Wednesday, October 8, 2008

Le.Gardenie


assalamualaikum...

salam syawal aku ucapkan...

kali nie aku nak berkonsi korang tentang sebuah buku cerita yang kau kira sangat best...rasanya ramai di antara kita pernah baca kot cerita nie kat buku utopia and gempakz....

le.gardenia...

itulah tajuk cerita tue...karya BEN....

aku mula mengenali dan mengetahu tentang cerita nie time kat matrix dulu...coz kawan baik aku beli...time tue aku baca untuk buku 1st cerita nie punya keluaran....

aku sangat tertarik dengan jalan cerita dan watak2nya....sangat menarik...pandai BEN mengolah cerita dan juga lukisan2 dia....aku bagi 10/10....

sebab tue la BEN boleh dapat anugerah dalam pertandingan manga antarabangsa jepun pertama melalui le.gardenia...

memang rugi sape tak baca cerita nie...sebab ianya lain dari yang lain....



inilah dia 3 buku yang telah di keluarkan...aku rasa setahun satu buku kot....buku ke-3 nie baru bulan julai lepas kot di pasarkan....aku beli baru hari sinin lepas kat pudu time nak balik ump....seronok sangat...buku ke-2 aku baca kat rumah...cousin aku beli....

tertekan sangat baca part 3 nie...coz aku kena tunggu buku ke-4 utk tahu cerita seterusnya...ehmm...sangat meninggalkan banyak persolan di minda ku...

aku nak bagi cadang kat BEN supaya untuk part 4 nanti...bagi banyak sikit bilangan muka suratnya...barulah puas baca he3

dan untuk pengetahuan korang gak...inilah kali pertama aku tergila baca benda mcm nie...sedangkan aku ni bukanlah org yg gila kartun manga nie...hu3 ntah mcm mn leh giler dengan cerita nie...

aku tinggalkan korang dengan kata2 nie...ada kat belakang buku ke-3 le.gardenia...sangat membuat aku terfikir....


taman hati itu semakin berseri,
bunga nan satu kembang mewangi,
Namun kehadirannya seolah membunuh,
Siapakah rumput untuk tumpang berlabuh...?
tatkala pohon berduri melingkar merapati,
matinya sang rumput tiada yang peduli,
namun lupakah kau wahai si kumbang....?
taman tak berlalang adalah taman yang gersang.



p/s: tak sabar nak tunggu cerita seterusnya...hu3



click HERE to view my recent rank and do vote for me k!


3 pengkritk ceritera duniaku:

patungcendana said...

sgt menarik quotation tu...I'm sure jln ceritanya pun menarik...tapi I x reti nak baca comic...huhuhu

jumapx said...

hehehe...
bez kan mdm...kalau bc lg bez...he3

ye lah...mdm mana reti bc buku komik...mdm bc buku tebal2 je ha3

ainulanique said...

huh agak ramai gak peminat komik ben ni....aku lah antaranya..haha..start dari komik the fishes lagi smpi la Le.GArdenia the final four....

Popular Posts

Popular Posts since May 2010