Thursday, May 1, 2008

hancur.....paper examku.....

tention.....
itulah apa yg aku rasakan setelah menjawab paper exam pagi tadi....
buat kali pertama kali dalam hidup aku...
aku tidak mampu untuk menjawab peperiksaan dengan baik....
bukannya aku tak belajar...
cuma aku ada masalah....
bila berada dalam dewan peperiksaan...
aku akan blank bila aku terasa begitu nervous....
dan ini terjadi kepada aku pagi tadi....
bayangkan semua soalan aku tidak mampu untuk jawab....
nasib baik ada soalan objektif membantu...
tapi
mungkin paper eng.surveying aku nie...
gagal kot....
merasa la aku repeat bt kali pertama....
aku pasrah.....gitue.....


lepas exam je aku trus pg KK2....
ruma daoz,tito n zakryee.....
petang tue....
aku menyanyi jek selama 2 jam lebih...
untuk lepaskan tekanan....
sampai aku rasa penat...
then aku terus tidur.....
sampai petang.....
macam tu la aku kalau nak release tention....
aku pasrah dengan apa yg terjadi...
dan harus kuatkan langkah untuk paper seterusnya...
sekurang2nya paper tadi banyak memberi aku pengajran untuk tidak mengambil langkah mudah untuk belajar....

setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya....
hidup ini bukan suatu yg mudah....
banyak liku2 hidup yg harus kita lalui....
dan jangan mudah mengalah
bila langkah kita sumbang...
yakin dan percaya pada diri
untuk terus meneruskan hidup
kerana perjuangan ini belum selesai.......

0 pengkritk ceritera duniaku:

Popular Posts

Popular Posts since May 2010