Friday, November 28, 2008

debat royal 2008: sebuah perjuangan


team royal aku 2007

assalamualaikum...
salam sejahtera semoga sentiasa di rahmati dan di berkati olehnya...

setelah beberapa hari berkampung di bumia UMP untuk membuat persiapan bagi menghadapi debat di raja 2008...maka hari ini aku dan team debat ump akan bertolak ke bumi UIAM.....

pastinya perasaan dalam hati ini pelbagai...tak tahu nak gambarkan macam mana....hu3

debat kali ini aku rasa ibarat sebuah perjuangan yang belum selesai....perjuangan yang aku kira penentu...adakah selama ini pendebat2 ump masih bertaring di pentas debat ataupun tidak...

harapan aku untuk debat kali ini tidaklah terlalu tinggi....apa yang pasti aku harapkan pencapaian seperti tahun lepas....at least menang 3 match....he3

ehmmm....entahlah...aku harapkan persembahan debat aku kali ini akan bertambah baik dan ada perubahan....

terasa terkenang debat di raja 2007..dimana saat itu banyak perkara yang aku belajar....persahabatan...ya itulah yang aku rasa aku pelajari dari debat di raja 2007....begitu mematangkan diri...apakah erti persahabatan itu sebenarnya...dan apa yang paling penting macam mana untuk kita mengatasi karenah2 manusia di sekeliling kita...supaya tiada hati yang akan terguris dan terluka....

dan saat dan ketika itu juga...aku ditemukan ...dengan insan yang mengajar aku erti 'warna pelangi'...namun ianya hanya tinggal kenangan untuk diri ini...apa yang pasti...hati ini akan terus merinduinya....dan menantikan suatu hari nanti...pelangi itu akan muncul semula...dan mewarnai hidup ini....

alah...malas lak nak tulis panjang2....apa2 pun...doakan aku berjaya pada royal kali nie....semoga aku dapat buat yang terbaik untuk diri,team dan ump....

amin...


p/s:aku rindu saat manis...
royal 2007




click HERE to view my recent rank and do vote for me k!

1 pengkritk ceritera duniaku:

Raja Azrul said...

don wori jumain,

abang akan sentiasa sokong korang sumer, yang penting korang enjoy debat ni, taknak emo,taknak tensyion....

hehehehe..apa2pun gud luck, jadikan kenangan royal 2007 sebagai saat manis buat kalian semua.

Popular Posts

Popular Posts since May 2010