Friday, October 24, 2008

jambatan....

assalamualaikum...

salam hari jumaat yang mulia aku ucapkan...semoga kita sentiasa di rahmatiNYA...

ok lah...kali ini aku nak bercerita sedikit tentang project subject THEORY OF STRUCTURE utk subjek aku dis sem...hu3

so...dalam project nie kami di minta utk membuat model jambatan...siapa denga calculation dia sekali...senang cakap nak bt bridge betul2 la...he3



maka, group aku terdiri daripada aku,faliq,salam,mek na n mek T....he3 kitorang memang bt awal bridge nie...tue yg kitorg siap cepat...lab report lak mek t n mek na yang bt...sebab aku,salam n faliq dah bt model bridge tue..lagi pun kita serahkan pada yg lebih pakar kan...he3

so di sini aku nak kongsi gambar2 yang ada...sepanjang aku dan bdk2 fakulti aku membuat project nie...he3



nie la gambar kitorg tgh gigih bt bridge..dan akhirnya siap dalam 4 hari kot...he3


nie la rupa bridge kitorg...cantik x???



nie time bridge kitorang kena test....berat bridge kitorg dlm 549g...kedua teringan selepas group DE...dorg punya bridge dalam 200g jek...gempak giler...lepas tue tak patah pulak time kena test...mmg gempak la...




gambar kat atas nie sedikit sebanyak candid sepanjang bridge nie di buat...he3 ehmm...walaupun masa yang di berikan hanyalah 2 week...tapi kami berjaya juga mencipta dan menghasilkan bridge kami....memang pelbagai2 jenis dan bentuk bridge yang aku tengok...

sekurang2nya...pendedahan sebegini mampu utk mengajar kami pelajar2 awam nie untuk tahu tentang dunia sebenar mengenai struktur....

lepas tue dalam kul 5.30 pm...kitorang ada test BUILDING SIPERVISION 1....tapi semua tak study sebab busy bt test bridge nie...apa lagi...berkumandang la lagu toyol....toyol...toyol...hu3

ptg tue semua gigih bt toyol...mastermind dia mad....ha3 aku pun join la skali...mana leh tak join...ada yang terpinga2 jwb test kang...

tapi yang kelakarnya...time jawab test tue...en.idris leh suru kitorg bt open book test...ha3 apa lagi menyalin la...di samping toyol2 yg ada...ha3

dan dengan itu berakhir test minggu nie yang menyiksa kami khua3.....bayangkan isnin hingga khamis...pecah kepala duk study sebab ada test tiap2 hari...hu3

apa yang penting...kena study utk final lak...cahiyok3....




p/s: ehmmm...lab report tak hantar2 lg hu3


click HERE to view my recent rank and do vote for me k!




3 pengkritk ceritera duniaku:

SaiMal said...

hehe..aku xbawak toyol tp aku bw note slide show..slamat ptg tu..hehe

maoh said...

jumapx... ko wat jambatan y kukuh tu nak kemana..??

jumapx said...

nak mencari cinta la maoh hahahaha
nak ikut x?

Popular Posts

Popular Posts since May 2010