Friday, September 12, 2008

berhenti berharap....

pagi nie aku bangun....

ada satu sms untuk aku....

dari seseorang yg cukup sempurna bagiku....

"assalamualaikum,awk sy cm nak minta 1 bnda je dr awk.td bf sy dah tgk blog awk. Dye mara sgt.dye minta awk delete evrythng psl sy n kalo ptg ni ada lg, dye mayb ley cr awk kat ump.sy hrp awk dlete n brundur je sbb sy dah plh dye. Sy x nak Org gdh psl sy.tlg la...."

itu isi kandungan sms tue....aku type serupa dgn sms yang aku terima....aku tak malu untuk memberitahu satu dunia pun mengenai perkara ini...

jika benar itu mahumu...

ya aku rela berundur.....kerana ku tahu aku org ke-2....

bukan setakat entri berkaitan dgn dirimu saja aku delete....

segala bentuk jenis dan sehubungan dengan itu juga aku delete....

terima kasih mengajar aku segalanya....

terima kasih kerana kita pernah menjadi sahabat....

hakikat yang harus aku terima...

sepi terjadi lagi....

berhenti berharap...

itu yang terbaik...

berhenti berharap by sheila on 7

Aku tak percaya lagi
Dengan apa yang kau beri
Aku terdampar di sini
Tersudut menunggu mati

Aku tak percaya lagi
Permulaan matahari
Dengan mampu menerangi
Sudut gelap hati ini

Aku berhenti berharap
Dan menunggu datang gelap
Sampai nanti suatu saat
Tak ada cinta kudapat

Kenapa ada peritnya
Bila bahagia tercipta
Kenapa ada sakitnya
Bila putih menyenangkan...

Chorus:
Aku pulang...
Tanpa dendam
Kuterima.. kekalahanku

Aku pulang...
Tanpa dendam
Kusalutkan.. kemenanganmu

Bridge:
Kau ajarkan aku bahagia
Kau ajarkan aku derita
Kau tunjukkan aku bahagia
Kau tunjukkan aku derita
Kau berikan aku bahagia
Kau berikan aku derita


15 pengkritk ceritera duniaku:

soella said...

sedehnye..
sorry bout that..
smoga kamu tabah hadapi semuanya...

jumapx said...

hu3
nak bt mcm mn sue...
dah ini nasib ku he3

dah dia nak mcm nie...
bkn aq yg mulakan...hu3

pasrah je...

tentang ku... said...

suka statement ko...!!!!
very profasional!!!

-MiNt- said...

be strong jumain!!
byk lagi bunga2 kat luar sana..hahaha

jumapx said...

hahaha...
yup...
strong je skrg..ha3

DeWi said...

hu~ berundur bkn beerti mengalah...
cuma kita beharap die gembira dengan life die..bukan tu yg lebey bkn?


aku pena dgr, owg ckp....
mencintai bkn untuk memiliki..
konsep tu harus jelas..

lupakan semua yg dh berlaku..
nk melupakan mgkn payah..
take time bro..

tp harus cuba melupakn k... x de mknanya.. asyk mngenang2 kesah lalu...

huuu~ adeh! aku mnjdi DewiHati lagiiii.. bicara kata dari hati.. huu~

FendyHekka said...

alla jumain relax ar. xyah dh pk2 pasal bende yg menyakitkn ati nih. baik ko pndang kedepan n move on. let by gone be bygone. org dh xnk kita buat apa kita nk terhegeh2? keep this in mind, 'perpisahan hari ini adalah peluang utk berjumpa yg lebih baik'.

p/s: "BUNGA" bukan sekuntum katanyer...

patungcendana said...

Is she worth wasting your time crying?...life goes on...
i think you're too good for her..kerugian pada pihak dia...

nyda said...

ooo..baru faham kenapa status skype kamu "sedih.."
hey bro..dun sedih2..mungkin dia bukan untuk kamu..mungkin Tuhan sudah merencanakan yang lebih baik dari dia untuk kamu
mintalah dariNya
mg dipertemukan dengan seseorang yang terbaik buat kamu
=)

cheer up ya~

Anonymous said...

kerugian pade pihak dia...?
owh saye stuju...
bagos3...
tambah lagi komen...
aku bagi memaen jew...
aku takde niat langsung pon...
sowry...

Ruzzaida said...

jumain..
be strong k..
elok jika dia berterus terang drpd memainkan hati kamu..
itu lg pedih..
mungkin ade yg lebih baik dr si dia..
berdoalah kepadaNya yg mengetahui segala-galanya..
InsyaAllah ditemukan dgn yg lebih sesuai utk kamu..

p/s : ramai je yg nk mengorat kamu wahai si hensem.. hehe =p

jumapx said...

thankz utk semua yg bg aku semangat n nasihat...

smoga aq mampu utk mengatasi semuanya....

dunia belum berakhir~

hahahaha...

::.chocolate ice.:: said...

aku back up ko klu die dtg cr ko kt ump nie..

jgn gado2 pasl awek bro..nnt aku suh syapik rekemen ko yg baek2 lawa2 ek..huhu~

nyda said...

btol tu adikku yang sweeeeetttt sangat..
ramai lagi yang lebih cun dan lebih baek utk kamu..
hehe~
lalalala~

budak_ORGANIK said...

hurm..aku down kejappp.....setahu aku nko dh ade pnganti...motifff sngttttt

Popular Posts

Popular Posts since May 2010