Friday, June 20, 2008

sepi the movie...





pertma kali aku tengok flashback filem nie kat tv...terus di benak fikiran aku...nak tengok cite nie....mesti best mcm cite CINTA....pengarah dia pun sama...KHABIR BAHTIAR.....

pastinya cite nie akan menimbulkan kesan kepada setiap penontonnya....terutama sekali sudah pasti la aku...seorang insan yg kesepian.....sepi ke? hanya diri ini mampu menjawapnya...

apa yang pasti 26 jun 2008 ini...filem ini akan keluar...dan aku rancang nak tgk dgn someone...yg mungkin membuat hidup aku selepas ini tidak akan terus sepi....sepi tanpa......C----!!!

Bisikku pada bulan
Kembalikan temanku
Kekasihku, Syurgaku

Tanpa dia malam menemaniku
Sepi memelukku

Bulan jangan biar siang biar alam ini kelam
Biar ia sepi sepertiku


www.sepithemovie.com

apa yg pasti....cinta tak kan datang hanya sekali....


Thursday, June 19, 2008

kenapa singgah kalau tak masuk..flava

cari punya cari....lagu yang sesuai utk diri ini...tak sangka sama pulak dengan zakryee punya feeling...hu3 tapi nak bt mcm mn..sebab lagu ini mcm mengena je dgn aku saat ini...he3 sorry zakryee....berkongsi lagu pulak kita....

apa yg sedang dia lakukan???


aku tertarik utk berkongsi gambar ini...gambar ini sebenarnya wallpaper laptop kwn aku.....so aku saje nak berkongsi dengan korang....sebab ianya membuat kita berfikir...apa sebenarnya yg cuba untuk ia lakukan.....


Happy Valentine's day Comments

sama2lah kita fikirkan...



keliru...



friendster


keliru....
ya...
aku kini keliru..
dalam mencari siapakah aku sebenarnya..
dalam menentukan keputusan dalam hidup ini...

keliru...
ianya sentiasa bermain di dalam fikiranku...
di saat aku mula menyedari..
jalanku kini..
sebenarnya bukan jalan yg aku inginkan...
kesedaran bertandang di benak sanubari
tatkala semua orang tahu siapa aku
mengenali aku
seperti apa yang mereka lihat
pada zahirku...

keliru...
bila pada saatnya..
kita menghitung...
menghisab siapa kita sebenarnya...

keliru...
ya....
perkataan ini pernah di lemparkan ke atas aku..
mereka mengatakan aku keliru...
keliru dalam mencari siapa aku sebenar...
sudah terlalu jauh aku berjalan...
kekeliruan itu telah membawa aku jauh...
jauh dari persimpangan permulaan aku...
disaat aku di beri pilihan...
untuk memilih ke mana jalanku sebenar...

kini...
apa yang mampu utk aku lakukan...
menjadi diri aku yg sebenar...
menjadi seperti apa yg aku inginkan..
dan tabah untuk menghadapi semuanya...
biar kekeliruan itu terurai...
terburai...
menjadi keping-keping kenangan...
meski bukan semuanya mampu utk di ubah...
menjadi apa yg aku inginkan...

Tuesday, June 17, 2008

darah=sikap kita.....


selain tarikh lahir dan bulan menentukan sikap kita...jenis darah juga ada kaitan denagn perangai sikap manusia....kebenaran di sebalik semuanya....kita fikir2 lah sendiri ya....

KUMPULAN DARAH AB
Dingin dan terkawal. Teman-teman menjadikan anda sebagai tempat berkongsi cerita, terutama urusan perasaan dan hati. Anda dilahirkan untuk menghibur orang lain secara semulajadi. Namun sayangnya anda cenderung moody dan sukar membuat keputusan, kadang-kadang boleh menyakiti hati orang lain.

KUMPULAN DARAH B
Anda punya tabiat keras dan individualis, suka berterus-terang tanpa memikirkan orang lain dan melakukan segala sesuatu dengan cara sendiri. Namun anda juga kreatif dan fleksibel serta boleh beradaptasi dengan mudah terhadap situasi.

KUMPULAN DARAH A
Anda suka keselarasan, kedamaian dan organisasi. Boleh bekerjasama dengan baik dengan orang lain, peka, sabar dan penuh perhatian. Namun kelemahan anda adalah tidak boleh melakukan sesuatu dengan santai dan cenderung keras kepala.

KUMPULAN DARAH O
Kumpulan darah O ini adalah jenis pemimpin. Saat melihat sesuatu yang diinginkan, orang dengan kumpulan darah ini akan berusaha mencapainya. Anda juga termasuk trend-sitter, setia, punya daya juang tinggi dan percaya diri yang kukuh. Kelemahan anda adalah mudah cemburu, agak sombong dan cenderung amat kompetetif.

apa yg pasti aku adalah orang yg tergolong dalam golongan kumpulan darah O....semua yg berkaitan darah O adalah memang antara sikap aku....hehehe...


berhabuknya....

assalamualaikum.....

agak lama tidak mengupdate blog.....

lebih kurang sebulan....dah nampak dah sawang2 kat blog nie....bukan tidak mahu utk mengupdate...cuma di sebabkan terlalu banyak aktiviti yang harus di hadiri...oleh sebab itu aku tak punya masa yang banyak untuk mengupdate blog.....

untuk entri kali ini aku akan menceritakan semua aktiviti aku sepanjang cuti sem ini....

slepas final exam je....aku terus ada bengkel tarian dan latihan tarian untuk citrawarna...seminggu jugak lah kitorg berlatih kat wisma belia pahang...

lepas tue..kitorg bertolak ke putrajaya pulak...5 hari aku berkampung kat putrajaya...

lepas citrawarna je...aku terus balik rumah....baru jek nak duk rumah 5 hari...kena balik pulak..coz ada surveying camp kat lumut....

terpaksa la balik ump lagi....coz 31mei kena bertolak ke lumut untuk surveying camp nie....selama 2 week aku bekerja ibarat buruh kasar...hu3 tapi secara overall best giler camp nie walaupun penat dan tention nak key in data segala....tapi dapat juga aku menghabiskan surveying camp tue...hapy sangat...

lepas habis je presentation hasil kerja surveying camp hari jumaat tue....aku terus bertolak ke arau,perlis untuk pertandingan debat arau open pulak...sebenarnya tak nak pergi pun...tapi dah berjanji nak pergi...so kenalah tunaikan janji...hu3 banyak giler halangan untuk aku ke arau tue...bayangkan dari lumut naik bus ke butterworth,...pastu naik bus lg ke alor star....then sampai kat alor star lebih kurang pkul 9.30pm...bus ke kangar dah xde....so ingatkan ada bus uitm ambil,...tapi dorg xleh amik....driver ump pun xnak ambil...sedoh jek duk kat stesen bus alor star dengan T 2jam mcm org bodoh....pastue kitorg naik taxi jek ke uitm arau...sedih....hu3 tambang taxi rm70...aku bayar rm10 jek...selebihnya T yg bayar....he3 alhamdulillah sampai juga aku ke bumi uitm arau tue...dalam pukul 1 lebih kot....sampai jek terus tidor....1st day berdebat memang tak larat....tapi kuatkan semangat...hikmah di sebalik semua...team aku masuk suku....sykur...dpat juga aku merasa suku akhir sebelum masuk tahun 2...he3

sekarang aku berada di bumi ump....setelah perjalanan pulang dari arau ke gambang memakan masa 12 jam....tidor jek kat dalam bus tue...sekrg aku bersiap utk bt latihan utk debat OSHA pulak....yg akan di adakan at uitm s.alam....tapi aku nak blk rumah jap 21 nie...coz cikgu aku nak kawin 22...so aku n member2 class aku nak pergi....xsabar nak jumpa dorg semua....

itulah serba sedikit perjalanan cuti aku yg diisi dengan perkara2 yg berfaedah lebih kurang ha3
25jun barulah aku leh duk kat rumah sampai nak masuk sem depan pulak....


p/s: buat pengetahuan korg aku dah dapat anak
buah lelaki bt pertama kalinya...
comel sgt...
nama dia M.AKHIL ZAFRAN..


Popular Posts

Popular Posts since May 2010