Sunday, August 16, 2009

weekend bersama nurkasih...

Assalamualaikum & salam sejahtera...
semoga hari kita sentiasa dalam keadaan sehat hendaknya....amin


wekend nie segala perancangan aku tak menjadi...kecewa pun ada juga...namun apa yang kita terdaya...kita hanya mampu merancang....dan nyatanya...kita hanya mampu berserah pada yang kuasa...



ingatkan hari sabtu nak pergi tengok teater KoKEN volume 2 kat stor teater DBP,KL...lepas tgk teater tue terus pergi Usim untuk tgk debat kemerdekaan...

namun...di sebabkan student UMP wekend nie terlalu banyak perkara dan aktiviti yang perlu di lakukan...maka 15 org yang kononnya nak pergi tgk teater tue...hanya 7 org dpdnya dtg...maka dengan bilangan yang kurang dpd 10 org itu...bus UMP pun xleh nak gerak...sbb bus hanya akan gerak klu ada 10 org ke atas...

kecewa...

tapi aku, syidek, dan wahida terus menunggu dgn penuh harapan...kot2 la kan...ada cara lain...rani lak dah pergi kl dgn bdk orchestra...sbb bdk orchestra ada class kat damansara...maka rani sorang je la antara 7 org tue yang dapat sampaikan diri ke KL...

tengah hari...

aku masih berada di UMP...tetap tak dapat cara lain utk pergi ke KL....

aku?

dah rasa mengantok time tue....yer la gigih bangun pagi...tgk2 sia2....huh...sengal betol....! aku terus msg azim...suruh amik aku coz aq dah malas...nak balik rumah...lagi pun azim time tue tgh rehat dari class "soft skill 2" yang entah apa2 tue....merepek jer...

then aku pun menghabiskan petang ku yang bermanfaat itu dengan 'beradu'....ah...besnya dapat tidur....dan merehatkan badan dan minda yang bercelaru dis week...

malamnya...lak aku pg tgk bdk2 tarian latihan utk kali terkahir b4 show besoknya...terasa menyesal tak join ada gak...then malam tue adam n junior tgh berlatih utk pidato merdeka next week...aku tak dpt nak bantu sgt...aku juz menyebokkan diri je kat situ...sbb pidato nie dah lama aku tinggalkan...katanya...



AHAD,16 OGOS 2009



aku bangun pagi tak de la awal sgt...then aku terus pergi ke laptop badd...sbb laptop aku masih lagi tidak dalam keadaan normal...xleh nak on9...hu3


then aku ternampak cd teater KoKEN volume 1....ni mesti rani yg beli nie...aku pun terus tgk...bes giler...sgt bermakna teater nie walaupun di bawa secara simple dan mudah...tapi aku sgt suka...menyesal aku tak pergi tgk teater tue time dorang pergi last year....sbb tue la aku gigih nak tgk volume 2 nie...hu3

xpe...benda dah jadi...bak kata org yang sudah tu sudah...ptg tue lak...aku bosan kat rumah...sbb sume org pg ke bukit gambang resort nak uruskan show bdk kencana pawana kat sana...

maka aku pun menggunakan laptop badd lagi...sbb badd pun pergi ke sana utk jadi teknikal...gigih badd...ingatkan ptg tue aku nak tgk cite Ayat2 Cinta...sbb aku tak tgk lagi...sedih btol...


tapi duk cari2 guna netscan...aku jumpa cerita NurKasih...aku pun apa lagi...duk layan la cerita nie...sbb org kata best...lagi pun episod 1st aku tgk time kat rumah...lepas tue dah tak tgk dah....

1st - 12 episod...

sumenya aku tgk hari nie...bes giler cite nie...mmg feeling habis aku tgk....khabir bahtia mmg pandai mengarah....aku suka view dalam cerita nie...sgt menarik...menyebabkan aku rasa aku pun masuk dalam cerita tue ha3 poyo jek...

tapi serius...cerita nie mmg betol2 bt aku feel habis...tak de la sedih mana...tapi mungkin sbb lakonan dan juga skrip serta plot cerita dia yang menarik...menyebabkan aku terover feeling lak tgk cerita nie hahaha...

rasanya tak sabar nak tgk episod nex week....

sampai ke malam ok aq tgk cite nurkasih nie...gigih giler...

bagi mereka yang punya jiwa2 sensitif....tgk la cerita nie...he3 tak rugi pun....

ok lah...aku nak letak lirik lagu tema cite nie...bes gak...boleh tahan la...tapi full song tak dpt cari lagi...hu3

,


NURKASIH
YASIN
lewat ini kurasakan
kasih kian ku dambarkan
resah hati yang ku pendam
pada takdir dan harapan

nur...kasih(3x)

detik waktu dan suratan
siapa tahu ketentuan
ku mencari cahayanya
dalam bayang kegelapan

nur...kasih(3x)

nasib hidup dan pilihan
lain hukum setiap insan
mengharakan perjalanan
dalam maya kesamaran

nur...kasih(3x)

aku kembali kerana masih
mencari yang hakiki
sinar pasti
janji sci yang abadi

nur..nur ya kasih
ya nur..ya nur kasih



ha...ptg tadi aku dapat perkhabaran yang membuat aku gembira...team debat merdeka UMP...utk setakat pusingan ke lima telah menang 3 match...dan last match ptg td...lawan dengan Usim....dan keputusan hanya akan di ketahui pada esok hari....dan kalau rezeki UMP menang...maka layaklah ke suku akhir....tapi klu kalah...maka utk sekian kalinya...UMP masih gagal ke suku akhir...

tak mengapa...kerana bagi aku...ianya dah cukup baik...dengan masalah yang berlambak dtg menimpa...bagi aku...ianya sudah cukup terbaik...god job utk team debat merdeka 2009...

apa yang penting....team alam sekitar 2009 pun mcm tue juga (aku la yang wakil ) sbb last match penentu utk samada masuk suku ke tak...jumpa Usim gak...tapi kalah...hu3 sedih giler time tue...namun apa nak di kata...seperti di awal entri aku...kuasa penentu bukan di tangan kita...kita hanya mampu memulakan...yang akhirnya...hanya tuhan yang tahu...

ok lah...setakat nie saja yang aku boleh kongsi cerita...apa yang ptg...wekend ni aku belajar satu perkara...yang mendewasakan aku...:)

noktah




alif ba ta: setiap yang berlaku itu ada hikmahnya...tuhan terima kasih kerana memberi aku ruang utk mengerti...;)

3 pengkritk ceritera duniaku:

♥chentaMAYA™ said...

nur kasih besh~

syIDek~ said...

percayelah juma..
sampai skang aku masih lagi down dgn weekend mnggu nih..
huhu..
walaupun ko ckp yg lepas tu, bia lepas, tp aku masih lagi terase down..
hahaha..

Raja Azrul said...

sepatutnya abang pergi gak coz kak nida pun ada..

hehehe..tapi tak jadi sebab abang pegi KL ari jumaat tu, ada hal lak...

takpelah..banyak lagi masa.

Popular Posts

Popular Posts since May 2010