Wednesday, April 29, 2009

tamat: Tahun 2

Assalamulaikum & salam sejahtera...
semoga hari ini lebih baik daripada semalam...amin

apa khabar?
semoga anda semua sihat2 hendaknya...
syukur kehadrat ilahi...
dengan limpah kurnianya...
kita masih berdiri dan menghirup udara segar di buminya....

seperti yang telah aku janjikan...
aku telahpun tamat pengajian secara langsung setelah habis menduduki peperiksaan kertas teakhir pada petang tadi...alhamdulillah...
aku dapat juga menempuhi kelima-lima paper exam aku dengan tenang...(tenang la sgt hu3)
maka dengan berakhirnya paper ptg td...
aku boleh lah menymbung sesi blogging aku...
yeah...
rindu banget sama alif ba ta DUNIAKU...hu3
rasa gatal sgt tangan nak menaip...

semasa aku dalam pantang nie la...
byk giler idea2 yg kuat utk aku update blog...
tention jek...
buat aku tak sabar nak update blog...
tapi bila dah start bloging nie...
penatlah aku nak perah otak cari cerita2 nak update...
yer la...
kita nie kalau berbloging tak leh main tulis jek...
tak pasal2 ada yg kena ISA gak kan...hu3

sepanjang minggu peperiksaan ini...
banyak mengajar aku akan erti berusaha....
berusaha dari awal bukannya berusaha pada saat2 akhir...
kali ini aku memang menggunakan teknik belajar 'last minute'
entah la...tetiba lak aku mcm mls nak study bila ada masa2 senggang...
bila esok nak exam...
barulah aku study sampai ke pagi....
gila memang gila...

tapi syukur gak...
sebab sepanjang peperiksaan nie..
tak de lagi yang aku rasa jawap paper entah apa2...
yang penting kebanyakan paper aku jawab dengan penuh...
especially paper TOS...
tapi tak tau betul ke tak kan...he3
tapi memang cuak gak paper tue...
yer la...paper repeat...
mau taknya kena repeat skali lagi klu fail...
sumpah tak nak aku repeat bt kali ke-3...hu3
sebenarnya...
cuak gak nak tgk result sem nie....
yer la...
sem nie aku sangat malas...
di tambah dengan rasa nak berhenti belajarkan....
semuanya di pengaharui oleh romet aku (oppss...fire jap...) he3
nasib baiklah aku ingat family aku...
semangat tue datang balik la...

dan korang nak tau....
paper last tadi aku jawab dengan sangat bahagia...
walaupun aku tak de la jawab dengan betul dan tepat....
tapi aku baru sedar...
yang otak aku nie...
lebih sesuai utk subjek2 yg hanya perlukan pembacaan semata2...
berbanding subjek2 kira...
bayangkan...paper td aku study last minute...
tapi nasib baik leh jawab gak...
apa lagi...sesi goreng mengoreng la...
memang sedap~ he3

ehmmm...
aku tak tau nak tulis pe nie...
nie pun br bgn dr tidor ptg...
tgh mamai2...terus capai laptop aku...
update blog katanya....he3
memang adicted giler aku nie dgn bloging...
lagi pun mesti ada antara korang yang selalu bertanya...
bila la aku nak update blog nie kan...
ok2...
sebab tue aku pun gigih gak utk update walaupun entri nie aku rasa aku merapu je...
at least ada gak la yg aku update kan...
dpd tak de...

ok la...
sampai sini jek...
jap lagi update lagi k...he3




p/s: bahagia giler exam dah habis...god luck utk bdk2 batch aku yang amik subjek RC 1....he3 aku amik time short nanti...hu3

2 pengkritk ceritera duniaku:

law said...

wey..knpe makin bohsan blog ko nie..hahaha
sb bulan xmuncul temankan bintang ka?? :D

jumapx said...

hang je tue yg rasa bosan kot...
:p

Popular Posts

Popular Posts since May 2010