Thursday, June 25, 2009

i'm the lucky one...


ANUAR ZAIN-i'm the lucky one

Ku persembahkan satu citaku
Setulus hati hanyalah untukmu
Dan ku lakukan semampu aku
'Tuk menyayangimu
Hingga kau merasa jadi pujaanku

Meski bercinta kadang tak indah
Tapi 'tuk buktikan kau yang terindah
Dan ku pastikan
I'm the lucky one
Nikmati cinta
Lebih dari segalanya

Jiwaku dulu yang tak tersentuh
Kini terasa sejak bersamamu
Berikan hangat hingga ku tak mampu
'Tuk jauh darimu
Kerna kau yang bisa buatku bahagia

Caramu membuatku tak berdaya
Mata hatiku pun ikut terjaga
Kau ubah hidupku ini
Jadi sempurna




satu lagi lagu yang menarik perhatian aku...indah liriknya...lagunya juga...serta vocal penyanyi....membuat aku amat2 tertarik dgn lagu nie...dulu dgr mcm biasa jek...tapi bila dgr skrg nie...makin kena dgn hati...

yer...bila bersoal dan berbicara tentang hati...pasti ramai yang suka berkongsi...semua ingin menunjukkan pengalaman mereka tentang hati mereka yang pernah tersentuh dan merasai...apa itu erti kasih,cinta dan sayang...

sbg manusia biasa...aku juga pernah merasai semua itu....dan sedaya upaya kita...kita mahu jadi yang terbaik untuk insan yang kita sayangi...segalanya untuk dia...dia yang kita sayang....

tapi...tak semua yang bicara soal hati...akan terus berbicara dgn nada gembira...gembira di sayangi...kerana ada juga yang berbicara soal hati yang terluka...luka kerana cinta...owh...satu perkara yang amat aku takuti...

sebab itulah dulu aku pernah tak percaya pada cinta....mcm lagu lyana jasmay yang comel dan kiut itu...entah lah...hinggakan satu saat...aku berjanji utk tidak mencintai sesiapa...namun atas kuasa ALLAH utk menguji sejauh mana azam dan tekad hambaNYA...

maka hadirlah insan yang membuat aku tetiba je di buai asmara ( katanya...)...tetiba je ok...tak pernah terfikir pun...mungkin sudah tiba masanya...agaknya...utk aku berfikir soal cinta...ha3 (geli lak dgn ayat sendiri ha3)

so di pendekkan cerita...sehingga skrg aku masih berkawan baik dgn dia....org kata 'teman tapi mesra' (klise sgt ayat nie...ayat2 artis sgt...duhhh...)

dan aku rasa sgt bertuah dapat mengenali insan seperti dia...dan sebab tue lah...bila dgr lagu nie...mcm bertuahnya aku....he3 meskipun masih tidak memiliknya 100%..tapi ckup utk aku mengenali dia...itu sudah cukup membuat aku rasa bertuah... :)

so malas nak menulis dgn ayat2 jiwang lagi..sebab aku xnak membuat pembaca aku sampai termuntah dgn apa yg dorang baca...maka sampai di sini saja yg mampu aku titipkan...

hayatilah lagu ni...hargailah setiap insan yg ada di sekeliling kita...kerana mereka membuat hidup kita bahagia...dan kita bertuah memiliki mereka yang selalu memberi kasih sayang mereka....nikmatilah selagi terdaya...









alif ba ta : percayalah...CINTA adalah pengubat 'penyakit2 HATI'....owh ya...aku terlupa utk wish HAPY FATHER'S DAY...to my bapa...smoga sehat dan di murahkan rezeki hendaknya...lov u...

short sem: selesai...

Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga hidup anda semua sentiasa bahagia di samping insan2 yang kita sayangi...amin


alhamdulillah...syukur pada ALLAH kerana dengan izinNYA dapat juga aku menjawab final exam semalam....walaupun agak kecewa kerana tidak menjawab dengan cemerlang...sekurang2nya aku sudah membuat yang terbaik untuk diri sendiri...

sekarang nie aku just nak siapkan project group aku je lagi...lepas tue aku dah boleh balik rumah dengan tenang...harap2 dapat siapkan dengan cepat...aku dah tak sabar nak balik rumah...yeah...home sweet home...

tak sangka habis juga akhirnya short sem aku nie...cuma berharap je dapat lulus dgn cemerlang...sebab bahaya juga kalau aku tak lepas subject nie...sia2 amik short sem....

tapi time dalam exam tue mmg rasa nak menjerit jek...sebab aku boleh lupa step2 nak buat soalan yg di beri...sedangkan soalan2 dia lebih kurang je dgn soalan final sebelum nie...tapi mungkin di sebabkan dalam hall exam yg sejuk tu membuat otak aku pun beku skali...tention betol...kalau tak leh jawab dgn jayanya....

dan yang menambahkan aku rasa jawapan2 aku tu salah ialah sebab bila aku jawab je ada je yg tak betul...sebab subject nie kita akan tahu kalau kita jawab salah...sbb ia berkait rapat dgn jawapan2 seterusnya...bila yang depan dah tak betul...mmg tak leh nak buat yg belakang la...sbb nilai2 dia semua kena dari cara kerja yg awal2 tue....aku pun dengan yakin buat je walaupun tahu jawapan aku tak betul...sebab lecture aku cakap...buat jek...yang ptg jawap...he3

so...aku hanya ada 1 week je utk duk rumah sebelum balik ke UMP lagi utk meneruskan perjalanan sbg seorang mahasiswa...yer...sem depan aku dah masuk TAHUN 3....ehmm...cabaran semakin besar di hadapan...mampukah aku melaluinya dgn sabar dan tenang....

dan dis week juga junior2 baru akan datang mendaftar ke bumi UMP yang tercinta...tahniah buat anda semua yang berjaya menerima masuk ke bumi UMP yang bertuah ini...selamat menjalani dunia baru sebagai seorang mahasiswa...

ok lah...sampai sini je kali nie...
entah la...skrg nie tiada nafsu nak update blog...
di sebabkan charger laptop yg rosak dan tak beli2 lagi yg baru...di tambah dgn internet yg tidak dapat di capai...sbb cable internet yg nak sambung ke laptop aku pun problem...tak leh nak detect hu3....habut...semua benda nak rosak....

sabor je la...
k la...
til d end...




alif ba ta: tak sabar nak bali ke rumah tercinta....

Sunday, June 21, 2009

HAPPY



Artis: Amy Mastura
Lirik/Lagu: Happy

Hatiku rasa bahagia
Pabila kau bersama
Tiada gundah gulana
Merosak hati kita

Mari kita berganding dengan tangan
Jauhkan segala peperangan
Kita cipta irama
Di dalam melodinya
Kita nyanyi bersama

Lebih baik cinta daripada benci..
Lebih baik setia dari iri hati…
Menyanyi dan menari sesuka hati…
Janji kita!!…………………. Happy!!

Lebih baik cinta daripada benci..
Lebih baik setia dari iri hati…
Menyanyi dan menari sesuka hati…
Janji kita!!…………………. Happy!!

Hakikat dia sementara saja
Kembalikan ke waktunya

Hatiku rasa bahagia
Pabila kau bersama.. ye…yeh..
Tiada gundah gulana
Merosak hati kita

Mari kita berganding dengan tangan
Jauhkan segala peperangan
Kita cipta irama
Di dalam melodinya
Kita nyanyi bersama

Lebih baik cinta daripada benci..
Lebih baik setia dari iri hati…
Menyanyi dan menari sesuka hati…
Janji kita!!…………………. Happy!!

Lebih baik cinta daripada benci..
Lebih baik setia dari iri hati…
Menyanyi dan menari sesuka hati…
Janji kita!!…………………. Happy!!

Lebih baik cinta daripada benci..
Lebih baik setia dari iri hati…
Menyanyi dan menari sesuka hati…
Janji kita!!…………………. Happy!!

Lebih baik cinta daripada benci..
Lebih baik setia dari iri hati…
Menyanyi dan menari sesuka hati…
Janji kita!!…………………. Happy!!

Hakikat dia sementara saja
Kembalikan ke waktunya

Lebih baik cinta daripada benci..
Lebih baik setia dari iri hati…
Menyanyi dan menari sesuka hati…
Janji kita!!…………………. Happy!!

Lebih baik cinta daripada benci..
Lebih baik setia dari iri hati…
Menyanyi dan menari sesuka hati…
Janji kita!!…………………. Happy!!







alif ba ta: sementara alif ba ta tak berupdate...nak tujukan lagu nie utk anda semua...

short sem: final exam

Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga hari ini lebih baik daripada semalam...amin


rabu nie bersamaan 24 April 2009...adalah hari penting untuk aku...dimana pada hari tersebut aku akan menjalani final exam short sem...subject RC DESIGN 1...

persediaan biasa2 jek....tak de la tahap study giler2...sebab skrg nie aku tgh risau...projek utk subject nie masih tak gerak2 lagi...aku tak tau la bdk lain dah buat ke belum...tapi mungkin semua busy utk buat persediaan final exam...

sekarang nie susah sgt nak update blog...sebab internet kat kolej kediaman sgt laha...so tak dapat nak update blog dlm masa terdekat nie...lagi pun busy dgn final exam....

memang rasa boring sgt bila internet tak de...mcm satu kenikmatan dunia yang di tarik dari kehidupan...hu3 sgt memboringkan...tak tau nak bt apa...kadang2 bila dah bosan study...membuta je kerja aku....kalau tak pun melalak la sambil dgr lagu...(mengasah vocal katanya...he3)

owh ya...debat FOMCA br saja selesai...pasukan UMP dapat menang 4 dpd 6 pusingan...tahniah di ucapkan...pencapaian yg baik...namun memecahkan dinding suku akhir masih tidak mencapai matlamat....sekurang2nya peningkatan ada...tahniah buat abg firdaus sebab buat kali ke-2 debat fomca mengumpul 'crown'...meletops...

tahniah buat pasukan UPM kerana berjaya menjadi johan dalam edisi debat FOMCA 2009...anda memang pasukan yang hebat...tak lupa juga buat rakan2 lama dari UKM yang berjaya ke pentas final buat kali ke-2....gandingan anda semua sememangnya hebat....semga terus berjaya k...

ok lah...sampai sini saja...doakan kejayaan aku dalam final aku nanti k...dan alif ba ta dalam beberapa hari ni tak kan berupdate lagi...hu3

sampai jumpa lagi....

salam..





alif ba ta: hari yang aku nanti semakin tiba...

Friday, June 19, 2009

short sem: study week dah....

Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga hari ini lebih baik daripada semalam...amin



hye semua....minggu nie adalah minggu study week utk bdk2 short sem...aku mcm biasa la...akan sentiasa membazirkan masa yg ada dgn perkara2 yg tak penting pun...

ada lagi 5 hari utk aku menduduki final exam nie...satu paper jek..br ptg td amik slip exam...skrg nie bdk2 yg amik short sem sama dgn aku tgh bz bt project..aku masih tak membantu lg...tak de pun yg roger aku nak bt sama2...so aku pun duk la relaks lagi...hu3 tp mlm nie kn tanya dorang gak mcm mn perkembangan projek tue...

skrg nie..bdk debat ump tgh berjuang utk debat FOMCA kat UTHM...hari tue aku ada ckp nak pergi...tetapi takdir tlh tersurat yg aku tak dapat pergi...di sebabkan aku lambat bgn pagi tue...actually dah sedar kul 6 pg..alarm aku dah bunyi...tp mcm biasa la...aku offkan then tidor blk....lpas tue abg firdaus call dalam kul 7.30am...aku kata aku baru bgn...so dorg pun pergi lah...terlepas lagi aku utk debat FOMCA kali nie...debat nie aku tak pernah pergi lagi...tu yg nak sgt pergi...tapi kadang2 kita perlu utk buat perkara yg lbh ptg dlm hidup... ;)

good luck utk debater ump di sana k...semoga dapat buat yg trbaik....he3

ha...nie nak cerita...hari aku balik dari sarawak lpas...iaitu hari rabu...hujan turun dgn lebat di tambah dgn petir yg sambung menyambung...ibarat memanah setan2 yg ada sekeliling UMP tue...ambik ko...

nak di pendek kan cerita...tgh duk hujan lebat tue...tetiba bunyi petir yg kuat sgt dekat dgn rumah kitorang...terkezut gak la kitorang...

lepas tue sume duk cepat2 off kan brg2 eltrik....terutamanya menyelamatkan laptop masing2....nak di pendekkan cerita lagi...besoknya aku bgn awal gak la...aku nak hidupkan laptop...tgk2 laptop aku tak leh nak cas...sebab charger aku rosak...dan cable internet yg boleh pasang2 byk2 tue (aku lupa nama dia) pun turut rosak sama....habut....

aku hanya mampu tersenyum kelat....dah la skrg nie hujung bln...charger laptop leh rosak pulak...malas la aku nak pg beli....duit aku xde...mestilah harga dia dlm rm100 lbh kan...mls aku...lg pun bt masa skrg tak menggunakan laptop sgt...nnt bila ptptn keluar br beli...laptop aku tu pun bkn betul sgt...dah 'berat' sgt...nak kena format balik agaknya...sbb speaker dia tak leh kuar bunyi...sebab window dia corup....hu3

sabar2....bln tujuh nanti semuanya akan selesai...amin yer la bln tujuh adalah bulan yg memberi aku senyuman sbb bulan bufday aku...he3

owh ya...kepada yang nak memberi aku hadiah utk ulang tahun aku yang ke 21 tahun...kalau nak bagi la...aku ada satu permintaan....aku tak nak hadiah apa2...aku juz nak hadiah2 nie...





tetap demand....hahaha

ha..amacam...ada berani nak beri aku hadiah2 nie....he3 kepada yg nak wish bufday aku tue...kena sedia dgn hadiah2 nie..br leh wish...klu tak de...xyah nak wish k....hahaha (gurau jek....)

klu la aku mampu...dah lama benda2 nie menjadi kepunyaan aku...namun manusia hanya mampu utk bermimpi memilik sesuatu...tapi tak semestinya yang kita impi itu akan menjadi realiti...kadang2...berimpi sesuatu itu walau ianya tidak menjadi realiti tidak mengapa....sekurang2nya kita pernah berimpi utk memilikinya... ;)

sekian...






alif ba ta: hidup sekarang memerlukan wang...wang utk kita penuhi segala yang kita mahukan...oleh itu...terus la berusaha...agar yg di impi menjadi realiti...

Wednesday, June 17, 2009

selesai debat perpaduan...

Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga kebahagiaan sentiasa bersama kita...amin


kini aku berada di UMP semula(17 jun 09)...semalam dalam kul 1.30am aku sampai di ump...letih menyeliputi badan aku...

sampai rumah jek...aku study sikit2...sebab kul 10 pagi aku ada test 1..study2 tak masuk pe benda pun...dalam kul 3 aku tidur sbb aku dah mengantuk tahap gaban dah....

pagi tu bangun lewat gak la...mungkin sebab terlalu penat...tu yg terlambat bgn...so dgn keadaan tak ready apa2 aku terus pg test pagi tue...1 soalan jek...tapi di sebabkan aku tak cukup buat latihan...maka haruslah jawap dgn 'laha' kan test tadi...lecture aku siap ckp lg...'nie g debat nie boleh jwp x nie...' aku hanya tersenyum...hu3 haruslah tak leh jwp....he3

selesai debat jek...aku,maoh n azim gigih ke bekelah...nak 'merendamkan' diri di sana...daoz n bdk2 senandika dah ada kat sana...so nie kiranya 1st time la aku pergi bekelah tue...





ingatkan dekat jek nak g mandinya..rupanya kena berjalan sejauh beberapa meter utk naik ke atas...spanjang perjalanan tue...kitorang sentiasa menimbulkan persoalan di minda...'mcm mana la syidek leh naik dgn slamat...he3' tapi mmg jauh giler nak jalan kaki lagi...dah la berbatu2...nasib baik aku gigih gak...bila nak sampai dah...leh pulak daoz n bdk senandika dah nak blk dah...laha sgt...utk tidak mengecewakan diri...maka aku,maoh n azim ttp gigih pg mandi manda gak...habut..walaupun kitorang bertiga je kat ats tue...yang ptg...dapat merendamkan diri...he3

balik jek...aku terus membongkangkan diri dgn tidor...mmg kepenatan terus hilang dibawa tidor yg lena...tapi badan aku tetap rasa sakit2 skrg nie...hu3

sok...ada pertandingan debat kepenggunaan 2009 kat UTHM....aku rasa mcm nak pergi jek...entah la...aku dah rasa seronok skrg ak pergi debat...sejak pergi debat perpaduan yg lepas...seronok sgt...mmg satu pengalaman yg tak mungkin akan aku lupakan...

mmg perpaduan kali ini mengeratkan lagi siratulrahim di antara pendebat2...itu yang aku nak...seronok dapat mengenali pendebat2 seluruh malaysia nie...semuanya hebat2...aku kagum dgn mereka semua...

dan aku rasa mcm nak pergi jek sok ke uthm...tapi mcm mn lak dgn projek subject short sem aku nie...hu3 kena hantar next week...dah la project group...tak kan aku nak tinggalkan pulak kan..nanti ada pulak mulut2 yg kata aku tak buat kerja...itu yg aku tak suka...tapi aku mmg nak pergi gak ke debat FOMCA nie...terasa gian sgt nak berdebat skrg nie...hu3

entah la...skrg nie byk sgt benda yg aku tgh fikir...hu3 hidup selalu sentiasa byk dugaan...dan bukanlah kehidupan jika dugaan itu tiada....habut...lalui je dgn tenang dan sabar....moga hidup ini selalu di redhai dan di rahmati olehNYA...amin

ok la...
aku perlu utk menenangkan fikiran aku skrg nie...


salam






alif ba ta: Debat Perpaduan best giler....he3

Friday, June 12, 2009

kini di UNIMAS...


Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga kebahagiaan sentiasa bersama kita...amin



Alhamdulillah...tepat kul 10.30am....flight AK5202 AIRASIA daripada LLCT,kuala lumpur ke kuching international airport telah pun selamat tiba...

perjalanan yang memakan masa lebih kurang 2 jam sangat memenatkan aku...mungkin di sebabkan kepenatan perjalanan daripada UMP ke LCCT menyebabkan sehingga setibanya ke UNIMAS...semuanya kelihatan dan mcm tak bermaya...ada yang 'emo'...ada yang 'ting tong'...namun aku faham....semuanya atas kerana kepenatan...tak mengapalah...

melihat awan di udara membuat aku kadang2 tenang...tenang melihat kebiruan langit dan keputihan awan...andai itu adalah hati aku sekarang...kan bagus...boleh aku menjalani pertandingan debat perpaduan dengan tenang...namun aku harus untuk tenangkan perasaan sekarang...kerana perjuangan akan bermula esok hari....

perjuangan yang amat penting...yer...perjuangan yang amat penting!!!

langkah harus di atur rapi...tidak mahu terungkur lagi....tanpa sebarang kebangkitan...ini masanya transformasi...menjadi seorang pendebat yang bukan sekadar berdebat dan berkata-kata....bak kata kak mas...berdebat biar dari hati...yer...dari hati...kerana dari hati ada NIAT...niat yang membawa destinasi kita ke mana yang kita mahu....

ok lah...
sampai nie saja utk hari nie...
banyak benda kena buat...
mengisi minda yang kosong dgn fakta2...hu3



salam...
alif ba ta





alif ba ta: sehingga kini....aku masih cool...aku takut esok lain pulak....hu3

Thursday, June 11, 2009

ke bumi kenyalang..


Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga hari ini lebih baik daripada semalam...amin


hari ini alif ba ta akan terbang ke bumi kenyalang...bukan untuk bercuti2 malaysia...tapi melakukan satu tugas...tugas apa...? ha...tu yg kita tak tahu...

sebenarnya...alif ba ta akan ke bumi kenyalang atas dasar sebagai seorang pendebat...aku akan ke bumi kenyalang untuk menyertai pertandingan debat perpaduan dan integrasi nasional 2009 di UNIMAS,sarawak...

besar harapan universiti kepada team kali ini...dan pastinya ianya suatu beban yang amat berat untuk di pikul...kerana persediaan untuk debat perpaduan kali ini tidak begitu baik jika inginkan peluang untuk ke peringkat yg lebih tinggi...namun rezeki sentiasa ada di mana2 untuk mereka yang selalu berusaha dan berdoa untuk kejayaan itu...

semoga kepergiaan pasukan debat UMP kali ini akan membawa sesuatu yang boleh di banggkan...semoga persembahan debat kali ini dapat membuka mata universiti2 lain mahupun MADUM sendiri...

nama UMP di pentas debat harus di naikkan semula...tidak mahu ianya terkubur setelah penat bangkit setapak...sayang jika tunas yang sudah bercambah tidak mahu terus tumbuh subur....satu peluang yang sangat sayang jika tidak di teruskan dengan kejayaan yang mendatang...

meski dalam hati tidak meletakkan harapan yang tinggi namun tipulah sbg seorang pendebat tidak meletakkan sesuatu harapan...namun biarlah ianya menjadi simpanan dalam hati...kerana takut harapan itu tidak menjadi...diri ini juga yang berduka...itulah yang aku rasakan tatkala target untuk debat integriti 2009 tidak kesampaian...namun apakan daya...rezeki tiada ketika itu...

ok lah...sampai sini je nak update...doakan kejayaan pasukan debat UMP di debat perpaduan dan integriti nasional 2009....k

kalau dapat internet di UNIMAS...aku akan update jika ada kesempatan...

sekian...
salam...






alif ba ta: sempat lagi update...walaupun berada di ASTAKA UMP yang tercinta....bdk2 tarian dan teater tgh bt latihan...syidek lak duk berdiri kat seblah aku...sibuk jek...he3

indahnya matamu...

Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga hari-hari kita sentiasa bahagia di samping insan yang kita sayang..amin


hari ini lain dari hari-hari aku sebelumnya...sebab hari ini DIA kata nak datang UMP...so aku pun gembira la..sbb dapat juga melepaskan rindu dgn melihat wajahnya walaupun sekejap...hu3 tapi tak mengapa...yang penting dapat jumpa juga kan... :)

lebih kurang sebulan lebih tak jumpa....rindu tue tak yah nak ckp la kan...ehmm...bila berjauhan nie barulah aku faham...cinta jarak jauh tu mcm mn( bercinta ke kaedahnya? ha3)...tak de lah jauh mana pun kan...tapi sbb dia kat rumah..aku kat UMP...so kira jauh la kan...

barulah aku faham isi2 hati debaters yang bercinta tetapi kekasih jauh di mata...payah jugak rupanya....(kan abg najmi....he3) tapi kadang2 bila jarak kita dekat jek...mesti byk alasan yang kita buat bila nak jumpa...ada je kerja yang kita rasa perlu buat dahulu berbanding nak jumpa org yg kita syg kan...ehmmm...biasalah la tue...aku antara orangnya...sbb aku bukan jenis suka jumpa tiap2 hari...sbb aku nie cepat bosan...so aku suka klu sengaja tak jumpa DIA seminggu walaupun sebenarnya jarak kami tak jauh pun...naik basikal ke kk1 dr kk2 pun boleh...apatah lagi jalan kaki...(yerla..naik basikal je la aku mampu....nasib baik DIA tak pandang harta benda...fuhhh).....




tadi bila jumpa dia...first yang buat aku rasa terpaku (chewah...ayat tak leh blah...) bila tgk mata dia yang hazel tue (hazel ke? aku rasa la...) giler cair aku di buatnya...hurmmm...besnya kalau dapat tgk dan pandang mata DIA tiap2 hari....dan orgnya juga... : )

nie la org kata...dari mata jatuh ke hati...he3 tapi malangnya tadi DIA nak cepat...so tak leh la nak borak2 lama dgn DIA....hu3 tak dpt nak lepas rindu yang sudah membeku...ha3 (geli aku ayat nie....) ajak DIA hantar aku sok ke LLCT nak ke UNIMAS...tapi takut DIA tak de lak org nak amik dr UMP....hu3 tak pe lah...doakan kejayaan sy kat sana sudah....k

dan aku suka nak jawap entri kak mas tentang lampu merah n lampu hijau tue...


"kenapa tunggu lampu hijau kalau lampu merah selamanya"


aku menjawab dari segi UMUM la...aku rasalah...sebab ini pendapat aku...lumrah manusia...akan sentiasa menanti meskipun tahu...ianya tidak akan dapat untuk dimiliki....manusia sentiasa ingin memiliki dan ingin tahu...meski ianya di ruang batas waktu dan juga kemampuan....kerana manusia itu sifatnya degil...degil untuk mencuba...selagi ia terdaya...ehmmm...apalah aku merepek nie...tapikan...ada ke lampu merah selamanya dalam kehidupan ini? hu3

tapi aku suka untuk membuat lagi satu kenyataan...nak main bahasa juga mcm kak mas...he3




"kenapa membenci lampu merah sedangkan lampu hijau itu sentiasa ada"



ok...
til d end...
salam...







alif ba ta: hidup ini sentiasa ada ruang dan peluang...untuk mereka yang tahu...di mana ia...

Tuesday, June 9, 2009

sekitar majlis perkahwinan kakak aku...



sekitar majlis akad nikah di surau puchong perdana.




majlis sanding di rumah aku-puchong



majlis sanding sampai ke malam...he3
abg ipar aku dah letih dah time nie..
yer la...klu org sabah mmg kn duk kat atas pelamin tue sampai malam hari...
tapi org smnjung skejap je kan...he3


majlis di sebelah lelaki
di felda esther,kota tinggi

time nie majlis berinai...

majlis di sebelah paginya...


time nie aku tak tau pun kitorang sume kena makan beradab sekali...ingatkan pengantin dan parents pengantin jek...rupanya2 sume ahli keluarga prempuan...hu3 dah la melantak makan sebelum tue...tgk2 kena makan skali lagi...mmg2 menyesal la makan awal2 tue...dah la makanan sedap2 time makan beradab tue...hu3 sabor je la...

then majlis sampai kul 4 ptg jek...xde sampai malam2...he3 lepas tue aku sekeluarga pun balik...

maka dengan itu...selesai la semuanya....he3

sekian...





alif ba ta: akhirnya dapat jugak aku post gambar2 nie...actually byk lg gambar...cuma xde dgn aq...time nak pergi ke majlis sebelah lelaki tue...aku dgn abang aku telah merosakkan camera abg aku yg lagi sorang punya camera...terjatuh...so rosaklah...xdpt nak ambil gambar byk2 time kat kota tinggi tue....hu3 abg aku marah giler bila tau camera dia rosak....habuttt...

matangkah aku dalam penulisan?

Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga hari ini lebih baik daripada semalam...amin


hari ini aku lalui dengan satu dugaan yang menguji aku lagi...satu keadaan yang aku rasa pernah aku lalui...dan melaluinya semula...satu ujian yang cukup menduga aku...dan membuat aku memuhasabahkan diri aku...dalam setiap penulisan aku..terutamanya di dalam blog yang aku sayang ini...

benar kata orang...terlajak perahu boleh berundur..terlajak kata...tak kan mampu untuk kita jilat semula ludah yang kita lemparkan...bukan niat untuk menulis untuk mengguris hati sesiapa...tetapi kadang2 apa yang kita fikirkan dan kita tuliskan tidak sama dengan pembaca yang membaca blog kita...setiap kata yang kita tulis pasti akan ada yang mentafsirnya dengan cara yang berbeza-beza...kadang2 ianya tidak seperti apa yang kita cuba untuk sampaikan...

aku sangkakan aku sudah cukup matang dalam penulisan aku di dalam blog ini..rupanya walaupun sudah setahun...masih belum cukup untuk aku menulis dengan baik dan berfikiran dengan matang...benarlah kata orang..umur baru setahun jagung....masih banyak yang perlu untuk aku pelajari...hu3

kesilapan yang kita lakukan pasti membuat orang sangkakan yang kita nie jahat...yang kita nie tak pernah bersyukur...sedangkan aku tidak pernah berfikiran sebegitu...biasalah...inilah lumrah seorang penulis biasa seperti aku...yang hanya mempunyai blog biasa...namun aku sedar aku siapa...masih insan kerdil yang tidak punya apa2...masih mau belajar tentang alif ba ta kehidupan dunia....

mungkin ini satu lagi pengajaran untuk aku...dalam kehidupan ini...kita kena sentiasa menjaga hati dan perasaan orang lain...dan jangan pernah terlupa untuk berfikir kesan jangka panjang apabila kata-kata yang pernah kita lafazkan membuat orang lain merasa terhina ataupun terguris hati dek kerana apa yang pernah kita katakan...hidup ini harus ada saling hormat-menghormati...barulah hidup kita sentiasa bahagia selalu...

aku akui...itu kesilapan yang aku rasa besar untuk diri aku...tapi apa yang mampu untuk aku lakukan? aku hanya mampu untuk memohon maaf melalui entri ini...andai apa yang tertulis dalam alif ba ta duniaku ini mengguris hati sesiapa yang membaca blog aku ini...bukan niat ataupun cuba untuk mengaibkan sesiapa...cuma terkadang kekhilafan akal yang berfikir menyebabkan jari jemari yang menaip...tersalah taip apa sebenarnya yang ingin di sampaikan...

mohon seribu kemaafan....semoga di halalkan segalanya...amin






alif ba ta: benar kata orang...berfikir sebelum berkata...jangan sampai kerana mulut badan binasa....

Monday, June 8, 2009

Senarai finalis ANUGERAH PLANET MUZIK 2009...


Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga hari ini lebih baik daripada semalam...amin

ketika aku asyik melayari internet...aku terbaca GUAMUZIK.com mengenai Stacy tercalon dalam APM2009...owh..baru aku tau..rupanya finalis APM2009 sudah pun keluar...

maka aku pun gigih search kat MR.G...nak cari senarai finalis...maka di bawah inilah senarai finalisnya...

tahniah aku ucapkan kepada semua finalis...dah tercalon tu kira bagus dah...dpd tak tersenarai langsung...

APM kali ini akan diadakan buat pertama kalinya di bumi jakarta pada 18th July 2009 nanti...so sesi mengundi dah pun boleh di lakukan...pilihla calon kegemaran anda untuk kategori popular...he3

berikut merupakan senarai finalis...


Persembahan Vokal Terbaik Dalam Lagu Untuk Artis Baru Lelaki (Best Vocal Performance In A Song By A New Male Artiste):

Afgan – Terima Kasih Cinta

Aizat – Hanya Kau Yang Mampu

Dirly – Sampai Ke Ujung Dunia

LoBow – Kau Cantik Hari Ini

Nubhan – Ada Untukmu

sentap juga nubhan boleh tercalon...tapi tahniah la aku ucapkan...dan tahniah juga utk aizat...dia mmg layak utk anugerah ini..dan aku rasa saingan antara aizat atau afghan je utk kategori ini...dirly & lobow tue aku tak kenal...sory..


Persembahan Vokal Terbaik Dalam Lagu Untuk Artis Baru Wanita (Best Vocal Performance In A Song By A New Female Artiste):

Aura Kasih – Mari Bercinta

Ayu – Hanya Di Mercu

Cinta Laura – Hey Baby!

Nana – Lafaz

Stacy – Aku Stacy

Yuna – Dan Sebenarnya

untuk kategori ini....nana seorg je yg aku tak kenal...yang lain tue aku kenal la jugak...dan semestinyalah aku harap stacy or yuna yang menang utk kategori ini...kagum kejap la yuna boleh masuk dlm kategori nie...tp dia mmg layak pun...ayu pun sama...kiranya vocal ayu pun bagus la sampai tercalon APM2009...tahniah ayu...tak menang pun xpe...


Persembahan Vokal Terbaik Dalam Lagu Untuk Duo / Kumpulan Baru (Best Vocal Performance In A Song By A New Duo / Group):

D’ Masiv – Cinta Ini Membunuhku

Hello – Ular Berbisa

Hujan – Pagi Yang Gelap

Kotak – Beraksi

ST12 – PU.S.PA.

untuk kategori nie..aku rasa saingan akan sengit antara hujan/ST12/D'masiv...sbb tiga2 kumpulan nie hebat...tapi klu boleh aku nak HUJAN OR ST12 yg menang...he3


Kolaborasi Terbaik Dalam Lagu (Best Collaboration In A Song):

Be’te – Dewiq Feat. Ipang

Bersamamu – Malique Feat. Dunia Arif

Hikayat Cintaku – Glenn Fredly Feat. Dewi Persik

KepadaNYA – Taufik Batisah Feat. Hady Mirza

Mantera Beradu – Malique Feat. M. Nasir

Sujud – Mawi Feat. KRU

untuk kategori nie...aku target antara mantera beradu ataupun sujud...yang lain tu aku rasa mcm xbgus jek...he3


Artis Lelaki Terbaik (Best Male Artiste):

Afgan – Confession No. 1

Aizat – Percubaan Pertama

Reshmonu – Harapan

Taufik Batisah – Suria Hatiku

Tompi – My Happy Life

saingan yang hebat juga sebenarnya...kelima2nya bagus...tapi klu aku juri...aku akan pilih aizat...


Artis Wanita Terbaik (Best Female Artiste):

Bunga Citra Lestari – Tentang Kamu

Misha Omar – Misha Omar

Mulan Jameela – Mulan Jameela

Nikki – Hawa

Siti Nurhaliza – Lentera Timur

la..haruslah datuk ct menang..klu tak menang tak taulah...sebab saingan utama dia tak de..klu kris dayanti ada..mesti sengit antara dua tue...tapi tahniah utk misha dan nikki...sbb turut tercalon gak...


Duo / Kumpulan Terbaik (Best Duo / Group):

Andra & The Backbone – Season 2

Hujan – Hujan

Kotak – Kedua

ST12 – PU.S.PA

Yovie & Nuno – The Special One

kategori yg sengit gak...aku tak kesah sape pun menang...tapi jangan band kotak tue la...sbb aku tak kenal dan aku rasa lagu2 dorg pun bkn best mana pun...hu3


Lagu Terbaik (Best Song):

Dia Milikku – Yovie & Nuno (The Special One)

Laskar Pelangi – Nidji (Laskar Pelangi Official Soundtrack)

Matahariku – Agnes Monica (Sacredly Agnezious)

Pagi Yang Gelap – Hujan (Hujan)

Terima Kasih Cinta – Afgan (Confession No. 1)

Terserah – Glenn Fredly (Glenn Fredly Private Collection)

dua lagu je aku tak pernah dgr...dia milikku & terserah...tapi aku rasa saingan sengit selain dua nie...dan aku tak kesah pun lagu mana yg menang...sbb semuanya mmg best...


Album Terbaik (Best Album):

Confession No. 1 – Afgan

Hujan – Hujan

Kedua – Kotak

Percubaan Pertama – Aizat

The Special One – Yovie & Nuno

sentap...ct tak tercalon pun...hu3 tapi tahniah utk hujan dan aizat sbb wakil msia...utk kategori ini...susah nak pilih sape yg menang...hu3


Artis Singapura Paling Popular (Most Popular Singapore Artiste):

Aliff Aziz

Didicazli

Fauzie Laily

Hady Mirza

Hyrul Anuar

Imran Ajmain

Merah

Nurun Nuwarrah

Sleeq

Taufik Batisah

The Sallys

Zaibaktian


yg aku kenal cuma alif aziz,imran ajmain,taufik,hady mira dan didicazli...dan aku rasa...mesti taufik or alif yg menang...tapi aku tak tau la klu tetiba yg nama2 yg aku tak kenal popular kan...hu3

Artis Malaysia Paling Popular (Most Popular Malaysian Artiste):

Aizat

Anuar Zain

Bunkface

Estranged

Faizal Tahir

Hujan

Mawi

Meet Uncle Hussein

Misha Omar

Siti Nurhaliza

Stacy

Yuna

hebat...banyak nama2 baru...kecuali ct dan mawi yg tiap2 tahun tercalon...tapi aku rasa pasti ada kejutan utk kategori ini...kita nantikan...


Artis Indonesia Paling Popular (Most Popular Indonesian Artiste):

Afgan

Agnes Monica

Bunga Citra Lestari

D’Masiv

Gita Gutawa

Hijau Daun

Kotak

Nidji

ST12

The Changcutters

Ungu

Yovie & Nuno

semuanya aku kenal kecuali hijau daun..so kiranya mmg dorg nie popular la kan...tapi aku tak leh nak teka sape yg plg popular...hu3


Artis Serantau Paling Popular (Most Popular Regional Artiste)

Singapore: AhliFiqir, Aliff Aziz, Hady Mirza & Taufik Batisah

Malaysia: Faizal Tahir, Hujan, Meet Uncle Hussein, Siti Nurhaliza

Indonesia: Afgan, Agnes Monica, Nidji, ST12

aku tak tau nape anugerah nie wujud...?


Lagu Singapura Paling Popular (Most Popular Singapore Song):

Andai – Merah

Berserah – Taufik Batisah

Gelora Jiwa – Raven

Impianku – Didicazli Feat. Sleeq

Kau Ingin Ku Miliki – Nurun Nuwarrah

Lafaz – Nana

Lelaki Baru – Zaibaktian

Novela Cinta – Ross Revalina

Pilihan Aku – Sleeq

Rela Setia – Didicazli

Sementara – Cradle

Teman Istimewa – Taufik Batisah

yang aku tau cuma lagu beserah jek...so aku rasa lagu tu la kot yg popular...he3


so...semua nie hanyalah tekaan aku semata-mata...apa2 pun nak wish god luck utk semua yg tercalon...

semoga dengan wujudnya anugerah ini dapat merapatkan lagi industri muzik nusantara...agar terus maju ke depan...

sekian...




alif ba ta: aku rasa mcm ct je artis yg senior dlm anugerah kali nie...hu3

selesai urusan penting family...

Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga bahagia di samping keluarga yang terchenta...amin


sekarang aku berada di bumi UMP semula...kul 3 pagi aku sampai bumi gambang...dari larkin,johor aku terus naik bus ke kuantan...selesai je majlis kat rumah abang ipar aku kat Felda esther,kota tinggi...aku terus balik...family aku lak naik kereta terus balik KL...hu3

memang penat giler la...dis week...nanti bila ada masa aku crita k...skrg nie pun urusan debat pulak datang di tambah dengan short sem aku yang berada di penghujung dah nie..kadang2 membuat aku terasa tertekan pulak...cuma skarang nie aku nak relaks je...aku nak hadapi semua dengan cool...katanya,...he3 sbb aku tak nak tention2 nie...buang masa jek...biar kita buat sesuatu dengan relaks dan ikhlas...baru best...

aku bersyukur sbb semuanya urusan family aku dah selesai...iaitu majlis kahwin kakak aku sorang tu...semoga jodoh mereka hingga ke akhir hayat dan di murahkan rezeki...bes dgt trip kali nie ke rumah abg ipar aku,..banyak giler pristiwa2 yang melucukan dan menarik perhatian aku...he3 nie pun nantilah aku ceritakan k..sbb aku xde mood sbenarnya nak update blog skrg nie...sbb nak ulang kaji lagi..then nak cari fact utk debat lagi...byk giler benda nak kena bt...dah la harapan utk debat perpaduan nie tinggi dpd pihak universiti...hu3

tentang short sem aku pulak...dis week sebenarnya adalah minggu terakhir pembelajran...coz nex week dah study week...tapi lecture aku tetap buat class...dan nex week lak aku tak de 2 hari...lepas tue selasa baru balik ump...rabu lak aku ada test 1...then nex week final exam...mmg dis month jadual aku mmg penuh giler...

tapi aku harap semua dapat di lalui dengan tenang...dan berakhir dgn suatu yang menggembirakan...amin

owh ya...hari nie adalah birthday anak buah aku yang baru masuk setahun....he3 sedih sgt tak dpt nak sambut bufday dia yang pertama nie...meriah je kat rumah aku skrg nie...hu3

apa2 pun...'daddy' nak wish bufday utk M.AKHIL ZAFRAN yang ke 1 tahun...semoga panjang umur dan di murahkan rezeki...semoga sentiasa comel dan senyum selalu...he3 mulut anak buah aku nie bising giler...sama mcm 'daddy' dia ha3



aku suka gambar dia time nie... :)
suka tgk gigi dia kat depan tue...


ok la...sampai sini jek nak tulis...
salam...




alif ba ta: nanti kalau ada mood sy update lg k...actually byk benda nak cite...tp nanti2 la ek...nak belikan apa la hadiah anak buah aku sorang nie...hu3

Wednesday, June 3, 2009

runtuhnya bumbung stadium sultan mizan....


Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga hari ini lebih baik daripada semalam...amin


hari aku hari ni mcm hari-hari sebelumnya, pagi-pagi kena bangun untuk bersiap ke kelas....petang mcm org giler tak tau nak buat apa...so aktiviti wajib aku membuta je la kalau dah petang...lagi2 cuaca yang semakin panas tatkala petang menjelma....dengan matahari yang gagah menyinar...aduhhh...berpeluh aku di buatnya...di tambah pulak dgn lalat sial yg semakin banyak...aku pun tak tau nape tetiba byk pulak berterbangan...geram jek rasanya...

ehmmm...hari ni aku tak belajar sangat...banyak lagi bercerita dpd belajar...aku pulak...duk mengantok kat blakang...semalam boring hari ni mengantok pulak...mungkin sebab dah boring giler sampai mengantok tue...hu3

tapi budak2 kuliah aku nie suka kalau lecture aku tu bercerita dpd mengajar...cerita2 dia pun berilmu jugak tau...bkn sekadar cerita lawak2 bodoh jek...

so hari nie, dia cerita pasal isu Stadium Sultan Mizan yang runtuh semalam...sebenarnya aku memang tertarik dengan isu nie...so sbg bakal civil eng. (ya ke...? he3)...aku kena la ambil tahu isu2 seperti ini...dan aku tambah tertarik bila isu ini dari pandangan aku adalah berkait rapat dengan isu politik...kerana mereka yang memilih kontraktor daripada korea selatan sudah tentu JKR yang memilih yang mana atas nasihat MB sebelum ini....





lihat saja muka MB terengganu skrg yang tersenyum sinis mengenai isu ini...kerana semua sedia maklum beliau tidak sebulu dengan idris jusoh....kerana projek stadium ini dibawah pemerintahan idris jusoh ketika pembinaannya...maka sudah tentulah idris jusoh terlibat secara langsung dalam pembikinan stadium nie...bukan nak memfitnah...kerana jika SPRM nak menyiasat nanti..sudah pasti mereka-mereka yang mempunyai jawatan2 besar ketika pembinaan stadium nie akan di soal siasat...lagi2 stadium nie adalah projek terengganu dan menjadi lambang kemegahan terengganu...namun isu seperti ini boleh timbul pulak...hu3


so...apa yang menariknya lagi apabila, JKR sebelum ini mmg sudah mengetahui adanya lengkungan yang berlaku ke atas bumbung tersebut dan adanya tanda2 buruk...namun di diamkan sahaja...hu3 ini bererti...seperti ada sesuatu yang memang di sengajakan untuk menimbulkan dan menunding jari ke atas mereka2 yang terlibat dalam rpojek mega ini...yer la...projek sebesar RM290juta boleh runtuh pulak kan...

tapi kita semua kena faham, yang runtuh tue hanyalah bumbung yang di buat oleh kontraktor korea bukannya struktur bangunan tersebut yang mana kontraktor yang membuat struktur utama stadium itu ada 3 iaitu Emarcon, Bina Struktur dan Genggam Mercu yang terpaksa berkongsi bagi memuaskan hati semua pihak kerana semuanya berebut nak menguruskan projek nie...

inilah masalah bila kroni di beri tanggungjawab untuk menguruskan semuanya...apa yang penting duit masuk dalam poket...tapi yang paling kalakar bila Menteri Kerja Raya iaitu datuk shaziman buat statement yang dia rasa malu dengan kejadian ini dan ianya akan melambangkan kontraktor malaysia tidak bagus di mata dunia....nie statment yang menyedihkan bagi aku..sebab bercakap bukan atas apa yang di siasat dulu...beliau main cakap jek sedangkan tak sedar yang runtuh tue adalah bumbung yang di buat oleh kontraktor dari korea yang telah di pilih oleh JKR atas nasihat MB (kalau tidak silap aku la)...dan apa yang pasti aku rasa kontraktor korea tu mungkin kontraktor class F je kot...sebab tu boleh runtuh...tak de pulak la aku dengar isu2 runtuhan bangunan besar yang berlaku di korea selatan skrg nie...kalau ada pun mungkin sebab gempa bumi...bukannya di sebabkan tak de ribut dan angin taufan...tetiba boleh runtuh pulak kan...tak faham....

aku sebenarnya malas nak cerita isu nie...sebab kang aku di tuduh memfitnah pulak...tapi apa yang pasti...SPRM harus menjalankan siasatan ke atas isu ni...sebab aku rasa pasti ada isu songlap duit nie...he3

nie la masalahnya bila kita buat sesuatu dengan tidak ikhlas dan tergesa-gesa menyebabkan apa yang kita buat tidak di berkati olehNYA...dan akhirnya tuhan memberi balasan kepada kita...ambik ko...


inilah kehidupan...usah cuba untuk belajar menipu...kerana kebenaran pasti akan terbukti suatu hari nanti...hidup ini perlu jujur dan ikhlas dalam segala tindakan kita...lagi2 bila kita di beri tanggungjawab dan kuasa di dunia fana ni...jangan sekali2 belajar untuk memakan duit yang tidak halal...kelak balasannya terus kena di dunia...

sekian...






INFO

Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin


  • Dibina Mei 2006; siap 2008

  • Kos RM292 juta

  • Sebahagian daripada Kompleks Sukan Gong Badak bernilai RM500 juta

  • Kapasiti 50,000 orang

  • Mempunyai prasarana sukan bowling dan skuasy

  • Dimajukan beberapa kontraktor tempatan; kerja pemasangan bumbung dilakukan syarikat Korea Selatan

  • Stadium pertama di Asia guna sistem bumbung tanpa sokongan tiang




  • sila ke laman web nie...klik sini...aku suka analisis isu ini dari blog nie...nice...he3




    alif ba ta: pasti ahmad said tersenyum gembira...kerana musuh dia sudah berada dalam keadaan tidak selesa...he3


    Tuesday, June 2, 2009

    short sem: 'best'

    Assalamualaikum & salam sejahtera...
    semoga hari ini lebih baik daripada semalam...amin....



    minggu nie minggu ke 4 @ 5 aku dalam short sem...dan skrg nie aku dah mula rasa bosan nak belajar...sebab aku dah muak asyik2 belajar benda yang sama...mengira2 je setiap hari...di tambah dengan aku yang lambat nak faham apa yang di ajar oleh lecture....di tambah lagi dengan rasa malas nak memahami subject tue...membuat aku rasa bosan yang teramat...

    subject nie seperti yang aku beritahu dalam entri aku sebelum nie...subject yg baru aku amik...so bila aku kata bosan...mesti korang ingat...mmg la bosan sebab dah amik kali ke-2...actually tak pun...aku baru ambil subject nie utk pertama kali...hu3 tapi aku pun tak tahu la nape aku rasa bosan belajar subject nie...actually tau...cuma tak baik la aku nak cerita kat sini kan...giler ko...hu3

    dan mungkin di sebabkan aku dah balik rumah hari tue menyebabkan aku rasa bosan berada di UMP nie...kan bagus kalau skrg nie pun aku bercuti jugak mcm member2 aku yang lain...hu3 tue la...sumenya di sebabkan aku malas nak study...sebab tue la kena amik short sem nie...sedangkan subject nie sepatutnya di ambil time sem lepas...tapi aku kira kes khas la...amik short sem...supaya tak extend....hu3

    debat pulak minggu depan dah nak pg UNIMAS...persediaan tak buat2 lagi...usul dgt cite dah kuar....tapi aku tak dapat2 lagi...risau juga sebenarnya nie...sebab harapan sebenarnya tinggi juga untuk debat perpaduan 2009 kali nie...ehmmm...dah la team aku tiga2 orang sibuk short sem gak...abg fendy lak masih bercuti di langkawi...nak buat latihan tapi sume bercuti lagi...yer la usul tak keluar lagi...apalah sgt nak d buat kan...

    dah la khamis nie aku kena balik rumah lagi...coz sabtu tue nak pg kota tinggi,johor sebab majlis sebelah pengantin lelaki pulak...hu3 ehmmm...nex week aq dah start mid sem dah...lambat giler lecture aku tue buat...sepatutnya dah buat lama dah...yer la short sem nie masa singkat giler...lagi 2 week je nak exam nie...dgn project lagi tak start2 lagi...hu3 aku takut je...time aku pergi UNIMAS tue baru semua nak buat...matilah aku...hu3

    aku harap...semuanya kan berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah...moga2 hari esok ku tidak bosan lagi seperti hari ini....





    alif ba ta: cuaca skrg panas giler...tak tahan aku hu3 dah la en.lat banyak berterbangan....tention jek....huhhh...

    Monday, June 1, 2009

    1 june....

    Assalamualaikum & salam sejahtera...
    semoga hari ini lebih baik daripada semalam...amin

    1 june 2009...

    cepat je masa berlalu...sedar tak sedar kita sekarang dalam pertengahan tahun 2009....dan semalam kakak aku telah pun selamat di ijab kabulkan dengan pasangan pilihan dia sendiri...rasa sedih dan sebak pun ada juga...yer la...dia satu2nya kakak aku...dan satu2nya adik-beradik perempuan aku....dialah tempat untuk aku mengadu selain mak aku...dan antara adik beradik aku...dialah yang paling aku rapat...banyak cerita yang selalu aku kongsi...suka dan duka aku....dialah yang selalu menaikkan semangat aku tatkala aku 'down'...dialah yang selalu mendoakan kejayaan aku dan adik beradik aku yang lain...dan dialah yang memberikan aku belanja tiap2 bulan...hu3

    dan akhirnya...sekarang dia melalui fasa baru dalam hidupnya...menjadi seorang isteri kepada suaminya...mempunyai tanggungjawab besar untuk keluarga barunya...

    dan sebenarnya...sehingga sekarang aku masih tak percaya yang akhirnya kakak aku seorang nie dah berkahwin sebenarnya...he3 betul jugak kata dia...yang dia kan berkahwin tatkala umurnya 28...pernah dulu aku selalu usik...bila lak dia akan berkahwin...dia kata tunggu umur dia 28 tahun...dan akhirnya...takdir betul2 menemukan jodoh untuknya tatkala dia berumur 28 tahun....amin...

    apa yang menyedihkan aku lagi...lepas nie bila aku balik ke rumah nanti...mesti dah tak boleh nak borak dengan kakak aku..sebab dia akan tinggal kat setapak(kalau tak silap aku) kat rumah suami dia...hu3 tapi nasib baiklah anak buah aku duk sebelah je rumah aku...leh la jumpa dia selalu...terhibur jugak hati aku...rindu pulak kat dia...baru je sehari tak jumpa...tak pe...'daddy' balik minggu depan...so leh jumpa lagi...he3

    semalam aku terpaksa balik ke UMP...sebab isnin aku ada class...sedih gak la meninggalkan majlis macam tue jek...dah la xramai family nak bantu sebab semuanya ada hal lain...abang aku yg atas aku lak...ptg tu juga terpaksa bertolak ke muar...sebab hari ni (1 june) dia dah start praktikal kat Majlis Perbandaran Muar (klu tak silap aku la)....so terpaksalah pak cik,mak cik aku n adik beradik aku di tambah dgn cousin2 aku yg tak ramai pun...bertungkus lumus buat kerja...hu3 alhamdulillah semuanya dah selesai pun...sabtu nie pulak kat sebelah lelaki pulak...kat kota tinggi,johor...so khamis nie aku kena balik la..harap2 time tue tak de la en.syamsul buat mid sem ke apa...sebab aku nak balik juga...hu3

    ehmmm...apa2 pun...aku nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU buat kakak aku dan suaminya...semoga kekal hingga ke akhir hayat k...








    alif ba ta: aku juga target kahwin bila umur dah masuk 28 tahun he3 gambar2 akan aku update nanti...

    Popular Posts

    Popular Posts since May 2010