Wednesday, September 3, 2008

sedetik MERDEKA!!!




seperti mana yang kita ketahui...kemerdekaan malaysia yang ke-51 baru saja berlalu...

untuk pertama kalinya....aku keluar untuk menyambut kemerdekaan....biasanya aku akan duk kat rumah(kalau kat rumah la) dan akan sambut kat tempat aku study (cthnya: sekolah,kmpp dan UMP) ....budak baik katanya....he3

namun utk kali pertama ini...tanpa di rancang...aku,tito,yusre,maoh dan housmet maoh keluar utk hangout pada ambang merdeka tue...


ceritanya begini....actly kitorg nak keluar ptg tue utk ke TELUK CEMPEDAK....sebab tito semangat nak mandi pantai katanya....nak buang sial....ha3


tapi...lain pula ceritanya....maoh membawa kitorang ke MEGAMALL KUANTAN.....


pergi KFC utk makan....manakala MAOH and housemet dia pergi tengok wayang....sebab kitorg xde duit nak tgk wayang....hu3...maka terkontang kanting lah kami kat megamall sambil mencuci mata melihat jualan murah sempena merdeka day.....tention gak la xde duit time tue...ya la bukan senang nak dpt jualan murah mcm tue...70% pook...hu3
tito sentap tak terkata....aku? hanya mampu utk tergelakkan tito...sebab hajat dia tak kesampaian....jahatnya aku....

MEGAMALL- dengan suasana yang agak menyentapkan....kitorgterus
dlm pkul 10 lebih mcm tue...kitorg pun keluar dr MEGAMALL tue....then jumpa dgn khalis n q....sebab dorang keluar dgn bdk class dorg....

then kitorg pg sambutan kemerdekaan kat kuantan...sebelah KAMDAR....tak meriah mana pun...laha jek....tapi nak bt mcm mana kat situ je yg leh kitorg pg....coz nak pg TC time tue....kereta banyak pulak...

so kitorg pun just stay kat situ utk mengira detik kemerdekaan....he3




tito,yusree,maoh and haousemte maoh...




ramainya orang....he3




tito n yusree yang kegirangan....




aq n tito....

ehmmm...bila jam dah nak dekat kul 12...maka VIP pun datang...sempat la juga tgk adnan...menteri besar pahang....

bila jam menunjukkan 12.00a.m....ingatkan xde bunga api....hampeh jugak lah....


tetiba je ada bunga api.....wah apa lagi seronok la....he3






lepas tue...kitorang pg TC....overnyte katanya...he3



p/s: thankz to MAOH...
sebab menaja pengakutan kitorang he3
walaupun pada awalnya kita semua boing~...

2 pengkritk ceritera duniaku:

azwan bamadhaj said...

Tahniah....

semakin maju sekarang.....

TC tu bukan telok cempedak...

tapi Tito's Corner....

nyda said...

sial pe plak yg tito bawak??
dah selamat buang ke sial tu??
hua3~

Popular Posts

Popular Posts since May 2010