Monday, November 9, 2009

1st paper exam 09/10....








alif ba ta ;

owh esok aku sudah mula final exam...subjectnya seperti tertera di atas...aku sudah penat study...tapi terasa banyak lagi yang belum di study...bosan pun ada jugak....tapi ilmu tetap tak penuh2...tension menyebabkan aku update entri nie...rest sekejap katanya...

owh ya..kepada rakan2 di UMP dan di luar sana...yang turut menduduki peperiksaan pada esok hari...aku nak wish good luck buat kamu semua...semoga dapat buat yang terbaik ya... ;)

huh!...mmg penat kan belajar ilmu yang bersistemkan peperiksaan semata-mata....sampai sekarang aku masih tak faham2 kenapa sistem pendidikan di malaysia tetap mengamalkan sistem ini...lihat saja di negara barat...sistem pendidikan mereka tersangat la bagus...sebab itu golongan2 pandai terlahir dari sana tatkala zaman globalisasi yang menuntut ilmu yang menjadi tunjang kehidupan...

walauapapun...inilah yang harus kita lalui dan hadapi selaku pelajar Malaysia...


p/s: antara byk2 kabinet menteri...aku mau jadi menteri pelajaran...sbb aku mau ubah sistem pendidikan yang sedia ada...aku tahu ianya bukan mudah...tapi tak mustahil kan...kita ubah sistem yg sedia ada...;)

2 pengkritk ceritera duniaku:

NAJIAHTUL SYAFIQAH ISMAIL said...

GoodLuck!!!

97 said...

same la kte...stady2 rase mcm makin bnyk tak tau....

aku doa ko jd mnteri pelajaran...aku xnk anak2 aku susah cm aku....

Popular Posts

Popular Posts since May 2010