma masalah nubhan sentiasa terkucil bila menyanyi sama seperti minggu lepas...nubhan harus cepat belajar mengatasi masalah vocal itu...jika ingin terus ke peringkat seterusnya...nubhan ada vocal yg tersendiri....
4/5

ranking persembahan bagi aku...

1.stacy
2.faisal
3.nubhan
4.nadia
5.saida
6.mama rina
7.naim
8.riz
9.stanly
10.lufya
11.toi
12.alif
13.ika

ini adalah tugasan untuk minggu ke-3 yg mana bertemakan rock....macam tak menarik je minggu ke-3 nie....tak de lagu yg aku suka pun...hu3

Summer of 69 (Bryan Adams) - NUBHAN
Dari Sinar Mata ( BPR) - RIZ
Sentuhan Kecundang ( Ekamatra) - FAISAL
Patahnya Sayap Malam ( Massa ) - STANLEY
Kamelia ( Sweet Charity ) - ALIF
Opera Hidup ( Wings ) - NAIM
C.I.N.T.A. ( XPDC ) - TOI

Enter Sandman ( Metallica ) - RINA
Total Eclipse of The Heart (Bonnie Tyler) - NADIA
Tika Dan Saat Ini ( Medicine) - LUFYA
Sepi Sekuntum Mawar Merah ( Ella) - SAIDA
Pelesit Kota ( Search ) - STACY

semoga mereka dapat membuat persembahan yg terbaik he3

jom rock n roll....

2 pengkritk ceritera duniaku:

Raja Azrul said...

wah..cepatnya ko update blog..memang penaip blog yang setia..

apa2 pun best ar masa time kite kuar makan ari sabtu tu..mengomen macam2..

huhuhuhu..

jumapx said...

he3 haruslah selalu update blog
xnak kena fire bila jumpa nnt
soalan biasa "bila nak update blog"
sentap...he3

memang best pun kuar ari tue...he3

kenalah komen....sy kan pengkritik bebas....yeah....

propa~

Popular Posts

Popular Posts since May 2010