Thursday, October 1, 2009

teremo jap...katanya~


Assalamualaikum & salam sejahtera...

semoga hari-hari kita di berkati olehNYA...amin



hari ni dah masuk 1 oktober....tinggal sebulan je lagi b4 final exam...hari nie aku tersikit moody....entah...aku pun tak tau nape...tp aku gagahkan juga melangkah ke class....

semalam aku tidor lambat...lepas tgk cite blogger boy...aku gigih online sampai kul 4 pagi...sedangkan class kul 8 pagi....tapi aku yakin boleh bangun...namun keyakinan tak semestinya mengatasi kenyataan kan...akhirnya aku lambat jugak la bangun...xde la lambat mana...dah smayang subuh...aku leh tido balik...then dlm kul 7.30 br bgn...dah la aq nie jenis lmbt bersiap....

bila dah kul 8.15 mcm tue...aku ingat bdk rumah depan blom gerak lagi...rupa2nya dorg gerak awal...hu3 aq pulak terpinga2...sbb xtau nak naik apa...basikal entah ke mana...so aku pun gigih la jalan kaki...ala2 1st year ke class...gigihkan aku menuntut ilmu...patut dapat calon pelajar gigih ke class...ha3

sampai class dalam kul 8.35...cepat jugak la aq jalan kaki...nasib baik lah lecture writing aku tue baik...slumber je masuk class...online facebook jap...then baru dia start mengajar...sbb 1 jam awal tue dia suru buat TELL ME MORE....

then class steel design...keemoaan aku hari tue bermula time class nie la...terus moody sampai ke petang....aku baru sedar satu perkara...yang aku nie bila tak faham apa yg lecture ajar...aku mesti moody n emo...aku pun xtau nape...hu3

petang lak ada class Project management....ada quiz...aku tak baca langsung nota....plus aku tak faham apa yang lecture tu ajar....aku dgn yakin datang ke class dgn minda yang kosong...bertawakal je la...tengok2...soalan banyak giler...ko bayangkan Quiz je pun...tapi markah penuh 200mark...ko mampu? sedangkan peratusan bila masuk markah nanti...5 % je pun...over betul...namun semuanya menggunakan "minda ke-2"...menyeru semangat utk jawapan muncul sendiri...he3

then lepas quiz jek...ada masa beberapa minit b4 class hydro...kitorg jalan2 kat expoconvo ump kali ke-4....bosan giler...seperti yg aku ckp dlm entri b4 nie la...sedih je tgk...

lepas je dari sana terus ke class....masuk2 je kuliah...dorg bg paper mid sem environment yg lepas....aku pitam jap tgk markah aku...aku apa lagi tambah la moody....lecturer mengajar pun aku mcm xdgr...sbb aku xsangka lak markah aku seteruk itu...padahal study bagai nak rak...semuanya sbb kesilapan yang tak sepatutnya aku buat...hu3 then aku dgr paper mid sem project managemnt lak...bdk2 ni semua tinggi2...hebat betol...tp tinggi2 pun bknnya jujur pun...at least aku buat sendiri....markah aku pun boleh tahan gak...bersyukur apa yang ada kan...he3

apa yang aku belajar ialah...tak semestinya kita dah study bagai nak rak...kita sudah confirm berjaya...sbb kefahaman itu amat penting....utk berjaya ketika menjawab peperiksaan....yeah!

ok lah...
til d end...







alif ba ta: try utk memperbaiki keadaan hati....

2 pengkritk ceritera duniaku:

penjenayah merah jambu. said...

lerr,aku igtkan kau emo kenape..
ahahaha,aku kalau dah tak faham apa lecturer ajar,bukan moody,terus sleepy..kihkih..




*kdg2 pegi jawab test konpiden abes,semua boleh jawab,tp mcm biaselah,boleh jawab bknnya bermaksud betul semua. :)

jumapx said...

to PMJ...
ala...aku ikut subject gak..klu yg aku minat tue...mmg aku moody la klu xfhm...klu aq xsuka...mmg aq pun tido hahahaha


p/s: a'ah...aku pun mcm tu jugak..tension gak dah study giler2..tgk2 xleh nak jwp...hu3

Popular Posts

Popular Posts since May 2010