Friday, June 12, 2009

kini di UNIMAS...


Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga kebahagiaan sentiasa bersama kita...amin



Alhamdulillah...tepat kul 10.30am....flight AK5202 AIRASIA daripada LLCT,kuala lumpur ke kuching international airport telah pun selamat tiba...

perjalanan yang memakan masa lebih kurang 2 jam sangat memenatkan aku...mungkin di sebabkan kepenatan perjalanan daripada UMP ke LCCT menyebabkan sehingga setibanya ke UNIMAS...semuanya kelihatan dan mcm tak bermaya...ada yang 'emo'...ada yang 'ting tong'...namun aku faham....semuanya atas kerana kepenatan...tak mengapalah...

melihat awan di udara membuat aku kadang2 tenang...tenang melihat kebiruan langit dan keputihan awan...andai itu adalah hati aku sekarang...kan bagus...boleh aku menjalani pertandingan debat perpaduan dengan tenang...namun aku harus untuk tenangkan perasaan sekarang...kerana perjuangan akan bermula esok hari....

perjuangan yang amat penting...yer...perjuangan yang amat penting!!!

langkah harus di atur rapi...tidak mahu terungkur lagi....tanpa sebarang kebangkitan...ini masanya transformasi...menjadi seorang pendebat yang bukan sekadar berdebat dan berkata-kata....bak kata kak mas...berdebat biar dari hati...yer...dari hati...kerana dari hati ada NIAT...niat yang membawa destinasi kita ke mana yang kita mahu....

ok lah...
sampai nie saja utk hari nie...
banyak benda kena buat...
mengisi minda yang kosong dgn fakta2...hu3



salam...
alif ba ta





alif ba ta: sehingga kini....aku masih cool...aku takut esok lain pulak....hu3

11 pengkritk ceritera duniaku:

addyaholix said...

gud luck jumain. do ur best!

jumapx said...

tq addy.... :)

MASITA MD SHAH said...

kenapa kan korg smpi lg awal dari kitorang??

hahaha

enjoy the tournament!!

hehehe

syIDek~ said...

dah agak dah..
sempat lagik menghupdate blog..
hehe..

azwan bamadhaj said...

susunan ayat dalam blog amat cantik dan teratur, harap-harap esok sama juga sewaktu berbicara..

jangan asyik melihat awan dan keindahan panoramaa....

fokus......

mohd khairul najmie said...

waa...baru dua perlawanan dah menang dua..kalau 3 perlawanan mesti menang 3 kan..kalau 4????kire sendiri r...hahaha

amer @ ijjad said...

dah tlamat lom ni ahh..
nga3..

apepepon,goodluck ntuk kau n team..
jgn bg malu UMP!!

jgn balik kau kalo kalah..
kah3..

do yr best kay!!!

daUz said...

aiek??g kch ek??
welcome to kch.. brape ari ek??
xsngka lak leh smpai kch..hihi..

sH@h @nDy said...

so camne?... menang x?...

anda telah di tag - sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda

jumapx said...

to abg najmie...
xde maknanya menang sebanyak tue...2 jer yg mampu hu3

to ijad...
xde pun yg nak di malukan...he3

to dauz...
a'ah...g kuching sampai ari selasa lepas jek...

to shahrul...
mcm biasa la...he3 xlepas suku pun...hu3

jumapx said...

to abg najmie...
xde maknanya menang sebanyak tue...2 jer yg mampu hu3

to ijad...
xde pun yg nak di malukan...he3

to dauz...
a'ah...g kuching sampai ari selasa lepas jek...

to shahrul...
mcm biasa la...he3 xlepas suku pun...hu3

Popular Posts

Popular Posts since May 2010