Monday, April 28, 2008

perjuangan bermula....

assalamualaikum semua....

agak lama gak aku tak update blog kesayangan aku nie....hu3
lebih kurang seminggu aku langsung tak update....tapi tak mengapa....yg penting aku dapat bersama keluarga dirumah selama seminggu....

hari ahad lepas aku baru kembali ke bumi UMP....sebab hari isnin aku kena berperang dengan soalan2 yg bakal membunuh aku.....dan selama seminggu study week aku habiskan di rumah....barulah aku tahu...memang susah nak study kat rumah....banyak halangannya...tapi dapat juga aku tempuhi...walaupun tv lebih banyak bermain di mataku berbanding buku2 yg berat2 aku bawa balik rumah...buat penat je bawa blk...bukannya aku baca pun...sia2 hu3

aku memang suka mengambil kesempatan ruang masa yg ada utk balik ke rumah...sebab bagi aku family adalah keutamaan...walaupun keluargaku hanya sederhana...yg penting aku bangga memiliki mereka semua sebagai ahli keluargaku.....dan berita yg menyedihkan aku ketika aku berada dirumah ialah...ayah aku sakit....teruk gak la sakit dia...misteri....dengar kata ayah aku terkena buatan org....hu3 kesian aku tengok ayah aku...dah makin kurus....dah banyak kali pergi hospital...tapi tetap juga mcm tue....aku pun tak faham...aku hanya mampu utk berdoa agar ayahku cepat sembuh...amin....

selama aku kat rumah gak...aku seronok tengok cerita2 indon...ada 3 cerita indon yg aku layan...demi cinta (ntv7),liontin 2 (tv3) dan kat astro aruna...kul 11 malam...aku lupa tajuk dia...hu3 pastue aku layan gak prince hours kat 8tv...best pulak cite tue.....he3 layan.....teruk kan aku...org study aku leh layan tgk2 cite tue semua...pastue AF6 sah2 la tak lepas dr aku....he3

lepas tue....yg paling aku hapy...kat rumah aku dah ada kucing...dah bertahun2 lamanya kitorg tak bela kucing kat rumah....setelah kucing kesayangan family aku mati kena langgar lori....time tue aku masih sekolah rendah lg...hu3 suka sangat dengan kucing nie....dua ekor pulak tue,...comel jek....masih kecil lg...nakal gak la kucing nie....tapi seronok....he3 rindu lak dgn kucing2 aku tue...hu3 tak pe...kucing daoz ada....combi namanya...he3

so....aku kat ruma start study bila semua org kat ruma aku dah tido..br la aku start study...yakin je aku berani study kat ruma tgh2 mlm...dah la rumah aku tue ada je benda2 yg tak sedap mata memandang kalau tgk dgn mata kasar...tp aku tak kesah pun....aku tak kacau dorg...so dorg pun xde la kacau aku.....he3

********************************************

ha! nie aku nak cite time aku odw nak blk ump...time tue aku nak pg pudu la nie....dgn barang2 aq yg agak berat tue....bawa buku la konon...tp sia2 je tak baca....hu3 time aku tgh2 terhoyong hayang bawa beg aku...boleh pulak zip beg aku terbuka.....habis semua barang2 mandi aku segala....tercampak keluar...tgh jalan besar pulak tue...korg bayangkanlah betapa malunya aku depan org2 ramai terpaksa kutip balik benda2 alah tue....aku pun selumber je la....langsung tak pandang org...terus je amik then aku blah...rupa2nya...pagi td aku br tersedar yg berus gigi aku lupa dah xde kat dlm beg aku....mungkin aku terlupa kutip kot time dia jatuh tue...hu3


********************************************

hemmm...so petang tadi aku telahpun lepas menjalani satu perjuangan....paper engneering construction.....korg tau tak...soalan dia susah giler...semua soalan aplikasi...kalau tak tau teori matilah....nasib baik aku leh recall blk apa yg lecture aku ajar...kalau tak...adalah aku mati kutu tak leh jawab soalan2 tue...syukur gak lah....tak sia2 aku study mlm sampai kul 3 pagi....hu3 next paper aku hari rabu lak....eng.surveying....subjek nie kena kira2 gak la....tapi ada gak yg kena baca.....ehm.....syukur gak la...dah selesai satu paper....so ada 3 paper lg yg bakal di tempuhi.....



ok...sampai sini saja.....


0 pengkritk ceritera duniaku:

Popular Posts

Popular Posts since May 2010