Friday, May 8, 2009

Tahniah TOMOK.....!



Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga hari ini lebih baik daripada semalam...

aku tertarik utk mengomen OIAM 3 yang baru saja melabuhkan tirainya pada jumaat lepas...
sudah genap seminggu tomok menjadi jutawan segera...
tahniah buat tomok yang telah berjaya menjadi juara lelaki dan artis pertama...yang merangkul rm1juta....tahniah sekali lagi...

ianya bukan mudah utk tomok berjaya sehingga ke situ...
semuanya kerana usaha keras beliau...
mungkin ini terbalas...
setelah susah payah beliau selama 10 tahun sebelum ini menjadi anak seni...
kena cerca dan hina...
dan di OIAM3....
tomok membuktikan yang tomok atau mahu di kenali dengan nama shah indrawan...
berubah menjadi seorang artis yang di kagumi....

walaupun pada awalnya hampir tidak masuk utk bertanding final bersama esther dan aweera akibat undian paling rendah...namun akibat undia ramai yang mahukan ketiga2nya masuk final menyebabkan tomok terus berjuang utk merebut rm1 juta...
dan ironinya...siapa yang dapat lagu daripada aubrey suwito...sudah pastikan akan mendapat gambaran utk menjadi juara OIAM...tak kan la nak sia2kan saja lagu aubrey suwito yang di berika kepada tomok jika tomok tidak berjaya utk ke final...

biasalah tue..program realiti pasti ada 'skrip' dan 'jalan cerita' yang sudah di rancang awal lagi....
namun esther dan aweera juga tidak kurang hebatnya....
kagum sekejap melihat persembahan aweera...
apatah lagi bila dia nyanyi lagu baru tue...memang feel habis la..terasa juga aku...hu3

sian jugak kat esther....
tak pe lah...esther tetap yang terbaik....
bagi aku...sebab vocal dia lain daripada yang lain...
bak kata syafinaz...mungkin malam itu malam tomok...
rezeki esther di tempat lain agaknya...
sejarah OIAM membuktikan...
yang naib johan biasanya yang lebih fomos dpd yg dpt rm1juta...hu3
lihat saja faizal tahir dan shila...
mereka lebih popular berbanding suki dan ayu....
so esther...jgn cepat putus asa...
peluang menanti di depan anda....
apa yang ptg...
pandai2 cari peluang yang terbuka utk maju dalam dunia seni...
sama juga utk aweera...
vocal yang lain dari lain...
pastinya suatu hari nanti aweera akan menjadi seperti amy search..
apa yg ptg usaha yang gigih...
bukan hanya duduk diam menanti rezeki...

sekali lagi tahniah buat tomok...
mungkin sudah rezeki tomok...

pada malam tersebut...tomok menyanyikan lagu hanya kau yang mampu daripada aizat serta lagu baru cipataan aubrey suwito iaitu rindu terhenti...manakala Esther beraksi dengan lagu Please Don't Stop The Music dan Menggapai Mimpi manakala Aweera pula lagu memilih medley Sampai Syurga, My Baby You & Hukum Karma selain lagu ciptaan baru untuk beliau, Kini Ku Di Sini.

undia peratusan setelah undian di tutup pula ialah 39.3 peratus, Esther (Elizabeth Applunius Chin), 21, yang meraih 33.29 peratus serta Aweera (Nasharul Aweera Norihissham), 18, dengan undian 27.41 peratus.

undian sepanjang final berlangsung tidak menentu....apabila semua perserta pernah berada di top ranking....dan akhirnya ianya berpihak kepada tomok...




shah inderawan-rindu terhenti

Telahku Tinggalkan
Memori Silam Ku Itu
Tidakku Biarkan Hidupku
Dibelit Pilu
Walau Duka Menampan Dada
Walau Sepi Mancalar Hati
Rindu Ku Terhenti

Ku Pinggirkan Sayu
Yang Meruntuhkan Pintu
Kasih Tulus
Ku Biar Berlalu
Ku Pinggirkan Lara
Yang Berpaut Dijiwa
Ku Teruskan Hidup Tanpa Dia

Padahnya Lama Dah Tunggu
Hilang Tak Berganti
Cinta Tiba Cinta Pergi
Biarlah Satu Hati

Walau Duka Menampan Dada
Walau Sepi Mencalar Hati
Rinduku Terhenti

Ku Pinggirkan Sayu
Yang Meruntuhkan Pintu
Kasih Tulus
Ku Biar Berlalu
Ku Pinggirkan Lara
Yang Berpaut Di Jiwa
Ku Teruskan Hidup Tanpa Dia

Padahnya Lama Dah Tunggu
Hilang Tak Berganti
Cinta Tiba Cinta Pergi
Biarlah Satu

Ku Lupa Kanmu Jua
Sedih Kau Pergi Menjauhi

Ku Pinggirkan Sayu
Yang Meruntuhkan Pintu
Kasih Tulus
Ku Biar Berlalu

Ku Pinggirkan Lara
Yang Berpaut Di Jiwa
Kuteruskan Hidup Tanpa Dia

Padahnya Lama Dah Tunggu
Hilang Tak Berganti
Cinta Tiba Cinta Pergi
Biarlah Satu Hati

Biarlah Satu Hati




p/s: tahniah buat tomok....! semoga terus succes....

3 pengkritk ceritera duniaku:

Mr Final said...

eh baru sedar pic artis kat atas tuh.. sopannyer laa duduk kat tunggul kayu itu... huu~

patungcendana said...

huhuhu...tak tengok pulak...

baru balik ke ju...

jumapx said...

to mr.final...
he3 br sedar ke...ala2 merenung nasib...bila la nak recording lagu nie....hahahaha

to patung cendana...
mdm xtgk ke...sama la...i pun xtgk gak...tapi tgk ulangan jek...hu3
aah...
ikat kat ump dah...

Popular Posts

Popular Posts since May 2010