Wednesday, April 1, 2009

bodoh april: TNB menipu pelajar UMP

Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga hari ini anda tidak tertipu dengan kata2 bohongan org sekeliling anda!!!
AWAS!!!...


Hari ini adalah HARI BODOH yang telah di reka dan di cipta oleh mereka yang berfikiran 'CEMERLANG'...mencipta hari untuk memperbodohkan orang...

apa2 je la...persetankan semuanya...

dan semalam...pihak pengurusan UMP telah membuat announcement mengatakan...


Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Notis Gangguan bekalan elektrik

Adalah dimaklumkan gangguan bekalan elektrik akan terganggu di seluruh Kampus UMP oleh pihak TNB. Ia adalah untuk tujuan penyelenggaraan dan meningkatkan keupayaan bekalan daripada pihak TNB.

Bekalan elektrik akan terganggu pada :-

Tarikh : 1 April 2009 (Rabu)

Waktu : 9 pagi - 5 petang.

Dengan ini saya menyarankan supaya semua peralatan makmal samada voltan rendah / peralatan makmal voltan tinggi (3 fasa) supaya dimatikan bekalan terlebih dahulu sebelum bekalan utama dari pihak TNB dimatikan supaya tidak berlaku kerosakan pada peralatan tersebut.

Sebarang kesulitan yang mungkin timbul disebabkan gangguan ini adalah dikesalkan.



maka...macam biasalah...sah2 la perkara ini menjadi satu berita gembira utk semua pelajar2 UMP...apa tak nya...bila bekalan eletrik tak de...maka class pun tak de la kan...

tapi aku tak cepat percaya...mungkin ini satu penipuan...ha3 sengal je kan...benda serius mcm nie aku tuduh benda main2...hu3

so aku pun bangun pagi dengan harapan...tepat pukul 9 pagi..bekalan elektrik akan tak de...(teruknya pemikiran aku)...tak kan la TNB sebodoh itu nak putuskan bekalan semua UMP kan...he3 mcm mn nak menjalankan aktiviti harian lagi untuk suasana universiti...pe la...hu3

dan bila aku tengok budak2 rumah aku pergi class mcm biasa...hancurlah harapan aku untuk class hari ini di batalkan...hu3 nampak gayanya hari nie class mcm biasa la...hu3

aku pun bersiaplah nak pg class...walaupun dalam hati malasnya nak g class hari nie...hu3 namun sebagai pelajar cemerlang aku harus gigih...ha3

dan ketika aku menaip nie sebenarnya...class aq dah nak start tapi aku tetap sempat mengupdate blog...he3 ko mampu...tak pe...hari nie aku lambat sikit pg class...

berhenti sekejap...

1.00pm

sambung balik entri yang tak siap...he3 boleh lak kan...

korang nak tau..tadi aku tak pergi pun class...sebab aku text bdk2 class aq...sume mcm tak pergi je...hu3

so aku pun duk lepak bilik aizat....buat 'ketupat'...then lunch pastu tgk dairi AF7 minggu pertama yang hashim ambil dari en.amir...he3 sentap aku rupanya amir tgk AF7 gak...hahahaha kantoi...

ok la...

aku nak sambung buat asignment aku yang tak siap2...ko boleh hantar asgment separuh2...? he3 teruk betul aku nie...sebab tue lah boleh jadi pelajar 'cemerlang' ha3 lepas tue sok ada quiz(traffic eng) n test 2 (eng.economic yang aku tak faham2 sampai skrg hu3 boleh tak aku nak drop subjek nie?)

dan sehingga sekarang...eltrik kat tempat KK2 nie masih ada lagi sehingga skrg...tak de pun ganguan bekalan eltrik putus...aku masih boleh lagi update blog...ha3 nie mesti TNB buat APRIL FOOL nie...ha3 sengal jek...


ok lah semua....sampai sini jek...banyak kerja tertangguh tak di buat2 lagi...

salam sayang

alif ba ta





alif ba ta:jangan biarkan hari ini anda di selubungi penipuan...itu semua kerja2 org yang jahil...

10 pengkritk ceritera duniaku:

penjenayah.merah.jambu. said...

kau tahu tak,smlm aku berjaga siapkan report segala,konon2 tanak buang mase..
tido dahla lewat gile,punye tensen aku dahle pms,tp sbb pk esok tadek karen,tak dptlah nk wat keje,so aku gigih buat..
sekali bangun kul bpe entah,aku tgok kipas msih lagi ligat,haish,baran2..
ase nak tambat je sape yg buat auta tu..
april fool,aku 'suka' kau!!!

jumapx said...

owh ya ke...
rajinnya...
solute jap...he3

ko 'suka' aku?
yeah...
aku juga 'suka' ko P.M.J


lalalala~

penjenayah.merah.jambu. said...

hahahahahha
*aku dah tak mampu nk berkate2 selain gelak*

hahahahahah
kau ni mmg 'bes',aku igt dulu ko ni 'skema',hahahaha,bleyh masuk gaklah pale aku ni..

siyes,
AKU SUKA KAU,dahla ensem,macam itik pulang petang..
nampak tak aku type suka tanpa '__',
ini bermaksud aku betul2 suke..












APRIL FOOL! :p

jumapx said...

aku tahu ko mesti gelak punya...
dan bila ko gelak muka ko mesti macam kambing biri3 kan...

so jgn la gelak byk sgt...
nnt en.hati awk tue larik pulak...he3

tue la ko...suka judget org awal2...cikgu aq slalu ingatkn aq...jgn cepat menilai org dr luaran...kn knal dlu...br tau...he3 poyo jek...

yer aq mmg poyo...sbb poyo bg ko adlh tampan....

ko siyes ke? aq pun siyes gak...







!

patungcendana said...

betul ke ju...alamak...rugi je I cancel class dan ambik cuti...hehehe

penjenayah.merah.jambu. said...

yeke?
time kaseh banyak2 sebab samekan aku dgn biri2..
kau tatao betape aku sangat adore dgn bebiri punye innocent face tu..
terharu..terharu..
hahahahaha

aku mane judge org,ko igt aku ni kje hakim ke,aku ter-judge je..ekekeke..

:P

law said...

haha,xsngka mdm org first yg kna tipuu..

walaupun de berita xdak lektrik..tp lecturer ak msh rjin wat lab ok pg td..haha

eiyka said...

bdk2 elektrik je y thu kta TNB wat april fool...bdk civil xtau...
mybe sbb nie upacara tahunan TNB nk kenakan bdk2 xblaja letrik...hahha...

vidadarisakura said...

er..sure meh TNB yg buat notis tu?


hee

jumapx said...

to vidadari...
ndak la aku tau...
tapi itulah notis yg pihak staff UMP bagi tau kami..hu3

Popular Posts

Popular Posts since May 2010