Friday, February 20, 2009

SENARAI 5 FINALIS ABPBH 2008

Ini adalah senarai 5 finalis yang telah di umumkan oleh berita harian, ramai muka2 baru dan pastinya ada juga muka2 yang mengejutkan aku, yang mana boleh tersenarai dalam top 5....walauapapun tahniah kepada semua artis yang tersenarai dalam top 5, kepada yang gagal cuba lagi tahun hadapan dengan mengundi diri sendiri banyak2 k...he3

maka seperti biasa, aku akan meletakkan siapa yang aku jangkakan menjadi pemenang kepada setiap kategori...

Pengacara TV Lelaki Popular

1) AC Mizal
2) Ally Iskandar
3) Aznil Nawawi
4) Faizal Ismail
5) Faizal Tahir


Pengacara TV Wanita Popular

1) Abby Fana
2) Cheryl Samad
3) Fara Fauzana
4) Juliana Evans
5) Nurul Alis


Penyampai Radio Lelaki Popular

1) AG
2) Aznil Nawawi
3) Faizal Ismail
4) Kieran
5) Khairil Rashid


Penyampai Radio Wanita Popular

1) Abby Fana
2) Fara Fauzana
3) Leeya
4) Linda Onn
5) Nana


Artis Komedi lelaki Popular

1) AC Mizal
2) Afdlin Shauki
3) Nabil
4) Saiful Apek
5) Zizan


Artis Komedi Wanita Popular

1) Amyza Aznan
2) Kenchana Dewi
3) Noorkhiriah
4) Ruminah Sidek
5) Sheila Mambo


Artis Baru Lelaki Popular

1) Aiman
2) Fizzow Omar
3) Nabil
4) Nubhan
5) Riz


Artis Baru Wanita Popular

1) Ayu OIAM
2) Lisa Surihani
3) Sari Yanti
4) Scha
5) Stacy


Penyanyi/Artis Nasyid Popular

1) Aiman
2) Akhil Hayy
3) Hijjaz
4) Rabbani
5) Raihan


Penyanyi Berkumpulan/Duo Popular

1) Estrangged
2) Fabulous Cats
3) Hujan
4) M Nasir & Malique
5) Meet Uncle Hussain


Penyanyi lelaki Popular

1) Adam
2) Aizat
3) Amy Search
4) Mawi
5) Nubhan


Penyanyi Wanita Popular

1) Elyana
2) Jaclyn Victor
3) Mila
4) Siti Nurhaliza
5) Stacy


Pelakon Filem Lelaki Popular

1) Farid Kamil
2) Que Haidar
3) Rosyam Nor
4) Rusdi Ramli
5) Saiful Apek


Pelakon Filem Wanita Popular

1) Erra Fazira
2) Liyana Jasmay
3) Maya Karin
4) Sharifah Amani
5) Vanida Imran


Pelakon TV lelaki Popular

1) Aaron Aziz
2) Aqasha
3) Ashraf Muslim
4) Fahrin Ahmad
5) Rosyam Nor


Pelakon TV Wanita Popular

1) Abby Abadi

2) Diana Danielle
3) Dynas
4) Fasha Sandha
5) Rita Rudaini


senarai pemenang pilihan aku berdasarkan kontroversi dan juga penglibatan seni sepanjang 2008....kepada yang tidak puas hati...suka hati korang la...ini salah satu contoh jika aku nak mengundi mereka2 nie...tapi sayangnya aku tidak segigih itu untuk kumpul keratan2 akhbar dan mengundi then pos ke berita harian...ha3 aku hanya gigih untuk tengok anugerah malam tue je...ha3

good luck untuk semua yang tercalon...


alif ba ta: popular tak semestinya bagus.....


4 pengkritk ceritera duniaku:

jejaka anggun said...

kenapa masih siti lagi yang popular? masih ada yg belum berjaya lawan dia kah?

jumapx said...

to jejaka anggun...
ntah la...
bg sy dia masih popular lg...
by da way..tq coz sudi mlawat blog sy k...

p/s: semuanya berdasarkan pemerhatian sy je...he3

tentang ku... said...

go siti...go!!!! tetibe je kan...hahahah...

jumapx said...

to tentang ku...
go go akak ct...he3

Popular Posts

Popular Posts since May 2010