Saturday, August 30, 2008

antara MERDEKA dan RAMADHAN....

merdeka!!!MERDEKA!!!MERDEKA!!!....



sedar ataupun tidak sedar...rasanya baru je negara kita menyambut sambutan ke 50 kemerdekaan malaysia....



kini....lagi beberapa jam lagi....malaysia akan menyambut kemerdekaan yang ke-51....



sedar ataupun tidak sedar juga....sambutan kemerdekaan pada tahun ini tidaklah semeriah tahun lepas....



sbg contoh....berapa banyak kereta yg memasang bendera kemerdekaan....terutamanya di kuantan la...he3 mungkin itu tidak boleh di pertikaikan..kerana tak kan lah hanya sekadar tidak memasang bendera kita sudah dikatakan tidak patriotik...



tidak mengapa...saya tetap ingin membuktikan bahwa kemerdekaan kali ini tidak meriah.....



aku bertanya kepada rakan2ku....apakah tema merdeka tahun nie? kemerdekaan malaysia yang ke beberapa?



semuanya hanya senyum...tanda tidak tahu....nah yg membaca nie tahu ke? ini sudah cukup membuktikan bahwa kemerdekaan pada tahun ini...tidak semeriah tahun sebelumnya...apakah punc ini berlaku?



tun.dr.M juga bersependapat dgn aku...dalam blog beliau...megatakan bahwa kemerdekaan tahun nie tidak meriah...



bagi aku...mungkin antara faktor mengapa kemerdekaan pada tahun ni suram dan agak sepi adalah kerana...keadaan ekonomi dan juga politik malaysia yang tidak stabil....di tambah dengan isu2 semasa yang tidak berfaedah utk di perbesarkan....serta pilihanraya kecil permatang pauh juga mungkin menjadi penyebab.....



RAMADHAN



selain itu juga...mungkin di sebabkan oleh kedatangan RAMADHAN yang mana jatuh pada 1 september juga menjadi penyebab kemerdekaan tidak di sambut terlalu meriah agaknya....



ya lah...tak kan nak sambut merdeka over2 sedangkan esok umat islam nak berpuasa kan...kenalah bersederhana...dan yang paling seharusnya....kat dataran merdeka tue...malam nie seharusnya di adakan bacaan doa selamat utk negara dan utk menyambut bulan ramdhan.....itu yg spatutnya...bukannya hipokrit....tapi itu yg terbaik....lagi pun spanjang hidup aku...aku tidak pernah pun nak bersesak2 kat dataran or kat mana2 utk mengira detik merdeka....aku tidak di didik utk itu...dan apa yg ptg dalam keluarga aku...kitorg sekeluarga akan berada di rumah ketika kemerdekaan....tapi tahun nie aku kat UMp je lah...sambut merdeka mcm tahun lepas...hu3

bagi yg tidak tahu logo,tema and lagu..nah ini dia...


Rasional Logo


Rekabentuk logo ini diilhamkan dari ikatan 3 figura yang saling berganding bahu menunjukkan perpaduan erat melambangkan ”Perpaduan Teras Kejayaan”.


3 ikatan figura manusia saling berganding bahu menunjukkan rakyat yang bekerjasama di antara satu sama lain dalam menjaga keamanan dan memajukan negara.


3 rupa bentuk manusia digayakan bergandingan bahu adalah mewakili kaum-kaum di Malaysia yang bersefahaman bagi menunjukkan mereka telah mencapai kejayaan dalam perpaduan.


Warna merah simbol keberanian rakyat.

Putih simbol kesetiaan keseluruhan rakyat Malaysia.

Warna biru melambangkan perpaduan yang dijalinkan oleh kaum-kaum di Malaysia.

Manakala warna kuning pula melambangkan Sistem Beraja dan Yang di-Pertuan Agong. Ianya juga membawa maksud warna kegemilangan/keemasan yang dikecapi oleh rakyat Malaysia.

Lagu Tema


PERPADUAN TERAS KEJAYAAN


Kini Semangat Jalan Seiring

Satu Amanah Kerjasama

Jadi Teras Bangsa MuliaSehati Sejiwa

Bangun Membantu Agar Sepakat

Moga Terserlah Perpaduan

Agar Teguh Dipersada

Dalam Hidup Harmoni


Sirami Rasa Kasih Sayang

Jadi Benteng Hidup Yang Harmoni

Nurani IkhlasDihati Murni

Menjadi Kekuatan Kita


Bersatu…….BersatuBersatu

Gagah Bercerai Rebah

Hindarkan Hasrat Sengketa Kita

Perpaduan Teras Kejayaan


Berpadu……BerpaduBerpadu

Bulat Kata Sepakat

Menjadi Cita Negara Jaya

Perpaduan Teras Kejayaan

Perpaduan Teras Kejayaan

Perpaduan Teras Kejayaan


LAGU CIPTAAN : PAK NGAH

LIRIK CIPTAAN : LOKGHA

.............................................................................


di kesempatan ini juga aku ingin mengucapkan selamat menyambut kemerdekaan yang ke-51 semoga negara kita akan terus aman dan damai serta selamat menyambut bulan ramadhan yang penuh keberkatan ini...semoga dosa2 kita dapat di sucikan melalui bulan yang murni lagi suci ini.....




convo ke-3 UMP...





genap seminggu convo kali ke-3 UMP.....seramai lebih kurang 500 graduan yang menerima sijil dalam ijazah sarjana,ijazah sarjana muda dan diploma....
tidak terlambat juga utk aku ucapkan tahniah kepada mereka yang convo ketika itu...terutama sekali senior2 ku...yang banyak mengajar aku tentang debat dan juga teater....iaitu abg azwan,abg raja,abg zamrie dan abg fendi...
akhirnya dapat juga korang convo.....
aku pergi ke majlis konvo tue dgn mdm mala,tito,maoh dan yusree.....pada sbelah ptg la...pagi xdpt nak tgk....
wah...inilah 1st time aq dtg ke convo UMP....seronok tgk org convo....mcm nak juga merasa dan habis cepat belajar....
dalam melihat suasana yang gembira di setiap muka para graduan yang telah convo...ada sesuatu yg tidak kena....suasana convo UMP tidak semeriah convo2 U lain...
mungkin itu kekurangan UMP...mungkin juga di sebabkan umur UMp yg masih muda utk mengendalikan convo seumpama ini dan juga bilangan graduan yang sedikit menyebabkan suasana convo itu tidaklah semeriah mana....tertunggu gak aku sesi baling topi graduan tue...tunggu punya tunggu xde pun....ehmm....xpe la...nnt masa aq...aq balinglah byk kali...he3



tiga sekawan...eh abg zam mana...he3



abg wan,abg raja,abg fendy,yusree n tito


abg raja

abg khairy pun convo gak...he3


abg wan n abg dj

kami pun nak juga gambar...he3 yusree,bob,aq,mdm mala n tito

dari belakang: pemilik bunga2 palsu yusree n tito...

depan: aq n mdm mala pemilik bunga2 segar...he3 betul x mdm....?

inilah dia rupa dewan jubli perak....dewan utk convo ump....

tahniah sekali lagi aku ucapkan...semoga berjaya dan cepat dpt kerja ek....he3 rezeki tidak datang bergolek....ia harus di cari....carilah selagi belum ketemu yang sesuai di hati...motif? he

persembahan semasa cuti..


ini adalah sebahagian gambar aku semasa membuat persembahan...he3

persembahan jemputan oleh UIAM cawangan kuantan utk conference pharmacy kat swiss garden..
time nie kitorg ada 4 persembahan...overture,joget,zapin zafana dan sewang....












persembahan semasa makan malam convo,,...depan tm pahang merangkap canselor UMP....


time nie boleh bt persembahan kat atas lantai..sebab nak bg lalauan kat budak gamelan kat atas pentas...motif nari kat lantai.....TM pun xnampak kitorg....hu3 tarian joget time nie...











persembahan expoconco...

nari kat kuantan prade yg laha....semput giler aq time nie...xtau nape...hu3






zapin zafana


sewang


lepas persembahan kat kuantan prade nie...kitorg bergegas ke hyatt hotel utk persembahan makan malam convo utk student yg convo lak...hu3


penat giler...


tgh boring...sempat lg tangkap gambar kat belakang pentas...he3

test yang berlambak~

dia week minggu test sedunia utk UMP....

aku?

ada 4 test....

tertekan yang teramat sangat....

selasa: islamic institution
rabu: soil mechanic and geology
khamis: theory of structure
jumaat: fluid mechanics

hancur....

itu yang mampu aku respon utk test yang telah aku jawap....

kantoi...

kantoi apa? utk paper theory of structure.....

aku terbawa sehelai nota time test paper tue...then aku selitkan kat handset aq....kecil je kertas tue....

tak tiru pun....sebab note tue tak berguna pape pun....aku tak dapat jawab dgn baik...satu soalan dpd 2 soalan aku tak jawap....soalan ke2 pun xhabis jwp...matilah aku dpt 0 marks....hu3

after habis test...aku terlupa nak ambil handset n note yg aku selitkan kat handset aq...kat laci meja...

then,

bila aku teringatkan handset aq....aq pun pergi ke dewan kuliah tue utk amik handset dgn perasaa cuak...kantoi sudah....hu3

lecture n bdk kuliah aku masih ada kat situ....aku dengan slumber masuk dan mencari handset aq...

nak tau apa jadi....?

handset tue dah berada di tangan en.faizal...lecture aq....

en.faizal: jumain awak cari nie ke...
aku: hanya menganggukkan kepala tanda iya....(dalam hati bercampur2 perasaan)
en.faizal: siap bw toyol lagi...
aku: dengan slumber sengal aku terus ambil handset aq tanpa cakap apa2 kat en.faizal...then terus blah.....

ya allah....malunya....rasa bersalah pun ada....xmampu utk aku jelaskan perkara sebenar....aku tak tiru pun....demi allah...aku boleh siap bersumpah lagi ala2 saiful bukhari laha tue....dan juga ala2 sumpah najib dan tajol rosli....

namaku sudah tercemar dek perkara bodoh nie...he3 tue la...tak pandai nak meniru nak bw note gak....hu3 sengal tahap gaban...

ingatkan nak jumpa dia ari jumaat tue...tapi....takut lak....hu3

kalau aku jelaskan semua pun mesti en.faizal tak kan percaya....

lebih baik...

senyap...

apa yang menyentapkan aku....bila en.faizal memokan kepada pelajar tahun 3 fakulti aq....ini memo nya...



Good Day..
Your TEST 1 will be held on:

Date : 03/09/08 Time : 12.00pm - 1.30pm
Venue : YDK14

Topics cover :
Chapter 1 - Moment Redistribution and Design of Beam
Chapter 2 - Analysis of Frame and Design of Column

Please bring your OWN BS 8110 Part 1:1997 ...

NO toyol-toyol ok!!!

** Bulan pose hantu sume kena ikat.. kalo u all bawak jugak TOYOL, u all la HANTU tu..;P
"Something is better than nothing"
--------------------------------------------
Mohd Faizal Bin Md Jaafar
Lecturer Faculty of Civil Engineering and Earth Resources
--------------------------------------------
pengalaman yang pastinya aku ingat sampai bila2~

Wednesday, August 27, 2008

tahniah anwar...




tahniah kepada anwar ibrahim yang mana telah berjaya memenangi pilihanraya kecil permatang pauh....majoriti yang besar iaitu 15671....




mungkin ini petanda...langkah beliau utk menjadikan 'MALAYSIA BARU' semakin hampir.....


rakyat permatang pauh telah menjalankan tugas mereka dengan baik...lebih kurang 80% yg turun mengundi.....kerana mereka penentu segala...



ini bermakna...segala 'gula-gula' yg kerajaan bt sebelum pilihanraya kecil ini hanyalah sekdar di atas angin...dan langsung sedikit pun tidak mempengaharui keputusan undian yang berpihak kepada anwar ibrahim meskipun nama beliau di jaja dan di buruk kan di sana sini....



bak kata tun. dr M....ini menunjukkan satu lagi petanda bahwa rakyat pada hari ini inginkan pak lah utk turun takhta dengan cepat....dan sedar rakyat sudah tidak memerlukannya....namun harus di ingat...meskipun pak lah turun takhta....belum tentu lagi rakyat akan berpuas hati jika najib yang mengganti...seperti mana yang kita ketahui banyak cerita buruk yang kita dengar mengenai najib yang dulunya aku sanjung....sehinggakan sanggup bersumpah utk membuktikan dia tiada kaitan dgn al-tantuya....rakyat mongolia.....



apa yang kelakarnya...segala usaha kerajaan utk memburukkan anwar dan pkr langsung tidak berjaya....bermula episod sumpah lakhnat...kemudian episod samseng di permatang pauh....lepas tue isu 'boom' di pusat kempen puteri umno.....dan banyak lagi...semuanya di pandang sebelah mata oleh penduduk permatang pauh....selain itu, isu harga minyak turun 15sen....'banyak' tue....bak kata tun dr.M....kita selalu la bt pilihanraya kecil...sure kerajaan akan turunkan harga....ha3



najib yakin BN boleh menang...dan akhirnya....keyakinan dia rapuh juga akhirnya....pemimpin tertinggi lain bagi respon...'dah tau dah dia akan menang....kubu kuat dia'....ayat2 seorang yg kalah....he3



anwar terharu....



siapa yang tidak terharu...jika 10 tahun meninggalkan dewan parlimen...dan akhirnya menjejakkan kaki semula....ibarat kembali ke kampung halaman tercinta.....


itulah respon anwar....setelah beliau mengangkat sumpah utk menjadi ahli parlimen....meskipun tidak dapat bertanding dalam pilihanraya ke-12 di sebabkan pilihanraya di jadualkan awal dpd tarikh di benarkan beliau bertandng..namun pilihanraya kecil masih ada utk beliau...dan kini semuanya menjadi nyata...



hasil usaha keras dia....beliau bangkit meskipun derita harus di lalui...cemuhan harus ditelan....semuanya di tolak ketepi...meski isu liwat di timbulkan kembali...namun persoalan utk anwar yg sehingga kini tidak mahu bersumpah...opppss....



aku juga menyanjung perjuangan wan azizah....beliau seorang wanita yang gigih...demi suami tercinta dia sanggup utk lakukan segalanya.....



anwar ketua pembangkang



anwar secara rasmi di lantik menjadi ketua pembangkang setelah di kosongkan oleh wan azizah....



sudah pastinya dewan parlimen selepas nie akan bertambah 'meriah' dengan suara2 'beradap' ahli parlimen bila di ketuai oleh anwar ibrahim....



panas...sudah pasti...



kecoh...sudah tentu...



apa yang ptg....nasib rakyat terbela....



tak sabar rasanya nak tunggu parlimen di buka semula setelah di tunda utk memberi laluan BELANJAWAN 2009....ehmmm...bila la aku nak bt belanjawan sendiri he3



..............................................................................



sekali lagi aku ucapkan tahniah kepada anwar ibrahim....tegakkanlah KEADILAN mu jika benar anda BENAR.....




p/s: kawan2 aku ramai tanya...

aku nie sokong pihak mana....

respon aq....'atas pagar'

then kawan aku yg lain kata

dia 'diluar pagar' ha3

propa~










Tuesday, August 26, 2008

entri ke 200...




ya...ini adalah entri ke 200 aq...


selama bergelar bloger sejak lebih kurang 9 bulan yang lepas....


satu usia yang agak mentah...masih banyak yang kurang di sana sini....ilmu masih ku cari utk menghasilkan entri yang bagus...


banyak komen yang aku terima...tak kisah la dari ruangan komen dlm blog ini ataupun secara direct kat aq...tapi aku terima semuanya sebagai satu pengajaran utk aku perbaiki lagi apa yang perlu...bukan semua orang sempurna...


semoga aku mampu untuk terus menulis....dan tidak membiarkan blog yang aku sayang ini terbengkalai bak blog2 rakan2 aku yang ada blog tapi malas nak update...dan ada juga rakanku yang suka men'delete' blog sendiri...(oopps ter'fire' yusree pulak) tak faham...hu3 lepas tue nak bt blog br lg....ehmm suka hati lah...yang penting korang bahagia...





apa yang paling penting....

aku menulis bukan kerna nama...

aku menulis kerna diri ini...

yang suka meluah kata hati...





Monday, August 25, 2008

lagu kita~aizat



lagu seterusnya....yang aku tujukan utk orang yang aku suka.....sekarang,dulu dan selamanya....



Lagu Kita


Deras hatiku berdetar
Di langit aku terlihat kamu
Terang malam,teman kita
Dengan angin meniup sayu


Ku petik gitar akustik ini
Dengan harapan dia mendengar
Melodi indah yang ku cipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya


Dan aku terus,
Menyanyi lagu ini untukmu,
Walau berjuta mendengar,
Lagu ini hanya untukmu,


Arah hidup kita,
Digambar bintang di angkasa
Dan berkelip melukis cinta
Terciptalah lagu kita




Thursday, August 21, 2008

inginku miliki pelangi




inginku jadi pelangi....


indah dengan tujuh warnanya....inginku bermandikan cahaya pelangi agarku bisa mewarnai hari2 ku...


merah,jingga,kuning,hijau,biru,ungu dan indigo....


7 warna yang ada pada pelangi....


pernah dulu sewaktu ku kecil lagi....kawan2 ku kata...kalau ada pelangi maknanya bidadari turun ke bumi.....


turun untuk bermandikan cahaya pelangi....sejak itu juga...tiap kali aku melihat pelangi...pasti aku ingin lihat bidadari itu...


tapi itu cerita kanak2 ku...cerita dongeng agaknya...tapi biarlah....


pernah juga dulu ketika zaman kanak2 ku...apabila hujan mula redha...pelangi pun muncul....bila ku lihat pelangi...aku berlari dengan rakan2 ku...konon2 nya nak mengejar pelangi....nak tengok bidadari mandi katanya..... (tak tau malu betul)


mungkin itu fikiran kanak2....tapi tak tahu la kanak2 zaman sekarang...dunia semakin berubah~


bila aku meningkat dewasa....aku sedar...jauh di sanubariku....ada terdetik yang aku memerlukan pelangi itu....


pelangi yang mana akan adanya bidadari....bidadari yang mungkin bisa mewarnai hidupku...


namun untuk memiliki pelangi bukan suatu yang mudah utk di gapai....ianya ada tujuh warna kesemuanya....dan perlu utk memiliki kesemua warna itu utk menjadikannya tujuh warna pelangi....


sudah pasti ianya bukan pelangi jika tak memiliki kesemua 7 warna itu....


tak mengapalah...aku cuba belajar utk memilik satu demi satu warna pelangi itu....agar suatu hari nanti aku mampu memilik kesemuanya....








akhirnya ia kembali....

happy sangat....

akhirnya ia kembali...kembali kepadaku...

betapa rindu dalam hati ini terurai...tatkala ia berada dalam genggamanku....

kesabaran aku menanti ia pulih.....pulih untuk menceriakan hidupku.....

kini hari2 ku akan di temaninya tanpa perlu meminta pertolongan orang lain....

ku harap ia akan sentiasa menemaniku~

Saturday, August 16, 2008

cemburu mungkin.....

cemburu mungkin.....meminjam kata piere andre dalam filem sepi....

yup....cemburu...mengapa aku cemburu....cemburukan siapa? apa? dan mengapa?

cemburuku bukan cemburu buta...cemburukan bukan melulu...cemburuku, cemburu positif dan cemburu yang aku kira memotivasikan diri..

begini ceritanya...pada hari khamis yang lepas..macam biasala dalam jadual class aku akan full...dari pukul 8 pagi sehingga pukul 5 petang...actually class just sampai kul 4 tapi budak kuliah aku menganjakkan kepada hari khamis supaya class hari jumaat tak de....

di jadikan cerita...semasa class pukul 4 tue....class soil and geotechnical...dengan lecture yang boring giler..merepek tak tentu pasal bila buat lawak...maka aku pun berborak la dengan kawan aku...seorang budak india suren namanya...dan sorang budak cina coz dia duk sebelah aku.....

borak punya borak....terkeluar soalan aku menanyakan budak cina tue yang kitorg gelar dia sebagai IR...sebab dia memang pandai pun...budak direct entry dpd polytechnic...soalan aku kat dia..pointer dia berapa sem nie...maka dia pun malu2 nak cakap...terus dia tanya suren soalan itu...maka aku pun bagi tau yang suren tue pointer dia 3.67 kesuluruhan....tetiba jek aku yang menjawab utk suren...hu3 aku dan suren pun tanya balik kat IR tue....then IR bagi tau sem lepas dia dapat 3.80 dan kesuluruhan pointer dia dapat 3.6 gak...sama dgn suren....

pointer aku? tak pun dorang tanya kat aku...hu3 ya lah aku sedar aku siapa.....so apa perkaitan dengan cemburu? ya lah....apa taknya cemburu...budak2 nie result dorang dah mencecah 1st class...sedangkan aku masih di bawah....dan siapa2 pun akan cemburukan...mesti banga bila dapat 1st class punya pointer....

aku cemburu sebab aku nak jadi macam tue...dapat pointer yang gempak2....mesti best sebab hasil usaha kita belajar dengan mendapat pointer yang cemerlang....

maka selepas borak2 tue...aku terus bad mood...hu3 cemburu punya pasal...sebab dalam hati aku...aku pun mampu utk menjadi seperti mereka...cuma masa je yang tak menentukan lagi...sebab sem lepas aku tak de mood study..lagi pun aku aktif sana sini...

azam.....ya utk merialisasikan impian aku utk dpt pointer yang baik....maka utk sem nie aku akan mengurangkan aktiviti aku dalam universiti dan akan menumpukan perhatian terhadap study aku....kali ini aku ingin buktikan kepada semua yang aku juga boleh dapat pointer cemerlang....he3 bak kata orang tiada yang mustahil jika kita betul2 berusaha...

utk pengetahuan korang....terutama budak2 U aq...kalau aku sudah tidak aktif dengan mana2 aktiviti maka tidak perlu bertanya...sebab aku sudah pun bagi tahu jawapan di dalam blog ini.....tak kisah la dah baca atau tidak blog aku nie,....ok....

ini pendirian aku...usah di pertikaikan...kerana apa yang aku lakukan mungkin terbaik utk aku......

Thursday, August 14, 2008

A vs A




vs














satu pertempuran A vs A....dimana akan bertanding utk merebut kerusi permatang pauh yang mana telah dikosongkan oleh wan azizah...


BN baru2 ini telah mengumunkan wakil mereka iaitu datuk arif utk bertanding menentang anwar...


perkiraan aku ini adalah pertembungan yang mudah.....bagi anwar ibrahim.....


namun selagi belum kiraan undi lagi kita tidak boleh utk berbicara siapa yang menang.....kerana kita bukan ada kuasa utk menentuka siapa yang menang...


namun kita akan lihat.....adakah 'keikhlasan' dan 'kejujuran' akan berlaku semasa pilihanraya kecil ini??? atau 'penipuan' akan berlaku sekali lagi seperti pilihanraya kecil sebelum ini...


oppss.....buat masa skrg semua penulis blog harus berhati2 jika ingin menulis entri...kerana apa kerajaan dan pihak yang di pertanggungjawab akan memantau blog,sms,panggilan agar tidak akan berlaku hasutan dan sebagainya....so setakat ini saja yang aku boleh bicarakan...
lebih dari itu bahaya~
p/s: tak sabar rasanya nak tunggu siapa yg menang....








..

Wednesday, August 13, 2008

my class A23....




kali nie aku nak share gambar2 budak class aq utk sem nie.... semua lelaki....budget nak jadi budak mechanical la semua lelaki....

ala nie semua tak di rancang pun....tetiba je juz bdk laki je daftar utk section nie....sec A23....

ehmmm....terimbau time sekolah dulu....semua budka sekolah aq dulu kan lelaki....saserian katanya...so bila sem nie budak class aq lelaki....aq xde la rasa janggal pun....

lagipun dorg semua happening...best jek dgn dorg....he3



kat mana aq?,.....





candid gila bdk2 class aq...~


calander 2009 bergambarkan bdk class aq....he3

p/s: hari nie aq dpt lecture br...

miss intan namanya....

graduated upm

Tuesday, August 12, 2008

sahabat-aizat

lagu ini aku tujukan untuk semua sahabat2 aku yang aku kenali....semenjak dari kecil hinggalah sekarang....

erti sahabat begitu besar dalam hidup ini....

tanpa mereka juga mungkin aku tidak mampu untuk berdiri seperti sekarang....

mereka segala2nya bagi aku....

meskipun mungkin ada yang sudah agak lama tidak kesua....namun di hati ini nama sahabat itu tetap terukir....

aku rindu kamu semua....ingin sekali bersama kamu semua~



Sahabat…
mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup
Sahabat…
ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi
Sahabat…
aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir
Chorus:
Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayangtanpa diri mu
ku tak bisa dan kembalilah

Monday, August 11, 2008

balik = bertemu mereka....

assalamualaikum...

bertemu kita kembali....dalam entri aku kali ini....aku baru saja balik dari rumah...aku pulang ke puchong start hari khamis yg lepas....lepas habis class je terus balik ke rumah walaupun dalam keadaan hujan yg agak lebat...namun aku gigih dan redah jer....

kepulangan aku ke rumah yg lebih kurang 5 minggu aku xbalik....5week jek....atas kerana nenek aku datang dari sabah....dan juga utk melepaskan kerinduaan utk berjumpa anak saudara aku....biasalah anak saudara 1st katanya...haruslah sentiasa di rindui...lagi pun dia sakit....sakit kononnya ada 'benda' yang ganggu....

selain itu juga, aku balik ke rumah atas urusan peribadi yg harus aku selesaikan....urusan apa? biarlah aku saja yg tahu...

'lari' dan bad mood....

semasa aku balik ke rumah nie....ada kerja yang aku terlupa utk lakukan...yang aku kira menyebabkan aku rasa serba salah dan tak tentu hala kat rumah...aku bad mood jek kat rumah...sebab kerja yg harus aku siapkan aku tak sempat nak selesaikan....

di sini aku ingin memohon seribu kemaafan atas kesilapan aku yang aku kira mungkin di katakan 'lari' dari tugas yang harus aku selesaikan....

maaf juga sebab tak membalas msg dan call yg anda buat...bukan tak nak angkat...almaklumlah kat rumah...aku memang tak mempedulikan hanset aku...lagi pun bateri dia low...lagi malang aku tak bawa cas.....maka aku hanya biarkan saja hanset aku kat beg....

maaf sekali lagi buat pengarah projek....dan tahniah kerana telah selesai pertandingan itu....

happy=nenek + anak buah + cousin

seperti yang aku maklumkan di awal entri aku....aku balik atas kerana nenek dan anak buah aku datang....

mesti budak ump yg baca akan kata...'ala next week kan dah start cuti'....malangnya nenek aku balik sabah semula pada 15 nie...sedangkan cuti start 16...lagi pun cuti mid sem nie aku terpaksa korban utk membuat persembahan time convo....maka tak dapat balik rumah....

lagipun sah2 la aku tak kan lepaskan peluang utk hadiri convo kali ini...sebab senior2 kesayangan aku akan convo time nie....convo kali ke3 UMP....wah...tak sabar nak jumpa mereka semua....rindu jugak lah....

berbalik pada cerita anak buah aku pulak...m.akhil zafran....kurus budak tue....sedih aku tengok....tak bermaya....semoga dia cepat sembuh..dan dapatlah aku bermain dengan dia....hu3

cousin baru aku pulak...zizan namanya...lelaki gak...5 bulan....punyalah tembam....berat dia bukan main...lenguh tangan aku mendukungnya.....tak pernah aku dukung budak selenguh itu...tapi siapa2 tengok pun mesti akan geram.....comel sangat....

berita gembira lagi utk aku...pak cik dan makcik dan cousin aku merangkap adik bongsu mak aku akan datang bulan september nie...time puasa la...jimat katanya....tak sabar nak jumpa dorang pulak....cousin2 aku yg comel dan hansome....he3

happy sangat...biasanya kitorang yang akan balik sabah...kali nie dorang pulak yang datang ke semenanjung....kiranya semua adik beradik mak aku dah datang melawat kami semua....

mulakan hari dengan gembira....

hari nie aku mulakan hariku dengan senyuman dan kegembiraan....aku terus melangkah meniti hari aku di bumi UMP....

aku harus berubah demi mencapai apa yang aku impikan.....apa yang keluarga aku harapkan...aku tidak harus leka dek keseronokan bersama sahabat2 ku yang aku sayangi...bertuah memiliki dan mengenali mereka....

perjuangan harus di teruskan....



Wednesday, August 6, 2008

bunga di taman larangan...

aku suka bunga itu...


cantik


putih


suci


sempurna bagi aku


tapi


ia tak mampu aku miliki


untuk ku jadikan bunga di taman hati


pasrah


hanya itu ku mampu


kerna


bunga itu milik orang


tak mampu aku sunting


menghiasi taman ku yang tandus.....


kini


mengharap


akan ada bunga lain yang mekar


untuk diriku.....



p/s: aku memang suka bunga lily...


Monday, August 4, 2008

retak menanti belah....



aduhai....MRR2 retak lagi...kali nie mesti tambah teruk lagi...

inilah masalahnya kalau ada masalah tak jujur dalam pembinaan MRR2...harus di siasat....kalau betul la jujur tak kan jadi mcm nie....

engineer 'pandai' mana yang terlibat dalam pembinaan MRR2 nie...kontraktor class keberapa yg terlibat dlm pembuatan MRR2 nie? 'class Z' ke....

tak faham betul....

tunggu masa je nak runtuh...hu3

merana la pengguna MRR2 nie kan....terpaksa bersesak2.....nak bt mcm mana....pasrah je....

pandai2 la cari jalan alternatif lain.....

mula di gunakan 1988 ~ keretakan kali pertama ogos 2004 ~ kali ke2 4 february 2006 ~ ogos 2008.....~ tunggu masa utk runtuh....


Sunday, August 3, 2008

TIGA

TIGA....

bukan satu nombor yang aku suka...kerana no kegemaran aku tujuh...mengapa? tak perlu untuk aku jelaskan...

kerana nombor yg cuba aku bicarakan kali ini ialah no.3...mengapa tetiba je nak bercerita mengenai nombor? entah....saje je nak menambahkan lagi entri utk bulan 8 nie...

owh ya...sedar tak sedar dah masuk bulan ogos....bulan kemerdekaan..ehm...cepat masa berlalu....so kiranya ini entri pertama aku di bulan ogos...

tiga....mengapa bukan 8 yg aku bicarakan sedangkan bulan ini bulan 8....? persoalan di situ...

baiklah aku teruskan penceritaan aku yg aku kira....akan cuba utk aku ringkaskan....

di dalam sesuatu perhubungan....aku paling tidak suka hadirnya org ke-3.....ya...orang ke3...hubungan apa? ehmmm...xkesah la hubungan apa sekalipun...apa yg penting ianya sebuah perhubungan....

kerana bagi aku...orang ke-3 nie selau membawa 'mala petaka' dalam sesebuah hubungan....'mala petaka' apa? ialah pemutus sesuatu hubungan itu....kiranya tali yg sedia, teguh dan utuh di putuskan oleh hadirnya org ke-3...

kalau aku tengok cerita cinta...xkesah la cerita melayu yang stereotype ke...or cite korea ke...jepun ke..or sbgnya...yg sama waktu dgnnya....aku paling tak suka ada org ke3.....dalam perhubungan yang baik dalam persahabatan or cinta....

ntah la....aku memang xsuka....so aku sentiasa berharap...aku tak kan pernah jadi org ke3...

tapi malangnya...aku pernah berada di 'tempat itu'....

apa yg mampu aku lakukan....

mengundur diri....

Popular Posts

Popular Posts since May 2010