Tuesday, February 3, 2009

sepersalinan alif ba ta duniaku

Assalamualaikum.....& salam sejahtera...
semoga hari ini lebih baik dari semalam...amin...

persalinan baru untuk alif ba ta duniaku...
pasti ada yang rasa pelik...
nape tetiba bertukar...
entahla...
tetiba rasa nak menjadi lebih simple...

kekadang kehidupan nie...
tak perlu untuk kita beratkan...
kita sukarkan...
sebab kehidupan nie sebenarnya amat mudah...
jadi hambaNYA yg mengikut apa yang di suruh dan tinggalkan apa yang dilarang...
pasti jalan kehidupan akan mudah bagi kita...

terkadang tue...
kita yang menyusahkan diri kita sendiri tanpa kita sedari...

dan orang kata jugak...
berubah tue satu perkara yang baik...
melambangkan siapa kita sebenarnya...
tingkah laku kita...
kerana kehidupan ini amat bosan...
jika kita masih berada pada satu tapak yg sama...
tanpa pernah utk berubah walau sedikit pun...

dan apa yang pasti gak...
kita harus berani untuk berubah...

so...
kat sini aku nak kongsi kat korang...
antara koleksi layout2 blog yang pernah aku guna...
yang aku ingat je la...he3



layout nie antara layout yg pertama aku guna....
layout pertama yang ada design...
suka sgt layout nie sebenarnya...
tapi biasa....
bila rasa nak tukar tue...
time tue jugak tukar...he3


nie layout yang gak simple....
suka jugak la...
tapi tak bertahan lama...



actually bukan layout nie...
tapi design dia ala2 nie...
lebih kurang jek...he3
tapi bila guna layout nie berat la pulak...
susah org nak guna...
so aku pun tukar...


nie layout sebelum layout baru nie...
paling lawa dan chantek yg pernah aku guna....
tapi mcm biasala...
perasaan nak tukar tue ada...
kiranya layout nie antara yg lama gak la bertahan...
sayang sgt layout nie sebenarnya...hu3
sayanora...to layout nie...he3


so i hope u olz...akan suka layout baru nie walaupun agak simple....
ok lah...
dah tak tahu nak tulis apa...
till d end....

salam sayang...
dari alif ba ta duniaku~



8 pengkritk ceritera duniaku:

Otit said...

Jumain semakin matang.
melihat sesuatu yang biasa dari sudut yang berbeza.
bagus2.

jumapx said...

tq tito...
terkadang tue kita perlu selari dgn umur kt skrg...he3

br skrg cuba memahami 'LESS IS MORE" HU3

patungcendana said...

i paling suka the first layout tu...

MASITA MD SHAH said...

jumain nk pic button blog sy kt tepi tu..
y jumain wt tu..
tertarik plk..
nnt sent kn kt skype..huhu..

jumapx said...

ok...
nnt sy send kan...

red_scarlet said...

cane nk tuka layout baru without ilang ape gadget yg kite da tambah kt blog..??
cdangan website please...

jumapx said...

ehmm...
aq pun tak sengaja sbenarnya nak tukar layout...

tapi bila tertekan tue...
widget2...tue still ada...
pelik gak...
so senang la keje ckit...

xyah nak msukkan widget blk...he3

sory la...
nnt bila dpt tau mcm nak nak tukar layout tnpa hilang widget tue aq bg tau k...

c h o c o l a t e i.c.e said...

mmg musim sume dh berubah wajah blog ke ek..?

lalaLala..

Popular Posts

Popular Posts since May 2010