Friday, June 19, 2009

short sem: study week dah....

Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga hari ini lebih baik daripada semalam...amin



hye semua....minggu nie adalah minggu study week utk bdk2 short sem...aku mcm biasa la...akan sentiasa membazirkan masa yg ada dgn perkara2 yg tak penting pun...

ada lagi 5 hari utk aku menduduki final exam nie...satu paper jek..br ptg td amik slip exam...skrg nie bdk2 yg amik short sem sama dgn aku tgh bz bt project..aku masih tak membantu lg...tak de pun yg roger aku nak bt sama2...so aku pun duk la relaks lagi...hu3 tp mlm nie kn tanya dorang gak mcm mn perkembangan projek tue...

skrg nie..bdk debat ump tgh berjuang utk debat FOMCA kat UTHM...hari tue aku ada ckp nak pergi...tetapi takdir tlh tersurat yg aku tak dapat pergi...di sebabkan aku lambat bgn pagi tue...actually dah sedar kul 6 pg..alarm aku dah bunyi...tp mcm biasa la...aku offkan then tidor blk....lpas tue abg firdaus call dalam kul 7.30am...aku kata aku baru bgn...so dorg pun pergi lah...terlepas lagi aku utk debat FOMCA kali nie...debat nie aku tak pernah pergi lagi...tu yg nak sgt pergi...tapi kadang2 kita perlu utk buat perkara yg lbh ptg dlm hidup... ;)

good luck utk debater ump di sana k...semoga dapat buat yg trbaik....he3

ha...nie nak cerita...hari aku balik dari sarawak lpas...iaitu hari rabu...hujan turun dgn lebat di tambah dgn petir yg sambung menyambung...ibarat memanah setan2 yg ada sekeliling UMP tue...ambik ko...

nak di pendek kan cerita...tgh duk hujan lebat tue...tetiba bunyi petir yg kuat sgt dekat dgn rumah kitorang...terkezut gak la kitorang...

lepas tue sume duk cepat2 off kan brg2 eltrik....terutamanya menyelamatkan laptop masing2....nak di pendekkan cerita lagi...besoknya aku bgn awal gak la...aku nak hidupkan laptop...tgk2 laptop aku tak leh nak cas...sebab charger aku rosak...dan cable internet yg boleh pasang2 byk2 tue (aku lupa nama dia) pun turut rosak sama....habut....

aku hanya mampu tersenyum kelat....dah la skrg nie hujung bln...charger laptop leh rosak pulak...malas la aku nak pg beli....duit aku xde...mestilah harga dia dlm rm100 lbh kan...mls aku...lg pun bt masa skrg tak menggunakan laptop sgt...nnt bila ptptn keluar br beli...laptop aku tu pun bkn betul sgt...dah 'berat' sgt...nak kena format balik agaknya...sbb speaker dia tak leh kuar bunyi...sebab window dia corup....hu3

sabar2....bln tujuh nanti semuanya akan selesai...amin yer la bln tujuh adalah bulan yg memberi aku senyuman sbb bulan bufday aku...he3

owh ya...kepada yang nak memberi aku hadiah utk ulang tahun aku yang ke 21 tahun...kalau nak bagi la...aku ada satu permintaan....aku tak nak hadiah apa2...aku juz nak hadiah2 nie...





tetap demand....hahaha

ha..amacam...ada berani nak beri aku hadiah2 nie....he3 kepada yg nak wish bufday aku tue...kena sedia dgn hadiah2 nie..br leh wish...klu tak de...xyah nak wish k....hahaha (gurau jek....)

klu la aku mampu...dah lama benda2 nie menjadi kepunyaan aku...namun manusia hanya mampu utk bermimpi memilik sesuatu...tapi tak semestinya yang kita impi itu akan menjadi realiti...kadang2...berimpi sesuatu itu walau ianya tidak menjadi realiti tidak mengapa....sekurang2nya kita pernah berimpi utk memilikinya... ;)

sekian...






alif ba ta: hidup sekarang memerlukan wang...wang utk kita penuhi segala yang kita mahukan...oleh itu...terus la berusaha...agar yg di impi menjadi realiti...

2 pengkritk ceritera duniaku:

syIDek~ said...

aku da pk la care nak menjane dwit dgn cepat..
aku da pk masak2 da..
aku ingt aku nk amik sugar daddy la..
hahaha..
amacam, meletopz x idea aku.
hahahahahahahahaha...

The Hobbit Frodo said...

xoxoxoxoxo ... gud luck bro. Dalam hidup ni, kita x pnh puas, lebih2 lagi youngster cam kita. Well hidup n muda hnya sekali ~ jgn bila dah tua nanti bru nak kng n nyesal.

p/s: kalau ada peluang merempit, go ahead!!! sbb bila kita dah matang nti ... kita xkan buat mende2 ni ... kahkahkah (((ajaran ayah pin ~ ))

Popular Posts

Popular Posts since May 2010