Thursday, May 21, 2009

AF7 : milik SARAWAK pula...



Assalamualaikum & salam sejahtera... semoga hari ini lebih baik daripada semalam...amin

kali ini aku nak bercerita mengenai JUARA af7....yer...semua sudah sedia maklum ianya milik pelajar dari sarawak iaitu hafiz...tahniah buat hafiz...sememangnya dia layak untuk mendapat gelaran juara berbanding yang lain sebab dari 1st week sampai final tetap maintain vocal dia...

seperti biasa...untuk tahun ni aku kena badi tak tengok mana2 anugerah @ konsert secara langsung....sejak dari anugerah bintang popular sehinggalah konsert akademi fantasia...mesti aku tak dpt nak tgk secara live...mesti akan ada hal2 lain yang mengekang utk aku tgk....hu3

untuk kosert AF7 kali ni..aku berada di UTM...seperti yang aku maklumkan dari awal...aku ada pertandingan debat kat sana...so malam final tue kitorang ada discussion untuk usul keesokannya...so tak dapat la tgk konsert final...nasib baik buat discussion dekat cafe...so tgk la sikit2 persembahan dorang...(mcm youtube xde je kan....he3)

aku masih tidak dapat tgk full punya konsert sebab xde masa nak tgk ulangan af kat astro tue...lagi pun aku kat ump...ada astro tapi biasalah...ada je masalah kad astro hilang la. da sebagainya...menyampah aku dgn alasan2 yang tak munasabah nie...

maka aku pun tak berani nak mengkritik banyak2 pasal konsert af kali nie...cuma nak bagi pujian kat set pentas konsert final nie...memang meletop...simple n nice...tapi aku agak tak suka dengan lagu tugasan yang dorang dapat...lagi2 tugasan untuk hafiz n yazid....sengal je pilih lagu tu utk student2 nie...dah tau tak sesuai utk dorang tetap pilih lagu2 yang tak meriah langsung dan tak sesuai dgn vocal dorang...nasib baik hafiz dpt cover time lagu baru dia...kalau tak merasalah juara af7 tiem tu dpt kat aril....hu3 lepas tue vocal isma time nyanyi lagu cinta adam dan hawa...sangat teruk....aku tak tau mcm mn juri2 boleh puji isma....sebab aku dgr dari jauh isma nyanyi sgt teruk....hu3 no wonder la dia boleh dpt no.5 sedangkan aku tahu vocal isma sepatutnya lebih baik dpd itu...mungkin dia tertekan kot time tue...yer la satu2nya pelajar perempuan yang berjuang dlm konsert final....




untuk kedudukan final pulak...

1.HAFIZ 46%
2.ARIL 22%
3.AKIM 18%
4.YAZID 9%
5.ISMA 5%

ada tekaan aku betul dan ada tekaan aku yang tak mengena...tapi apa yang ptg hafiz tetap menjadi juara walaupun ada aril yang dtg menyebok....benci btol aku tgk dia tue...bukannya bagus sgt pun...stakat pandai mnari je...

kesian kat isma di tangkat terkahir...tapi nak buat mcm mn...bila time final nie siapa yang pandai menarik perhatian pengundi maka dialah yg akan berada di atas...mungkin strategi keluarga isma tak menjadi seperti time undi tomok kat oiam3...he3

walau apa pun...god luck utk kelima2 finalis AF7 kali nie...korang sebenarnya bagus cuma sayang produksi AF7 yang sengal menyebabkan konsert final AF7 nie mcm somthg wrong...bukan stakat final je...drama2 yang tak bes sepanjang minggu menyebabkan org rasa dah muak...tak banyak pun transformasi yang berlaku...klu ada pun hanya satu peserta je...iaitu akim....tahniah la jugak aku berikan...sekurang2nya adalah juga 1 peserta dpd xde kan....

dan akhirnya setelah peserta dari sabah iaitu stacy telah menjadi juara utk musim ke 6...kini di musim ke 7 juaranya dari sarawak pulak...membuktikan orang borneo juga boleh menjadi juara dan artis yang bakal berjaya suatu hari nanti...tgk je la persembahan stacy time konsert final af7...bes giler...mcm nk mnari skali je dgn dia...he3

skrg ni pun aku tgh layan lagu hafiz n akim...he3






Masih Jelas (Hafiz AF7)

Beralih
Musim ke musim
Hati tetap serupa
Tiada yang berubah
Dari hari dikau pergi.. dikau pergi..

Penjara
Hidup ini penjara
Tanpa ada simpati
Kepada sang kekasih
Yang dilanda yang dilanda kehilangan

Chorus:

Masih jelas
Setiap garisan halus
Bila senyuman kau ukirkan untuk ku

Masih jelas
Setiap lembut penjuru
Menghiasi wajah mu
Waktu kau renung aku

Yang Sungguh
Bergetar dalam kalbu
Hingga menitis linang
Dari kelopak mata
Keranaku kerana mu
Dipisahkan

(ulang chorus 2 kali)

Sudah suratan takdir begini
Segalanya sementara
Selagi hayat ku masih ada
Kau bertaktha di hati ku

Beralih
Musim ke musim
Hati tetap serupa
Tiada yang berubah
Dari hari dikau pergi.. dikau pergi..






akim af7-bengang

Aku bosan dengan cintamu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku

Aku fikir kau tak searus
Biarkan ku beralih
Biarkan diriku terus bersendiri

Ku tak tahu engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku
katamu

Chorus:

Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Terus hingga diriku
Terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka

Tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin aku sanggup
bersama denganmu

(ulang chorus)


Benci hatiku di serang pilu
Benci hatiku teringat janji mu
Oooo...caramu...
Akan ku teruskan hidupku
Oooo...tanpamu...


aku suka dua2 lagu nie....he3 tak sabar rasanya nak tunggu recording punya...mesti best....

ok lah...aku pun tak tau nak ckp pe dah pasal konsert af7 nie...just wish god luck utk kelima2 peserta nie...supaya sentiasa bersinar di arena seni hiburan malaysia...jangan terus malap lepas nie sudah la yer....hu3

til d end...





p/s: kredit utk gambar dr blog klubbkid....aku harap tahun depan sarimah jadi pengacara AF akan dtg...klu ada la...

0 pengkritk ceritera duniaku:

Popular Posts

Popular Posts since May 2010