Friday, September 19, 2008

debat PERAMAH UPM 2008


assalamualaikum...

semoga sentiasa di rahmati ALLAH s.w.t

rasanya agak lewat untuk aku mengupdate tentang debat PERAMAH UPM 2008 nie...berbanding pendebat2 yang lain yang turut serta dalam debat PERAMAH nie...terlalu bz menyebabkan tiada masa untuk mengupdate....

so...

debat peramah yang di jalankan di upm nie banyak mengajar tentang debat sebenarnya....tahniah aku ucapkan kepada penganjur walaupun tiada kertas kerja namun ianya dapat di jalankan seperti biasa...dan aku rasa ianya berjaya...

berjaya kerana apa?
kerana berjaya mengumpulkan pendebat2 senior and junior dpd ipt yg dtg...8 ipt kesemuanya....UPM, UMP, UKM, UNITEN, UiTM, UNITAR, MMU dan UTP....

apa yang menyeronokkan aku ialah debat kali ini lain dari lain bagi aku...sebab sebelum ini bila aku pergi kemana2 pertandingan debat yg aku pergi sebelum nie...tiada abg fizul n abg wan...so bila kali nie dorang turun padang sekali...terimbau saat2 aku mula menjejakkan kaki ke dalam dunia debat nie...doranglah yg byk memberi tunjuk ajar....rindu sangat untuk kita semua
bersama ke pertandingan debat meskipun ketika itu aku hanya jadi research team...hu3

selain dapat belajar tentang debat ketika itu...apa yang menarik perhatian aku ialah wujudnya ikatan persahabatan antara kami meskipun aku bukannya antara pendebat2 yang hebat mcm mereka....itulah betapa bestnya jadi pendebat...banyak yang kita dapat....ada yang dapat lebih dari persahabatan pun ada...(opppsss..tak de niat nak fire sape2) he3

apa yang mengembirakan aku ialah...performens aku juga dari penilaian aku sendiri....sudah ada perubahannya...aku gembira sangat...mungkin di sebabkan ini hanyalah debat persahabatan maka aku tidak terlalu tertekan berbanding dengan pertandingan yang lain he3 dan apa yang menyentapkan aku....aku dapat pujian dari abg syam...dia kata suara aku sedap dan ada perubahan dari debat arau hari tue...he3 perasan sekejap...ye lah...semenjak aku lawan dia time debat perpaduan 2007 sehinggalah dia jadi judge untuk debat arau open...habis aku di kritik dgn dia...tapi aku tak kesah pun...sebab banyak sangat yang aku belajar dari komen2 dia...dari wajaran utama,wajaran sampingan sehinggalah yang terbaru aku belajar tentang verval....hu3 terasa banyak lagi yang aku perlu timba tentang teknik dunia debat nie....

tapi apa2 pun...tahniah to abg syam,myer n junny yang telah mencetuskan dan menganjurkan debat sebegini yang aku kira sangat bagus di buat tiap2 tahun....he3

sedikit gambar ketika berada di bumi UPM...


abg fizul yang terhenti2 bercakap...hu3 pitam kejap...ha3


samalah gak dgn abg wan nie...2x5 dgn abg fizul...
senior katanya...tgk acuan la ha3 laha~



kak mas yang tersenyum riang...yang selalu
jadi bahan utk kitorg kenakan ha3



team 1st yang kitorang lawan...UNITAR....
seronok debat dgn dorang he3


kak mas,yusry n adam...nie tgh borak2 after match 1st...
ehmmm...yusry tersenyum riang...sebab pe tue? ha3



match ke 2...lawan uitm...
usul: hitam itu menawan...
ehmm...memang menawan giler perdebatan kitorang time tue...ha3
aku gelak2 jek....



sesi berbuka puasa bersama2....
tapi time buka tue ada orang sakit 'senggugut' ha3
terpaksa la kitorang gigih keluar belikan uno...hihihi


alumnai ump katanya...berdebat malam tue..
tgh berdiri tue junior...
mlm tue mmg gelak je la tgk debat dorang...



pendebat2 ump...



ehmmm...walaupun pada awalnya aku tidak mahu pergi ke upm nie atas sebab2 tertentu..namun aku gagahkan jua melangkah untuk menuntut ilmu debat...bukan mudah utk di kutip hu3

ok lah....setakat nie saja yang mampu utk aku tulis...he3

semoga kita berjumpa dalam debat2 yang akan datang...


p/s: aku menunggu dia...
tapi tak kunjung tiba..
tak mengapalah...
mungkin bukan jodoh ku utk bertemunya lagi..
terus menanti...




6 pengkritk ceritera duniaku:

patungcendana said...

kenapa tukar wajah baru ni...huhuhu

Otit said...

kata x mo jumpa.tapi terus menunggu.
macam mana tu?

jumapx said...

to mdm mala...
saje je...sbb yg lama punya tue ada problem hu3

to otit
motif/?/?
sape kt i xnak jumpa dia???
i nak jumpa dia la...
tp nak bt mcm mn...dia bz lak...hu3

Raja Azrul said...

erm..

apsal abg tak tahu? huhuhu..takpelah..u all kan dah semakin hebat dan berbisa sekarang nie...

jumapx said...

hu3
abg raja xtau ke?
sy ingat abg raja tau..hu3

fAiRUz mALeK said...

amboi juma xsebot pon jumpe aku kt upm yea???

actually sape yg ko nnt nie??

Popular Posts

Popular Posts since May 2010