Saturday, November 22, 2008

4 jam di pudu~

assalamualaikum semua...
salam sejahtera dan semoga anda sentiasa di rahmati dan di berkati ALLAH...

buat pengetahuan anda semua...
kini aku berada di bumi UMP....
seperti entri aku yang lepas....
lepas habis exam jek 10 nov aq terus balik ke rumah...
melepaskan rindu pada keluarga yang sudah sebulan tak kesua he3 (poyo jek ayat)

di sebabkan oleh aku ada pertandingan debat di raja pada 28nov-3 dismber...
maka aku harus balik semula ke UMP pada 14 nov...
sebab time tue 'perkampungan orator' bermula....
namun di sebabkan ada masalah yang aku kira tak perlulah aku cerita demi untuk menjaga hati pihak2 yang tertentu...
maka aku pun decide untuk kembali ke ump pada 18nov...
wah agak lama gak aku mengambil cuti sendiri he3
(habis aku kena fire dgn senior n bdk2 rumah hu3)

untuk memendekkan cerita untuk entri aku nie...
maka pada hari selasa 18 nov tue...
aku pun dgn gigih pergi la ke pudu dalam pukul 4...
beli tiket on the spot...
so dapatlah tiket kul 8.30pm....
actly ada je bus lain yg lebih awal...
di sebabkan aku lebih suka naik TRANSNASIONAL....
maka aku pasrah untuk menunggu...
walaupun aku tahu penantian satu penyeksaan (gituw he3)

maka...aku pun gigih la menunggu kat pudu raya tue....
ehmmm....aku ingat nak pergi mana2 jek...
tapi aku mcm mls jek jln2 kat kl tue...
so aku pun rela duk kat pudu tue jek....
selama 4 jam ok b4 bus aq bertolak...

korang nak tahu apa yang terjadi selama 4 jam tue?
peristiwa pertama ialah....
aku di datangi oleh seorang lelaki yang berumur lebih kurang 40 tahun...
tetiba jek datang dekat dgn aku...
pelik gak lah...
lepas tue dia pun tegur aku...
lelaki cina sambil bertongkat...
borak punya borak...
pakcik tue kata dia nak pg thailand...
aku pun lupa dah apa nama tempat tue...
pak cik tu org malaysia la...
aku pun tanya la dia...
tak de family ke? rupa2 nya dia bujang lagi...owh ok...(respon aku)...
lepas tue pak cik tue cerita la nape dia pakai tongkat tue...
sebab dia pernah accident....
so kaki dia dah tak betul sebelah....
lepas nak tau dia suruh apa aku buat...
dia kata b4 nie dia selalu gak lepak2 kat pudu nie...then dia selalu suruh bdk urutkan kaki dia...lepas tue dia akan bayar la upahnya...
lepas dia ckp mcm tue jek...aku terus bt tak tahu pak cik tue...gila apa suruh aku urut kaki dia kat depan org ramai...lagi2 kat pudu....(jatuh standard aq he3)...lama gak pak cik duk kat sebelah aku...akhirnya dia mengalag dgn aq...alhamdulillah...

peristiwa ke-2....
time kat pudu tue aku terserempak dgn member lama aku time saser...
aq lupa lak nama dia hu3 sorry....first tue dia tak perasan aku...lepas tue bila terserempak balik baru dia perasan...laha jek...(rasa2nya aku vouge sgt kot sampai dia tak kenal ha3)
kemudian...tengah2 duduk tue...
terserempak lagi member sekolah aku time kat sabah....
si didi....skrg dia tgh belajar kat UM...
tak sangka boleh jumpa dia kat pudu..time tue dia dgn member dia...
kemudian tgh berhayal tue...
tetiba jek nampak kelibat abg ajid....
kejar punya kejar...
hilang lak mcm tue jek...
ehmmm tak pe la...
aku pun mencari tempat duduk semula...

peristiwa ke-3
tetiba org celcom bt promosi kat aku....
entah sengal yang teramat aku pun ikut je la g daftar celcom 1+5 tue...
free katanya...
kita pilih 5 0r 6 nombor....then kita bagi kat sape2 yg kita nak...
nanti adalah ganjaran untuk kita....
cthnya masa berbual free....
tapi bila aku sampai ump aku tengok rupanya sim card postpaid....
laha jek....
lepas nie aku kena pergi celcom center utk batalkan registeration aku hu3
gila ko nnt aku nak bayar di kemudia hari...
bukannya murah....hu3

peristiwa ke-4
duduk punya duduk....
tetiba adalah seorang pak cik tue nie datang kat aq...
tetiba dah beberapa minit...
pakcik tue tegur aq...
katanya sama gak tujuan dia nak pergi kuantan...
tapi pak cik tue kata dia tak de duit....
so aku pun dgn baik hatinya bagi lah pak cik tue duit untuk dia beli tiket....
sebab aku kasihan kat pak cik tue....
(entah tetiba je jadi baik hu3)
so pak cik tue pun pergi la beli tiket...

peristiwa ke-5
masa yang aku tunggu pun telah tiba.,..
jam menunjukkan kul 8 p.m...
board transnasional pun dah suru pergi ke platform 9...
maka aku pun dgn gigih turun awal...
time nak naik bus tue...
tetiba ada seorang mamat nie dtg kat aq...
kesnya sama dgn pakcik tadi...
di sebabkan dia dari sabah aku pun dengan baik hati memberi sedikit wang untuk dia...
sebab tak de duit nak beli tiket....
(wah 'angel'nya aku time tue memabantu 2 org sekali)
satu je yg terlintas di fikiran aku time tu....
mungkin hari nie dorang susah...
maka aku tolong...
mana tahu esok lusa aku ada masalah...
mungkin ada gak org yg akan tolongkan...
tapi terlintas gak di benak fikiranku nie he3
klu pak cik n mamat tue menipu...
aku doakan jek ALLAH memberi balasan kat dorg...hu3
ehmmm...mcm2 ragam manusia di pudu nie....

maka aku pun sampai ump dgn selamat dlm pukul 11.30pm...
alhamdulillah...selamat gak sampai....
time dalam perjalanan tue aku tak leh nak lelapkan mata...
sebab memikirkan team debat aku nanti...
mampukah aku memujuk amir untuk masuk debat semula? (dah pujuk tapi dia tak nak hu3)
law pulak xleh pergi sebab dia ada komitmen lain...khua3
sedih jek aku ketika itu...
tuhan je tahu perasaan aku time tue....

sesampainya di rumah...
aku pun cerita semua kat abg faiz...
apa yang terjadi kat pudu n kenapa aku balik lambat...
lepas tue kena fire dgn dia...
sebab bodoh sgt bagi duit kat org2 kat pudu tue...
sebab dorg sebenarnya menipu jek...
bila aku tahu jek....terus kata dalam hati...
tak amanlah hidup insan 2 org tue...
dah la aku pun tgh susah keewangan skrg nie....hu3

apa2 pun...
inilah pengalaman kehidupan...
tanpa pengalaman...
hidup kita tak kan ada corak dan warnanya...
betul x he3

ok lah sampai sini saje....
wassalam~


p/s: tuhan je tau betapa boringnya
aku kat pudu time tue...
dah la bateri hanset aku low...
tak dapat nak dgr lagu...hu3





click HERE to view my recent rank and do vote for me k!

0 pengkritk ceritera duniaku:

Popular Posts

Popular Posts since May 2010