Monday, September 8, 2008

5,6 & 7 ramadhan 1429

5 ramadhan 1429

hari nie....aku tak pg class pun...hu3 coz aq tertido...bangun dalam kul 8.30...sebab malam tue aku penat sangat...dengan mood yang tention sebab YM xleh nak guna...sebab aku nak msg dgn someone....hu3

so tanpa sahur...aku tetiba je terbangun kul 8.30....aku terus pg mandi...tgk2 jam dah pukul 9...so aku pun msg kawan aku utk saign kan kedatangan aku....sebab aku malas nak pergi class...

actually...hari jumaat aku memangdah xde class...tapi malangnya bila dah tukar lecture nie....dia xdapat nak ganti class kat hari lain...so terpaksa la ada class ari jumaat...class fluid n soil...hu3

di pendek kan cerita....sebenarnya kul 12 tue aku nak blk puchong....dah beli tiket dgn abg faiz hari khamis tue...so aku pun gigih la suru kawan aku coben hantar pg depan hentian kolej...hu3

yang kelakarnya...ada la beberapa orang tgh tunggu bus gak nak balik kl...so tetiba ada la bus transnasional...aku pun gigih la nak naik bus tue...org pertama tue bg tiket...pak cik driver tue pun ckp....3 orang ke...maksud dia 3 orang ke yang nak naik sedangkan seat ada 2 je yg ksong...rupa2nya itu bus kul 11.00 kot...tiket bus aku kul 11.30 dari kuantan...so kira bus aku lambat lagi la nak sampai...dalam kul 12 mcm tue...hu3 slumber je aku....he3


aku sampai rumah dalam kul 6 petang...aku sampai rumah je terus tido....sampai buka walaupun dalam bus tadi aku tidor je sepanjang jalan...rekod aku naik bus tido sepanjang jalan...he3

alhamdulillah...dapat juga aku berbuka dgn family aku yang aku cintai~

6 ramadhan 1429

ha...lupa aku nak bagi tau kenapa aku balik puchong...sebenarnya....aku planning nak balik rumah minggu depan 12 hari bulan 9....sebab kawan aku nak fly pg india ari tue...

namun pakcik aku pulak datang dari sabah...4 ari bulan tue...maka aku terpaksa nak tak nak balik minggu lepas....lagi pun aku nak jumpa cousin2 aku...rindu kat dorang....

maka hari nie....bersamaa 6 ramadhan aku pun jadi pemandu pelancong utk family pak cik aku....he3

antara tempat yang sempat aku bawa ialah klcc dan time square....then pak cik aku nak pergi pulak sogo...



ehmmm....aku dah la tak suka pergi sogo...walaupun orang kata kat situ murah...tapi aku tetap juga gigih membawa mereka semua....penat giler....coz kitorang jalan kaki...ye la...mana la aku tau nak naik pe kat sana...i mean naik komuter or LRT ke...


theme park kat times square....

so...kiranya aku bawa family pak cik aku tue putar2 kat KL dengan berjalan kaki tanpa aku sedari....ada satu masa tue...aku berputar kat tempat tue 2 kali....boing kejap...he3

pak cik aku leh tegur aku...katanya aku dah boleh buat peta KL dah...ha3

dengan keadaan yang gigih di bulan puasa...akhirnya bayang SOGO nampak juga...syukur....aku dah penat tahap giler....

tapi yang malangnya....SOGO only ahli je boleh masuk....aku dalam hati dah memaki dah....dah lah penat aku nak pg tempat laha tue...dia leh bt just ahli je masuk....tentionnya aku...nasib baik bulan pose...

so kitorang pun just go to pertama kompleks....shopping kat situ....uncle aq je la n family dia shopping...ehmmm...dah nak raya...biasa la...shopping la...

lepas tue...terus balik rumah...lagi pun takut xsempat nak buka pose kat rumah....around kul 7pm la sampai rumah...

sempat gak pose kat rumah....hu3 meriah la kat rumah aku...buka pose ramai2...


nie muka cousin aq...idham,aiman n yg kecik tue...hakimi....

7 ramadhan 1429

hari nie aku kena balik UMP....

bangun awal sikit la...hu3 walaupun aku masih rasa mengantuk...pakcik n family dia dah seawal pagi dah keluar...coz dorang nak pergi melaka....jalan2 kat sana pulak...

ehmmm...aku tengah hari tue...keluar jap...nak beli contact lense...

sampai2 je kat puchong perdana tue....kedai yang aku nak pg beli contact lense tue tutup la pulak...maka aku pun gigi juga mencari kedai cermin mata yang lain....

akhirnya...berkat kegigihan aku...aku berjaya jumpa kedai cermin mata kat kompleks puchong perdana tue....hu3

then aku terus balik rumah...mak aku,kak aku, 2 orang cousin aku lak keluar g KL....beli kain katanya...

aku pun memesan la kain baju melayu....mak aku belikan warna kuning cair...ehmm...watever la...yang penting mak aku nak jahit n aku ada baju melayu baru nak pakai raya nanti...

so aku just nak beli songkok n kain samping jek...hu3 save budget.....

dalam kul 4 aku bertolak dari rumah ke pudu....

sampai je stesen bus klang...time aku nak turun dari bus...aku leh tergelincir pulak...nasib baik tak tersungkur ala2 jaclyn jatuh kat pentas tue...hu3 aku buat slumber je la...he3

sampai pudu je...abg wan tgh tunggu aku...coz dia nak bagi barang yusry yg tertinggal kat kereta dia time convo...

borak punya borak...abg wan tetiba je buat amal jariah...belanja dunki donat utk rumah M40....thankz abg wan...he3

then abg faiz datang...katanya nak hantar aku...ehmm terharu jap....he3 thankz to abg faiz yg sudi tmankan kat pudu laha tue...he3

berbuka kat hentian...

alkisahnya....aku berbuka kat hentian temerloh....hu3 sorang2 jek...tapi jumpa kak aina dgn kawan2 dia pulak kat situ...dorang pun odw nak blk ump...

nak tau aku buka pe je....nie ha....


sedih jek...tapi syukurlah...dpd org lain...hu3

then aku menyambung perjalanan aku bersama bus transnasional....he3

sampai UMP dalam kul 9pm....aku malas nak jalan kaki punya pasal...aku lepak kat bilik law dulu....menganyam ketupat...he3

dalam kul 10 lebih...barulah makhluk2 m40 tue balik dari kuantan....hu3 penat aku menunggu...he3

sampai je bilik aku terus online...sur internet...then layan perasaan...tue yang leh post entri kat bawah tue....ha3

then aku tertidor sampai sok tanpa sahur...hu3



sampai sini je cerita aku....gigih menaip utk tatapan semua....he3


p/s: aku masih mencari sinar ramadhan utk aku...



1 pengkritk ceritera duniaku:

nota.kematian said...

pergh.. panjang lebar penerangan dan catitan.
huh~

tka cerita ke, on the way balik tu dunkin donut tu kena pow oleh sorang makhluk yang chomel, dan sorang lagi errr.... gergasi yang chumel gak kot.
wahahahaa

Popular Posts

Popular Posts since May 2010