Wednesday, May 7, 2008

AF6: tugasann minggu ke 8


agak lama aku tidak menulis entri tentang AF6....
ntah la...tak de mood nak cite pasal AF6....coz ada peserta yg aku tak suka masih ada dalam AF6...siapakah dia? ehmm...korg pun tahu kot siapa dia...he3

baiklah ini adalah tugasan minggu ke 8 sebelum melangkah ke pentas final...

PELAJAR LELAKI

Nubhan : Hanya Engkau Yang Mahu (Aizat)
Riz : Laskar Cinta (Dewa)
Stanly : Naluri Lelaki (Samsons)
Toi : Kasih Berduka ( M. Osman)

PELAJAR WANITA

Nadia : Karma (Cokelat)
Stacy : Gembira Hidup Ini (Farah)

LAGU BONUS (DUET)

Sembunyi - Misha Omar/Andy Flop Poppy Paling Comel - Nana/Achik Tak Tahu Antara Dua - Farah/Adam

aku rasa pilihan lagu utk minggu ke 8 nie tak de bagus sangat....mcm minggu ke 7....aku nak kritik lagu bonus yg di berikan oleh peserta....aku rasa mcm nak gelak tgk lagu2 yg di berikan oleh peserta AF6....aku rasa hanya lagu sembunyi je sesuai utk di bawa lg bonus.....dua lagi tue mcm tak layak utk di bawa ke konsert...lagi2 utk minggu ke 8 nie....

selain tue, aku tak puas hati dengan lagu yg di berikan pada stacy...laha sangat lagu tue...dah la tak famous....pe nie...mcm tak de je lagu2 yg best lg....tention betul...nampak sgt tak nak bg stacy menang....AF nie mmg mcm tue...suka sangat tak nak bagi peserta dari borneo menang dgn bg lagu2 yg tak best...lagi2 nak dekat final nie...tention aku...tgk la peserta dr sabah sentiasa dpt no.2 jek....kesian betul....tp aku yakin kalau org dah bgus tue...bg lagu apa pun mmg bagus....stacy boleh bt lagu tue jadi gempak punya....go stacy...alamak terlebih sudah.....he3

pemilihan lagu utk peserta2 lain ok la kot....tapi aku takut jek nubhan tak leh nyanyi lagu aizat tue...hu3 riz boleh kot...dia kan mmg gempak gak...nadia pun mesti gempak dgn lg karma tue...cuma stanly kot..mampu ke dia bawa lagu naluri lelaki? persoalan di situ...he3 toi? dialah peserta yg aku harapkan tersingkir minggu nie....sama2 lah kita berdoa...kalau tak keluar gak...aku tak tau la...peminat toi buta kot....ha3 sowie kalau ada yg tak puas hati.....

peserta yg aku nak kat final....

  1. stacy
  2. nadia
  3. riz
  4. stanly
ke lima...sowie dulu aku target mama rina...syangnya mama rina dah keluar....hu3 so aku target nubhan la yg akan jadi peserta ke lima...itu pun kalau 5 peserta ke final.....

p/s: tak sabar nak tau sape keluar dis week...

2 pengkritk ceritera duniaku:

faiezi said...

haha aku tak suka stanleylah..asalkau suka dia..well pendefinisian seseorang terhadap mutu suARATU BERBEZA-BEZA..AKU RASA NUBHAN LEBIH BETTER DR STANLEY..haha tak sabar tengok stanley terkeluan..jgn mare..out stanley...go nadia..

jumapx said...

hahaha....aku bukan minat sgt pun stanly tue,...tapi dia ada vocal yg tak de dlm market lg...aku pun minat nubhan gak dia pun sama mcm stanly vocal dia xde dlm market industri lg...cuma nubhan tue malas sikit.....hu3 tention aku dgn dia...he3 tapi aku nak toi keluar dulu he3

Popular Posts

Popular Posts since May 2010