Friday, May 22, 2009

bersihnya....

Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga hidup anda sentiasa dalam keadaaan bersih...amin



kali ini aku just nak kongsi kat korang yang dalam kehidupan ini...kebersihan adalah satu perkara yang teramat penting...lagi2 tempat yang kita tinggal...sebab kebersihan tempat tinggal tu adalah lambang kepada diri kita sebenarnya...

untuk semester akan datang dan short sem nie...aku telah dapat rumah di blok N dan no. rumah 3...maka N3....jika dulu M40...depan padang..memang best...tapi nak buat mcm mana kan...area tue utk junior yang bakal masuk nanti...sabor je la...xdpt kekal kat rumah tue...rindu sgt...

dan aku nak cerita kat korang tentang perangai lelaki yang tak pernah kenal erti kotor....hidup bergelumang dengan kekotoran....lantak ko la sape yang duduk kat blog N3 nie sebelum kitorang sebab aku nak keji korang semua dengan perangai laha korang...hu3

oleh sebab rumah utk short sem nie boleh terus duk rumah utk sem depan...maka bdk2 rumah aku yg short sem pun gigih la pindah rumah...dan sebelum pindah rumah tue aku,tito n yusry gigih membersihkan rumah N3 tue...yaALLAH... tuhan je tahu betapa teruknya rumah tu berbanding rumah kitorang....

dengan kesabaran yang tinggi maka kitorang pun gigih membersihkan apa yang termampu....bayangkan rumah bau rokok,putung rokok di sana sini...sampah bersepah....toilet yang kotor...macam tak basuh setahun...mmg kesabaran kitorang di uji sgt...dan aku nak je suru pihak kk2 ni saman budak2 ni sebab tinggalkan rumah dlm keadaan kotor...

aku malas nak bercerita kat sini...kang aku mengaibkan insan2 yg pernah tinggal rumah nie walaupun aku tak pernah kenal...he3 aku nie jenis kalau pergi rumah org aku akan tgk toilet dia dulu...aku tak kesah pun tempat tidur tak selesa ke...apa ke...tapi yang penting toilet dia bersih...klu toilet ruma aku kotor pun slumber je aku sound org rumah aku....hu3

dan aku nak kongsi kat korang...betapa kotor dan kuningnya toilet yg di tinggalkan oleh mereka2 yang bergelar lelaki tak kenal erti kotor....aku juga lelaki...tapi rajin jugak basuh toilet tiap2 minggu...(kadang2 roomet aku yg buat la...) jangan terlalu berfikiran...ala xpe..bujang biasala tue bersepah2...owh...statement yg aku tak leh terima...giler manteliti class ke berapa entah berfikiran mcm tue...nama je belajar tinggi2...benda kecik pun tak leh nak buat...hu3



nie la rupa tandas yang di tinggalkan oleh
budak2 rumah sebelum nie...
giler kuning nak mampus...
bak kata mr.final...
'nak buang hadas besar pun tak selera..."
he3



dan ini rupa setelah di bersihkan...



ko mampu nak menyental kekuningan yang ada? nasib baik lah ada harpic n fabuloso yg di subsidikan oleh daoz...kalau tak xtau la kekuningan tu leh tanggal ke tak....hu3

dan skrg N3 belum transformasi 100%...tunggu masuk sem akan datang...he3

ok la...tue je aku nak cerita kat korang....nak nasihat kat pompuan2 kat luar sana...klu nak pilih calon suami tue...suru dia tangkap gambar toilet ruma dorang...bersih ke tak...klu bersih boleh teruskan...klu tak reject jek...ko nak kawin dgn orang pengotor? tiba je buat kenyataan mcm tue kan....he3

til d end...



p/s: UTAMAKAN KEBERSIHAN ANDA! agar H1N1 tidak menular....he3

14 pengkritk ceritera duniaku:

khai. M said...

ish3...mencemar duli betul korang ya..bagus3..hehehe...

bongkrkan juga sape yg duk rmh 2 dl ..baru best...buleh jadi 360..hehehhe..

daUz said...

kesian jugak aku dengar citer kau.. aku pun samer gak xska dgn tandas kotor.. haiya..

gracieyna said...

yuckkkkk...!!!! giler pengotor pnye manusia..eeeee..nk muntah..!!

jumapx said...

to abg khai...
hahaha...mmg mencemar duli la...mmg nak bongkar kan sape dorang...tapi takut pulak...sbb rasanya bdk2 yg duk ruma nie dulu ada lagi...dorang tgh short sem...dgr cite bdk2 computer n mechanical...hu3 kang xpasal2 kn terjah pulak...he3

to daUz...
hu3 nak bt mcm mn kan...pasrah je la...

syIDek~ said...

hoho..
memang gigih giler kan sental..
da dpt taw sape org tuh lom..??
haha..
g check kat office kk2 tuh..
hehe..

mas said...

gle kotor..da la aku bce blog ko mse tgh makn...hahaha...nk termuntah tgk kuning gle..eeeee

sHa said...

eyuuuu!!!
tlg a rumah sape ney!

jumapx said...

to gracieyna...
tau xpe...pengotor tahap dewa...hu3

to syidek...
mmg giler menyental la...
aku rasa klu ko yg g sental...tanggal color hitam kat kuku ko tue...he3 mls la nak cr sape bdk2 nie...sbb klu aq tau nnt..sah2 aq keji pulak dorang kan...xnak tambah dosa...hu3

to mas...
hahaha...nasib baik tak termuntah kan...he3 klu ko tgk nak muntah...apatah lagi aku time menyentalnya...hu3

jumapx said...

to sha...
xtau la rumah sape yg bertuah nie...hu3

aloy_paradoks said...

mmg die belajar tinggi bro.. tapi banghal nak mampos... gua biase jumpe org mcm ni.

jumapx said...

to aloy...
hahaha...tau xpe..blajar tinggi tapi fkiran...xtau nak kata apa...hu3

N a d said...

eeeiiiiiuuuwwww...apsal ko xwarning awl2 ade gmbar thp begitu...huuu

aku dala kepenatan angkat barang..pale pon pening2 lagik..

siyes!!!akuh rase nk muntah betul2,,,,
ish...teruk lak ai...leh plak mekew yg telibat dok kt umah yg bertoilet begituH...(puke)

angahpikah said...

hahaha nasib la dapat tandas cenggitu. kalo sy pun g mana2 tgok tandas dulu.. tandas tak bersih jiwa kaco beb..

tapi sy pernah bc 1 artikel. org yg rajin cuci tandas adalah orang yang penyabar.. adakah anda tergolong? hehehe

jumapx said...

to nad...
hahaha...sory la...xbes la klu letak WARNING awal2 kan...he3

to angahpikah...
hahaha penyabar la sgt kan...he3

Popular Posts

Popular Posts since May 2010