Monday, May 26, 2008

LULUS....sem 2...

alhamdulillah....
syukur ke hadrat ilahi sebab kerananya memberi aku peluang untuk lulus dengan baik(tapi tak cemerlang)

sekurang-kurangnya...dapat juga aku mengambil 2 subject utk sem depan....ya la...kalau aku tak lulus paper mechanic of materials maka aku tak leh amik 2 paper iaitu fluid mechanic n theory of structure.....

aku bersyukur sangat2...walaupun harapan dan impian aku utk capai dekan masih tidak kesampaian......belum ada rezeki agaknya.....

korang nak tahu....before aku tengok grade keputusan aku nie....aku leh pulak mimpi 2 kali...1st time tue mimpi tak lepas 2.00 then mimpi ke dua tu aku mimpi dapat 3.60....maka kesimpulannya result aku tengah2 jek....ok la tue....kita harus bersyukur atas apa yang ALLAH beri kat kita...kerana apa yang kita terima itu adalah hasil usaha kita sendiri......sesungguhnya ada hikmah di sebalik semuanya....

actually, untuk final yang lepas memang preparation aku tak berapa bagus...sedang2 jek....hu3 so aku pun tak lah mengharap lebih daripada apa yg aku usahakan....

sekurang2nya...semua ini telah memberi pengajaran untuk aku agar pada masa depan tidak main2 lagi time belajar...suka atau tidak suka kita harus tekad utk positifkan diri ini....betul tak...

syukur alhamdulillah......

p/s: tingkatkan prestasi....
kurangkan propaganda...
apa yang pasti....
sentiasa positifkan diri...

0 pengkritk ceritera duniaku:

Popular Posts

Popular Posts since May 2010