Sunday, July 20, 2008

kak yunika masuk HTAA!!!

ehm....dis week budak2 kebudayaan di kejutkan dengan 2 berita buruk setelah kami balik dari PROGRAM JEJAK WARISAN....

apakah berita buruk itu?

1. kak yunika kirana...tetiba jek masuk hospital...ntah nape...?
2. haidar dari kumpulan AUFA accident.

nie aku tak tau la kenapa kan...tetiba je benda2 mcm nie berlaku setelah kitorg balik dari jejak warisan...harap2 bukan di sebabkan 'benda' tak baik dari perak menyebabkan ini semua berlaku...(merepek pulak aku hu3)...

maka...aku hanya sempat melawat kak yunika saje..memandang aku dan budak senandika rapat dengan kak yunika...haidar tak tau berita lagi...agaknya ok kot....

so...alkisahnya...hari jumaat lepas aku,daoz,tito,rani,kak akma,kak ila serta kwn2 kak ila n akma merangkap senior fakulti aku pun pergilah ke HTAA utk melawat kak yunika....kononya aq rancang nak blk ari jumaat tue...tapi mcm mls jek...sebab baik aku blk next week coz jumaat aq xde class..so boleh la aku balik rumah ari khamis tue...tujuannya hanya satu..membaiki laptop aq yg dikatakan corrupt...aku pun tak faham...hu3

utk pengetahuan korang...kali terakhir aku ke hospital pun ketika tahun 6...itu pun di sebabkan kawan aku masuk hospital di sebabkan kekurangan darah merah....so kiranya ini kali ke-2 aku melawat org kat hospital setelah 7 tahun berlalu....pergi hospital tue selalu la...cuma jarang masuk melawat org kat hospital....bapa aku masuk hospital pun ari tue aku tak lawat..sebab ada kat ump....dan family aku beritahu pun time tue....sentap jap....hu3 nasib baik bapa aku dah sihat sekarang....

so kitorg sampai dalam kul 3 lebih kat HTAA tue...malangnya time tue bukan masa melawat...so sorang2 la masuk....tapi aku tak masuk pun....daoz n kwn2 kak akma/ila je yg masuk...yg lain duk kat luar...laha je...utk menghabiskan masa yg ada...kitorg keluar temankan tito masuk kan duit kat abg dia....after tue terus pergi HTAA blk....time kitorg sampai je masa utk melawat ah dibuka...kitorg pun berpusu2 masuk...ramai juga org yg tgh tunggu nak naik lift...tapi aku dgn tito GIGIH katanya naik tangga....kata tito org kat sarawak guna tangga je kalau nak melawat org kat hospital,....katanya...tu yg tito gigih ajak aku naik tangga...kalau tingkat 2 or 3 td boleh la aku terima...ini 7th floor ok...!!! aku yg kurus nie semput gak..hu3 tercungap2 aku....sabar jek...


fuhh..akhirnya aku sampai gak tingkat 7...gigih naik tangga....wad kat yunika 7c....sampai je aku senyap jek...bukan sebab apa..penat naik tangga....hu3 lagi pun aku takut gak nak masuk melawat hospital...aku dah la tak leh tengok org2 sakit nie...actually aku takut jarum...he3 kira benda2 tajam nie aku fobia sikit....sebab tue tak de rezeki jadi doktor...hu3


kak yunika gigih bercerita...boring punya pasal...bila ada org melawat je mesti dia banyak cakap...he3 sian tengok kak yunika...hu3 korang nak tau....sampai je aku terus baca buku REMAJA....ntah la...aku tak leh tengok sakit nie...aku terus bayangkan kalau aku berada tempat org2 sakit nie...tak tau nak kata apa....mesti sakit kena cucuk sana sini...argghh..tidak...so aku pun senyap je la...tak banyak cakap....hu3 ehmmm...ntah pape aku nie...kak yunika kata kat kitorg....dia happy sangat ada org datang melawat dia...kiranya melawat org2 sakit nie dapat juga mengembirakan org yg sakit seterusnya penyumbuh penyakit sesorang tue secara dalaman...dalaman mcm mana aku tak tau la kan...tapi memang betul la...bila kita happy tak de la sangat kt ingat pasal penyakit yg kt alami...betul tak?//...


korang nak tahu...aku betul2 jeles tengok doktor2 kat situ...seba apa...seba aku jeles dorang boleh jadi doktor...kenapa aku tak de rezeki utk jadi doktor...hu3 bestnya tengok dorang jumpa pesakit2....ehmmm....seronok je bekerja dengan benda hidup ini...tak macam aku...bakal kerja dengan benda yg tak hidup....kiranya aku nie bakal jadi 'doktor bangunan' ha3 tuhan je tau betapa cemburunya perasaan aku time tue...tapi nak bt mcm mana...DIA lebih tahu mana yg terbaik utk kita...pasrah je....


nie la suasana kat wad tue....kecoh gak la wad tue di buat kitorg...biasala tue kalau budak2 senandika mana la boleh senyap walau kat mana berada....tapi aku tetap nak komen suasana hospital HTAA nie....memang laha....ya la walaupun 3rd class...at least jgn la laha sangat...nampak mcm tak selesa jek...bagi aku la...tak tau la org lain...sedih aku tengok pesakit2 kat situ....macam kawasan katil kat yunika....3 tapak je ada katil dah kat sebelah...kitorg yg melawat ramai2 nie sah2 la penuhkan kawasan tue....so kesian aku tengok kat pesakit kat sebelah tue....tak selesa jek di sebabkan kitorg yg ramai....hu3 nak bt mcm mana kan..nama pun 3rd class punya wad..terima je la....tapi time bapa aku masuk hospital dulu...1st class ok...tapi bayar just rm 80 jek....wlaupun duk kat situ 1week...kat hospital serdang yg canggih tue....(hospital yg aku berangan nak kerja kalau jadi doktor sebab dekat rumah hu3)


alhamdullilah...hari nie(19july) kak yunika dah di benarkan keluar hospital....semoga kak yunika sihat2 je skrg k...susah kalau sakit time final year nie...banyak yg akan terganggu....lagi2 PSM(projek sarjana mua).....

ok la...sampai sini saje yg aku dapat cerita pengalaman aku melawat org sakit (perlu ke statement nie)....jumpa lg di lain entri...

salam syg dr jumapx....

1 pengkritk ceritera duniaku:

Sengal Ubi said...

tgh hari td aku lwt kak yun sblm dia discharge.ms tu dia nmpk ok, riang, happy, x nmpk mcm skt.dia ckp dh x nk ddk hospital, nk blk ump.aku ms tu plak mcm x caya kak yun ni skit.x nmpk lgsg ksn2 lemah badan ke, just plaster dkt tangan dia, hbt btul kak yun hdpi kskyn dia.

haidar plak ntah pape ntah.buat saspen je.nsb baik aku x glbh sgt nk lwt dia mlm tu jgak.bdk2 umah dia cite mcm dh nk sprh mati.mati dia ok je.

dgr cite ko apply jd dj.vogue sgt.lgkh bendul aku...

Popular Posts

Popular Posts since May 2010