Thursday, May 21, 2009

short sem: minggu ke-2

Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga hari ini lebih baik daripada semalam...amin



alhamdulillah....minggu ni dah pun habis minggu ke dua aku dalam short sem...walaupun masih dalam kebluran...lagi2 minggu nie punya...coz aku juz dtg 2 class je...sbb ari isnin n selasa aku xdtg class sbb masih berada di utm...hu3

dan semakin lama aku menjalani short sem nie...semakin banyak la perkara yg aku kena buat...skrg nie dalam sibuk2 short sem nie...ada pulak show tarian utk nex week...dah la kena mnari 4 tarian...hu3 matilah aku kena hafal ke empat2 step tue...hu3

lepas tue...budak2 orator tgh bt preparation utk ke debat arau open...untuk debat arau open kali ini aku tak dapat pergi sebab kakak aku kawin weekend depan...so aku terpaksa la melepaskan peluang utk mengulangi kejayaan semasa di arau open utk melangkah jauh lagi...lepas tue yang xpuas hatinya...dorang leh jalan2 kat sana sebab ada 1 hari cuti dpd berdebat...bes giler...hu3 bila aku tak pergi barulah leh jalan2 kat sana kan...motif sgt...

dan class pagi tadi mcm biasa...cuma sekejap je belajar skit bab 3 then lecture tu sendiri yg keboringan mengajar kitorang..hu3 so apa lagi...sesi memberi tips la...he3 lecture tu cite pasal pengalaman keje kat site construction...byk jugak cite yg dpt...especially tentang keselamatan berada di dlm construction site...hu3 ngeri juga dgr cite dia...mmg safety first kena jaga bila berada dlm construction site...klu tak...alamatnya adalah cacat atau hilang nyawa kan...

lepas tue...dia kata..klu nak keje kat construction site nanti..bila jadi project manager ke apa ke...apa yang penting adalah RAJIN...kalau tak rajian alamatnya...banyaklah kerja2 tertangguh...lepas tue...kerajinan lah yang membezakan siapa kita sebenarnya...lagi2 mereka2 yg pointer rendah nie...tapi pointer yang tinggi nie tak semestinya akan cemerlang bila berada dlm suasana pekerjaan yang betulkan...dan apa yang ptg dia kata...kena pandai bergaul dgn org2 lama...sebab org2 lama nie la yg byk pengalaman...

itulah serba sikit nasihat dia...utk hari nie je la...
\

dan gambar di bawah nie gambar kucing aku kat rumah...dan anak buah aku yang comel...he3 rindu sgt kat dorang...hu3 lepas lbh kurang 2 bulan aku tak balik...kucing n anak buah aku nie...dah berubah...nampak besar dan nakal kedua2nya...he3



nie time si hitam n tiger kecik lagi..he3




nie bila dah besar...besar giler dah 2 ekor nie...hu3
cepat je kucing membesarkan...




dan nie la anak buah aku.....m.akhil zafran...
ada sorang lagi cousin aku seumur dgn anak buah aku nie...
tapi lupa nak tangkap gambar...
tembam giler cousin aku sorang tue...
bila berjalan ala2 pingu...
gelak je aku tgk...he3


ok la...
sampai sini jek...
bye..




p/s: kena banyak ulang kaji lagi subject RC nie...hu3 gambar2 kat bwh tue saje je selitkan...lalalala

2 pengkritk ceritera duniaku:

ZaHiRaH said...

Tucin2 iteww sgt cumell!! and baby itew juga.hehe

jumapx said...

kucing n baby je ek yg comel...tuan punya blog xcomel ke? he3

Popular Posts

Popular Posts since May 2010