Tuesday, October 28, 2008

good luck final exam!!!


di kesempatan ini aku ingin mengucapkan good luck utk semua rakan2 yang berada di UMP terutamanya...dan juga rakan2 yg aku sayangi di mana saja anda belajar....

semoga dapat menjawab peperiksaan dengan jayanya...ingatlah...usaha + doa = kejayaan.....pegang formula itu dalam hidup...dan pasti kejayaan akan ada di samping anda...dan terus di genggaman anda...

dan sepanjang minggu study week ini juga...tidak akan ada entri baru yang akan aku post ke dalam blog ini....

tapi...anda semua masih boleh mengetahui cerita2 alif ba ta duniaku melalui blog extended aku yang baru aku buat...yang ramai tidak tahu...he3

dengan ini aku istiharkan (poyo jek....)...silalah melawat blog extended aku iaitu DI SEBALIK LAM ALIF DUNIAKU.....

ok la...sampai sini saje....sampai jumpa lagi semua....

salam syg dr jumain....

p/s: banyaknya nak study hu3
doakan aku berjaya k...


Monday, October 27, 2008

dinner kebudayaan 2008

assalamualaikum....

pada hari sabtu yang lepas....bersamaan 25 november 2008 telah di adakan anual gran meeting/ dinner kebudayaan 2008...yang di adakan di HOTEL VISTANA....

di sebabkan jari aku yang terlalu malas nak menulis...maka aku hanya mampu utk berkongsi gambar2 yg sempat aku edit...he3


inilah barisan mantan dan MT baru...
gambar atas...barisan MT 07/08
gambar bawah...barisan MT 08/09
tahniah aku ucapkan k....

mereka2 yang berangan diva malam tue ha3



lagi gambar berangan~....ha3
gambar kat tepi aku n tito...
gambar 2 lagi tu la gambar2 mereka2 yg tak tau malu he3


suasana sekitar dinner....meriahkan...


aku bersama wanita2 yang mmg DIVA n MELETOP mlm tue ha3



persembahan malam tue...
persembahan dari orchestra...
dan juga MT 07/08...
tersentuh kejap perasaan time MT 07/08 bt persembahan dorang hu3


inilah dia KING N QUEEN mlm tue...he3
mcm queen je dua2 he3 (sory khalis gurau jek)
memang meletop la pakaian dorg mlm tue...
lain dari yg lain...he3
gambar dua lagi tu my GF he3
kak yunika yg berbaju hitam...
n yuyun yg kat ats tue....
comel jek kan dorg...he3


gambar2 yg sempat aku masukkan....
banyak sebenarnya...
tapi ini je la yg dpt aku kongsi utk orang semua....

secara keseluruhannya...dinner malam tue memang best la...dengan tema hitam.putih n ungu....dengn makanan yang best sesuai la byr mahal2 kan...he3

apa2 pun aku nak ucapkan tahniah pada MT yg baru...dan tahniah gak kepada MT lama sebab telah berjaya sedikit sebanyak membawa perubahan kepada kelab kebudayaan ini...

semoga kelab kebudayaan akn terus maju di masa depan...he3


p/s: pergi gak aku walaupun pada awalnya...
malas jek nak pergi dinner nie...he3


click HERE to view my recent rank and do vote for me k!


apy diwali 2008...

assalamualaikum...

sebagai mana yang kita ketahui...hari ni adalah hari bersejarah untuk saudara india kita di mana hari ini mereka akan menyambut HARI DEEPAVALI....

so, di kesempatan ini aku ingin mengucapkan apy deepavali to all my frendz (especialy to suren n bala) and my teachearz that celebrate this diwali...hope this diwali brings more happiness in ur life....





p/s: to suren n bala...jgn lupa bw
blk maruku utk ktorg k...he3


click HERE to view my recent rank and do vote for me k!


Sunday, October 26, 2008

lost love...


p/s: ini apa yang ku rasa kini~



click HERE to view my recent rank and do vote for me k!

Friday, October 24, 2008

meeting + raya UMP...

assalamualaikum semua....

salam blogger aku ucapkan (macam pelik je bunyinya...he3)

pada hari khamis yang lepas(semalam)....kami (bdk class aku iaitu A23)...ada meeting english...iaitu asessment la utk english nie....so...setiap group akan buat meeting 'tipu2'....

hari tue semua bdk class aku berpakaian ala2 seorang engineer sebenar...meeting untuk menghadiri projek besar...he3 (propa jek)...

so...nie sedikit picture aku nak kongsi kat korang semua...entri2 kali ini aku lebih gemar kita berkongsi gambar...bak kata pepatah...sesebuah gambar mampu memberi pelbagai cerita di sebaliknya...(ehmmm. ya ke...?)



nie lah suasana meeting 'tipu' yang di adakan....tapi kat belakang..kitorang giler dukk bergambar sana sini...hahaha..tention je miss intan dgn kitorg...gambar sebelah atas kanan tue...aku dengan aizat....'driver' setia aku he3



atas sebelah kiri....akim,aku n suren...
atas sebelah kanan....suren,aizat n afiq aiman...
bawah kiri skali...suren n salam...
yg lain tue gambar candid....

gambar giler bdk class aku....




lepas dah habis meeting....kitorang sempat lagi tangkap gambar demi untuk memenuhi hajat miss intan...katanya nak gambar bersama2....
gambar 2 orang tu akim n miss intan...he3
saje je letak mcm tue...


nie lah dia kerabat budak class aku yang memang sempoi n gempak giler....
semua jantan2 terhangat di pasaran...hahaha


then,,...kitorang bt surprise kat bala n suren....kitorang bagi dorg kat deepavali....kan isnin nie dah deepavali...he3 semuanya plan jahi losz yg bt...he3 aku juz tulis je kad deepavali tue...aku ingatkan apa la kad yg jahi suru aku 'hias' tue...rupanya nak bg kad kat suren bala...he3



HAPPY DEWALI to bala n suren...
hope dis dewali will bring more happiness in ur life...

lepas tue...kitorang semua beramai-ramai pergi ke dewan UMP....untuk jamuan hari raya ump....memang meriah giler....ramai giler budak ump turun...yer la,..kalau pasal makan nie memang bdk ump no.1 la...tapi pasal aktiviti lain...sory la...berapa kerat je yg akan datang...termasuk la aku...hu3

duk tengah jalan2...merayau sekitar dalam dewan utk mencari makanan yang sedap utk di makan...tetiba org JHEPA tanya dah makan ke belum...kitorang pun kt belum la...then terus dia suruh kitorang duk kat meja VIP yang masih kosong...aku apa lagi...terus la duduk...he3 fuhhh..memang melantak habis la aku...aku,coben,aiman n akim...kat meja VIP tu dgn bdk2 dip komputer...



nie la dia makanan kat meja VIP tue....sedap giler....lagi2 pencuci mulut tue...tapi aku lupa la nama dia...he3


gambar sebelah kiri atas...suren,aku,coben n aiman...
sebelah bawah kiri...akim,aku,coben n aiman..
sebelah kanan atas sekali...gerai PERKASA...JOHAN..gerai paling lawa....
yang bawah tue datuk NC...




candid budak2 class aku tgh makan2....he3

memang kenyang gila la aku time nie...kalau boleh mcm nak tapau je makanan2 tue...hu3 tapi nasib baik tak boleh...kitorang pun cepat2 nak balik sebab banyak giler kerja nak bt time tue...hu3

hari ni memang aku seronok giler la....walaupun ada tertekan sedikit dengan masalah peribadi....hu3

ok la,...sampai sini je coretan alif ba ta duniaku...nanatikan entri aku yang seterusnya k...

teruskan setia bersama alif ba ta duniaku...


p/s: tention+happy = ......?


click HERE to view my recent rank and do vote for me k!




jambatan....

assalamualaikum...

salam hari jumaat yang mulia aku ucapkan...semoga kita sentiasa di rahmatiNYA...

ok lah...kali ini aku nak bercerita sedikit tentang project subject THEORY OF STRUCTURE utk subjek aku dis sem...hu3

so...dalam project nie kami di minta utk membuat model jambatan...siapa denga calculation dia sekali...senang cakap nak bt bridge betul2 la...he3



maka, group aku terdiri daripada aku,faliq,salam,mek na n mek T....he3 kitorang memang bt awal bridge nie...tue yg kitorg siap cepat...lab report lak mek t n mek na yang bt...sebab aku,salam n faliq dah bt model bridge tue..lagi pun kita serahkan pada yg lebih pakar kan...he3

so di sini aku nak kongsi gambar2 yang ada...sepanjang aku dan bdk2 fakulti aku membuat project nie...he3



nie la gambar kitorg tgh gigih bt bridge..dan akhirnya siap dalam 4 hari kot...he3


nie la rupa bridge kitorg...cantik x???



nie time bridge kitorang kena test....berat bridge kitorg dlm 549g...kedua teringan selepas group DE...dorg punya bridge dalam 200g jek...gempak giler...lepas tue tak patah pulak time kena test...mmg gempak la...




gambar kat atas nie sedikit sebanyak candid sepanjang bridge nie di buat...he3 ehmm...walaupun masa yang di berikan hanyalah 2 week...tapi kami berjaya juga mencipta dan menghasilkan bridge kami....memang pelbagai2 jenis dan bentuk bridge yang aku tengok...

sekurang2nya...pendedahan sebegini mampu utk mengajar kami pelajar2 awam nie untuk tahu tentang dunia sebenar mengenai struktur....

lepas tue dalam kul 5.30 pm...kitorang ada test BUILDING SIPERVISION 1....tapi semua tak study sebab busy bt test bridge nie...apa lagi...berkumandang la lagu toyol....toyol...toyol...hu3

ptg tue semua gigih bt toyol...mastermind dia mad....ha3 aku pun join la skali...mana leh tak join...ada yang terpinga2 jwb test kang...

tapi yang kelakarnya...time jawab test tue...en.idris leh suru kitorg bt open book test...ha3 apa lagi menyalin la...di samping toyol2 yg ada...ha3

dan dengan itu berakhir test minggu nie yang menyiksa kami khua3.....bayangkan isnin hingga khamis...pecah kepala duk study sebab ada test tiap2 hari...hu3

apa yang penting...kena study utk final lak...cahiyok3....




p/s: ehmmm...lab report tak hantar2 lg hu3


click HERE to view my recent rank and do vote for me k!




Thursday, October 23, 2008

salah aku....???



assalamualaikum...

salam syawal ke 23 aku ucapkan....semoga kita sentiasa di rahmati oleh ALLAH S.W.T....

mungkin entri kali ini lebih bersifat emosi....meluahkan apa yang terkandung dalam isi hati....

dalam kehidupan kita seharian....ramai manusia yang kita ketemui....pelbagai ragam manusia yang harus kita hadapi...satu persatu dengan karenah masing-masing....

dalam kita melayari kehidupan ini...kadang2 ada banyak perkara yang berlaku di luar kotak fikiran kita....sesuatu yang takkan mungkin kita duga ianya akan berlaku....namun kita harus lalui dengan hati yang tabah...walaupun ianya pahit utk kita hadapi...kerana itulah kehidupan...yang bukan setiap masa kita akan merasa hidup ini bahagia....

dalam kita menghadapi semuanya...kita harus sedar...kita memerlukan insan di sisi untuk membantu kita...seseorang yang boleh berada di sisi kita...tatkala kita suka mahupun berduka.....mak.ayah,adik beradik,sahabat dan juga teman yang teristimewa....itulah senarai yang mungkin antara kita akan menjadikannya tempat untuk kita bergantung...tempat utk kita meluahkan segala apa yang terkandung dalam isi hati....

namun....terkadang manusia ni bukan sempurna....bukan bersifat maksum untuk tidak melakukan kesilapan....mahu pun kecacatan dalam hidup....terkadang kita tersalah langkah....langkah sumbang menyebabkan orang sekeliling kita merasakan hinanya diri kita ini....kejinya diri kita ini....kitalah pemusnah untuk semua...kitalah penghancur utk apa yang berlaku....sedangkan...kita tidak pernah menilai diri kita...siapa kita? apa yang telah kita lakukan....

kadang juga...orang yang kita percaya juga...bukanlah boleh di percayai sepenuhnya...ya...memang aku akui....terkadang mulut bukan mahu bermadah....tapi sudah memang sifatnya....semulajadi utk berkata....ada yang mampu mengawal...ada yang tidak mampu mengawal...agar kemudian kelak...tidak akan ada yang terlanjur kata...sesal kemudian hari...

hukum.....manusia memang mudah menghukum....setiap apa yang berlaku...hukuman berasaskan pemerhatian...pendengaran dan perlakuan....menghukum tanpa usul periksa....tanpa ada asas bukti yang kukuh....yang salahnya....orang yang di tuduh juga...sedangkan....kita tidak pernah terlintas pun utk mencari punca dan sebab atas apa yang berlaku....mudahhya....sangat mudah....

dendam....ya...setiap manusia itu pasti akan ada penghasut yang menghasut....untuk berdendam....dendam untuk melakukan apa yang telah org lain lakukan ke atas mereka....bagi mereka...biar mereka rasa semula apa yang mereka rasa....satu sifat manusia yang sukar untuk di buang mahupun di hakis....rapuhnya iman...mudah terpedaya dengan hasutan syaitan durjana....mungkin kita rasa puas apabila kita telah melakukan apa yang telah kita lakukan keatas orang tue....sedangkan kita tidak pernah terfikir....kesan akibat kita lakukan semuanya....ya...aku juga seorang yang bersifat pendendam jika di ransang...ini atas kajian yang telah di lakukan untuk org2 yang lahir di bulan julai....aku akui...aku juga pernah berdendam...dan apa yang aku tulis atas apa yang pernah aku lalui....namun...pengakhirnya nanti...tiada siapa2 yang akan beroleh keuntungan....itu yang harus kita akui....

percaya....terkadang...sifat buruk manusia ni cukup mudah untuk percaya khabar angin...ini juga lumrah dn sifat manusia yang ada dalam diri yang harus dikikis...aku juga antara orang yang tergolong dalam golongan itu....aku adalah seorang yang cepat mempercayai sesuatu...jika aku rasa ianya berasas...namun terkadang aku rasakan sifat inilah yang membuat aku terlalu bodoh...bodoh dengan dunia yang penuh tipu daya....tapi..bagi aku....jika aku bercerita akan sesuatu...aku tidak akan berkata pada sesuatu yang belum aku akui pasti untuk aku ceritakan...mungkin itu apa yang aku rasakan...pandangan org lain terhadap aku? terpulanglah.....hu3

tapi aku sedih....org yang aku percayai dan sayangi....terlalu mudah untuk mempercayai perkhabaran dongeng....perkhabaran yang aku kira bisa membuat hubungan antara aku dengan dia dingin....yang paling aku sedih...perkhabaran itu dari orang yang aku percayai....mungkin inilah apa yg dia mahu,....melihat dan membiarkan aku merasa bagaimana sakitnya bila kita di perburukkan dengan orang yang kita anggap sahabat....mungkin sekarang dia puas....mungkin itu mahunya...biarlah...aku pasrah...pasrah dengan apa semua yang terjadi...kejinya apa yang dia telah lakukan....dan aku rasa....luka di hati ini semakin parah...dan memakan masa yang lama untuk aku baiki...

jika ini mahunya...biarkan dia puas dengan apa yang dia lakukan...aku? hanya berserah padaNYA....agar insan itu kembali utk mempercayai aku....hanya itu yang ku pinta....

semalam juga...aku telah melakukan kesilapan...kesilapan yang aku sendiri tidak boleh maafkan....

adakah salah terus terbeban untukku...biarlah...mungkin ini pengajaran...pengajaran untuk aku lebih mengerti dunia yang penuh dengan penipuan....dan aku harus berhati-hati utk melangkah lagi...agar tidak terjerumus ke lembah kesilapan...agar aku tidak terus di hina dan di keji....


p/s: tiada manusia yang sempurna...
dan pasti tak kan lari dari kesilapan dunia...


click HERE to view my recent rank and do vote for me k!



Tuesday, October 21, 2008

bosan.penat.letih




aku bosan... penat... letih... aku sendiri pun tak mengerti.... tapi... aku harus lalui semua dengan tabah.... ini masa depanku... yang akan mengubah aku menjadi seseorang... tapi... aku cukup bosan... menyeksa diri dengan semua ini... ini bukan impian ku... ini bukannya yang ku mahu... namun inilah dunia... dunia fatamorgana... yang harus aku terima... dalam mencari siapa kita sebenar... demi mereka... aku terus gagahi langkah... meski kutahu... kaki ku bukan di bumi... tanganku bukan di langit... kerana ku tahu... harapan mereka sangat menggunung... menunggu aku untuk membawa mereka ke syurga dunia.... biarlah penat ini aku lalui... letih ini aku gagahi... kerana ku tahu... semuanya hanya dunia... bosan.penat.letih dengan karenah dunia... aku terus tertipu~


p/s:tertekan dgn test yg berlambak hu3
mcm ikan kat pasar lak test dis week khua3


click HERE to view my recent rank and do vote for me k!


Monday, October 20, 2008

mulut + longkang

+



hari ini aku nak ajar korang satu bahasa yang bila di gabung boleh menjadi satu perkataan...macam simpulan bahasa yang kita belajar kat sekolah dulu...he3MyEm0.Com

kiranya kalau kita belajar formula biasanya melibatkan nombor...kali ni tak...kita hanya menggunakan perkataan...


mulut + longkang = MULUT LONGKANG


mulut longkang? ehmmm...rasanya ramai yang tahu apa tu mulut longkang....aku tak pernah la gunakan perkataan nie kat sape2 kan...sebab aku 'budak baik' jarang melebelkan orang sebagai mulut longkang...he3MyEm0.Com

untuk pengetahuan korang...maksud mulut longkang nie mcm mulut paparazi la...ehmmm..mcm mami jarum la kat penang tue...duk sebar cerita je kat org kan....MyEm0.Com

kadang2 aku terfikir gak...aku nie mulut longkang ke? ehmmm...entahla...org sekeliling boleh menilai yang aku ni mulut longkang ke pe kan...sebab kita bukannya boleh mengatakan kita nie baik...sebab org lain yg memandang kita lebih tahu siapa kita....meskipun kita sebenarnya lebih memahami siapa kita...kadang2 apa yang kita lakukan di luar kotak fikiran kita kan...hu3MyEm0.Com

tapi kan...klu nak kata aku ni mulut longkang...ehmmm...cermin diri sendiri dulu la ek...or cermin kan diri kat air2 yg tenang kat longkang tue...lepas tue tengoklah bayang2 sendiri....lepas tue jadi lah mcm anjing dengan bayang2 hahahaha...MyEm0.Com

mulut longkang??? aku berfikir sejenak...MyEm0.Comdulu kat sekolah aku digelar 'internet bergerak' ...sebab semua cerita kat sekolah aku tau...he3 ( dulu ada gak berangan2 nak jadi wartawan hiburan kan he3)

ok lah...semoga korang dpt sedikit info walaupun ada antara korang dah tau apa mulut longkang tue ek...he3MyEm0.Com


p/s: sempat lagi aku update...
padahal ada test sok nie hu3MyEm0.Com




click HERE to view my recent rank and do vote for me k!


Sunday, October 19, 2008

pilihanraya PERKASA 08/09

Assalamaulaikum...
salam syawal ke-19 dan selamat berhujung mingguMyEm0.Com

semalam bersamaan 18 oktober 2008...telah di adakan pilihanraya bagi memilih ahli Majlis Tertinggi persatuan kejuruteraan awam (PERKASA).

aku mengundi lambat sikit la dalam ptg...he3 sebab hujan tgh hari tue hu3 so aku dgn che am pun gigih pinjam motor K utk pergi ke blog w utk pergi mengundi....



ummi n bdk2 kuliah aku gigih jadi SPR...


keadaan dalam tempat mengundi...



siapa yang aku undi? undi adalah rahsia MyEm0.Com

ini adalah senarai pemenang dan bakal menjadi MT PERKASA 08/09.....tahniah aku ucapkan...semoga menjadi MT yang berjaya membawa PERKASA lebih di pandang gah oleh warga UMP mahupun malaysia...


CALON-CALON YANG MENANG


1 AFIQ B. MOHAMAD NOR 378
2 MUHAMAD IQMAL B. MUHAMAD SHAH 332
3 AMYRYANA BT. POHAN 297
4 FARAH NORHAZRINA BT. ROSLI 284
5 HASSAN B. HISHAMUDDIN 270
6 MOHAMAD HELMI B. OTHMAN 246
7 MOHD FAUZI B. ABD GANI 237
8 SYAFIQAH BT MOHAMED SALLEH 234
9 KHAIRULL AZMAN B. SALLEH 227
10 TAN ENG SIAN 220
11 SITI NUR AFFIZA BT. MD YUSUF 219


sentap gak la coz ada 2 3 orang member aku tak menang..MyEm0.Com tapi nak ucapkan tahniah kat iqmal n afiq coz dapat jd MT PERKASA k....MyEm0.Com




p/s: ehmm tak pernah pun lagi terlibat
aktiviti PERKASA MyEm0.Com






click HERE to view my recent rank and do vote for me k!




Popular Posts

Popular Posts since May 2010