Wednesday, February 11, 2009

pak guard yg palat...

Assalamualaikum...salam sejahtera...
semoga hari ini lebih baik dari semalam...
dan tidak malang seperti semalam jugak...he3

entri kali nie adalah entri pertama kali untuk aku memaki orang...
bukan sebab aku baik...
tak pernah maki orang...
tapi sebab kesabaran aku sudah sampai tahap limitnya...
agaknya la...

semalam...
hari malang untuk aku...
aku kena saman dengan pak guard yang laha...
lagi.... spongeb.a.b.1....

sebab apa?
sebab aku tak pakai helmet naik motor balik KK2...

masalahnya...
petang tue aku dah habis lab...
maka...
aku pun tak de pengangkutan nak balik rumah(kk2)
so...
aku pun tumpang member aku naik motor tanpa memakai helmet...
then pak guard laha lagi %^888##7*&65..@#3
tahan aku n member aku...
pak guard nie memang kecoh...
paling suka cr gadoh dgn student UMp...
bayangkan...dari jauh lagi dia dah tengok aq xpakai helmet..then sampai je pintu masuk KK2...dia terus tahan dan minta kad matrik...
lepas tue..rupa2nya dia dah siap call pak guard kat depan pintu utama utk bawa surat saman...time dia tgk aku dari jauh lagi...
amboi memang kes dengki...
dengan muka tak leh blah dia tue...
dia suruh kawan dia tulis surat saman...
then pak guard tue tanya la nape tak pakai helmet...
aku cakap la aku tak de pengangkutan...
then member aku amik....
so xde helmet...
tak kan la aku nak jln kaki kan tgh2 panas tue...hu3 (statement diva ha3)
then pak guard tue pun kata...
"saya tak tau la...kawan sy suru dtg bagi saman..."
sah2...pak guard yg laha tahan aku tue yg suruh...
sebab dia tak de perasaan perikemanusiaan...
pak guard yg nak bg saman tue pun mcm xnak bg...
arghhhh...tention btol dgn pak guard b.a.b.1 tue...hu3

lepas tue ada sorang bdk lagi...
kena gak sbb xpakai helmet...
sbb helmet dia kena curi...
sian...dah la malang helmet kena curi..
pastue kena saman lak..
nasib baik aku tak semalang itu...hu3

tapi kan...
aku tak faham dari segi peraturan jalan raya kat ump nie...
bila student bukan main lagi cari kesalahan...
tapi bila staff amboi baiknya...
buat salah pun tak pe...
tention btol...memang tak adil...
dan yang paling kejinya pak guard ump nie...
staff ada pertandingan bola tampar...
lepas tue staff main suka hati je parking kat tepi jalan....
sampai susah student nak lalu...
tak kena tindakan dr pak guard pun...
bila student parking mana2 tempat kat ump nie...
kecoh lak staff katanya tempat parking dia kena amik oleh student
tak adil betol...
pastu tue staff2 pompuan nie slumber dek je masuk KK2...
amboi kalau dah siswi tak leh masuk...
staff pompuan pun tak leh masuk la...
adilkan...
watever la dgn peraturan undang2 ump nie...
kata student tak ikut peraturan...
sama gak staff2 yang laha nie...
cakap tak serupa bikin...

apa yang pasti....
pak guard yang sama aku tue mmg nak kena dgn aku...
dia tak tau klu aku buat j.a.h.a.t mcm mn...
tunggu je lah...
nantikan pembalasanku hahahaha~




alif ba ta: tgh buat surat rayuan supaya tak kena denda...hu3 rm 50 tue klu tak buat rayuan...klu bt rayuan rm10 jek...he3

3 pengkritk ceritera duniaku:

c h o c o l a t e i.c.e said...

wei..nak wat jahat kt pak guard ke..

ajak aku..

huahua.

DeWi said...

x yah byr r saman tu..... ntah2.. bhdari pon x thu saman tu....


ageh 1.. asal ko x tya die...
mana srt warning??
alih2 dtg srt saman jek..

aish~

nota.kematian said...

hahaha...

selamat melaha kan diri dengan mereka mereka yang laha.
berapa lama lagi berada dalam kelahaan nih?

sampai tahun depan kan?
hahahaha

*gelak

Popular Posts

Popular Posts since May 2010