Wednesday, December 23, 2009

aku wanita biasa~




Aku Wanita Biasa - Krisdayanti

Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus1]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku


Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus2]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku… maafkan aku..



alif ba ta: 
 
owh...aku tak tau nape...aku tersangat suka lagu nie...sbb aku dapat rasakan betapa sedihnya hati dan jiwa KD skrg dalam melalui hari2 beliau menjadi seorang JANDA... 

hari tue aku gigih cari kat youtube sbb nak tau cite sbenar antara beliau dan Anang...dan aku rasa pasti ada salah faham antara mereka yang menjadi punca ianya berlaku...

dan hati aku cukup kuat mengatakan yang KD tak curang seperti apa yang dikatakan...

tapi kalau betul pun...beri peluang untuk KD menjelaskan semuanya...jangan menghukum beliau terus...dan yang paling penting bg aq...kembalikan kepercayaan anak2 beliau terhadapnya....KD berhak juga untuk berjumpa dan bersama dgn anak2nya...hal Anang dgn KD tak seharunya di campurkan dgn hal anak2...kerana anak2 tidak perlu masuk campur isu peribadi ibubapa...

hati ibu mana yang tidak sayang dan cintakan anak2nya...(kecuali mereka yg bodoh dera dan buang anak mereka di longkang dan sbgnya...itu binatang namanya...)

aku harapkan KD akan kuatkan semangat untuk meneruskan hidup...

semoga album duet KD dan CT dapat di hasilkan...tak sabar nak dengar kolobrasi 2 DIVA ini...he3



p/s: menjiwai watak sgt aku...ha3


Saturday, December 19, 2009

 Impian masih tidak menjadi nyata...
masih jauh dari jasad...
syukur...
hanya itu aku panjatkan...
bukan masanya untuk aku merasainya~





alif ba ta: result dah kuar...biasa2 aje...

Friday, December 18, 2009

salam hijrah 1431~

Assalamualaikum & salam maal hijrah~

sudah lama tidak update blog nie..ada la dlm 2 week mcm tue...terasa gatal sgt nak menaip dan berkongsi cerita bersama anda semua...

terlalu banyak yang bermain di minda dan mau di tulis di blog nie...namun kekangan masa yang menyebabkan aku tidak dapat untuk mengupdate blog nie sentiasa...

sebelum itu...aku nak ucapkan SALAM MAAL HIJRAH 1431 buat semua pembaca blog aku...dan juga seluruh umat islam di dunia ini...semoga hijrah yang memasuki ke 1431 ini..akn menjadikan diri kita lebih baik daripad tahun sebelumnya...amin

dan tak lupa juga aku nak ucapkan sekalung TAHNIAH buat pasukan bola sepak MALAYSIA yang telah berjaya menjadi JOHAN dalam SUKAN SEA KE-24 2009...penantian 20 tahun akhirnya tercapai...bangga..itulah yang dapat aku luahkan...sudah terlalu lama aku tidak menyaksikan pertandingan bola sepak...ye la..aku ini bukannya kaki bola...jadi nak tengok ptndgan bola sepak tue boleh di kira la...dan pasukan bawah 23 tahun ini berjaya membuktikan kebangkitan malaysia di Asia tenggara...TAHNIAH..

sedar tak sedar...lagi beberapa hari sahaja lagi kita akan mengakhiri tahun 2009..cepat betul masa berlalu...masih terlalu byk lagi impian dan cita2 yang belum tercapai...tak pe..simpan pula untuk tahun depan. : )

sedar tak sedar juga...lagi seminggu je lagi..aku akan memasuki sem baru...sem 2 tahun 3..terasa cuak dan takut sebenarnya nak masuk sem baru nie...sbb bermula sem akan dtg nie aku akan mula membuat PSM 1...yang malangnya..aku masi tidak mencari supervisor aku untuk membuat PSM 1 nie..maka aku dengan pasrahnya hanya berserah pada takdir supaya aku akan dapat lecturer yang ok...dan buat project yg boleh aku buat..hu3

result sem lepas masih tak keluar lagi...dan aku masih menanti..adakah keputusan kali ini ada kenaikan atau terus menurun...aku hanya mampu untuk berdoa dan berserah...semoga keputusan kali ini memuaskan diri aku atas usaha yang telah aku lakukan selama ini...

oklah...aku rasa cukup setakat ini..meskipun dalam otak aku skrg terlalu byk nak tulis...dan berkongsi dgn anda semua...entri ini sekadar utk tidak mahu blog ini di kunjungi tanpa sebarang update dr aku...sekurang2nya entri ini memberitahu anda semua yang aku masih wujud :)

sekian~



alif ba ta: cuti kali ini aku manfaatkan dengan sepenuhnya...sbb aku kena bawa family mak cik aku dari SABAH untuk CUTI2 MALAYSIA~

Monday, December 7, 2009




 
alif ba ta,

aku baru sedar satu perkara...dalam kehidupan kita mengejar sesuatu yang di impi...ada satu perkara yang kita sangkakan...kita sudah mencuba yang terbaik untuk mencapai apa yang kita impikan...namun hakikatnya...takdir tidak menentukan seperti apa yang kita mahu...

dan ketika itu..bermacam fikiran yang bermain di fikiran kita...sehingga terdetik di hati...mengapa takdir tidak mahu berpihak sedangkan usaha yang kita lakukan sudah sehabis baik....

dan ada ketika juga...kita tidak pernah terlalu mengharapkan sesuatu yang tinggi...namun ia datang tanpa pernah kita duga...umpama bulan jatuh ke riba...yang di kendung tidak berciciran...yang di kejar semakin dekat...

dan di situ...baru aku sedari...sesuatu usaha itu menuntut PENGORBANAN untuk menuju apa yang kita impikan...andai usaha yang kita buat pada hari ini yang kita sangkakan sudah cukup baik...namun hasilnya tidak seperti apa usaha yang kononnya kita sangkakan sudah cukup baik...bermakna...usaha yang kita lakukan itu sebenarnya belum lagi besar untuk mencapai apa yang kita impikan...

dan...KEJAYAAN itu akan datang juga...jika sudah tiba masanya menjadi milik kita...andai usaha terus di lipat gandakan...tanpa pernah mengenal erti penat...

kerana...sedarlah satu perkara...jika hari ini KEJAYAAN yang kita impikan itu belum berada di genggaman...maknanya...TUHAN menunda KEJAYAAN ter sebut pada masa yang akan datang ataupun KEJAYAAN lain yang memberi kepuasaan kepada kita...kerana TUHAN itu MAHA ADIL & SAKSAMA....

apa yang paling penting...jangan pernah menyalahkan TAKDIR...

sekian.







Saturday, December 5, 2009

senarai pemenang ANUGERAH SKRIN 2009




Lakon Layar Terbaik : Fariza Azlina Isahak ( KAMI THE MOVIE )
Lakon TV Terbaik : Erma Fatima ( Tersasar di Jalan Mu )
Videografi Terbaik : Tersasar di Jalan Mu

Laporan Khas Berita Terbaik : Buletin Utama “Air Najis”
Rancangan Dokumentari / Majalah Terbaik : Majalah 3, Gaza. Episod I & II
Rancangan Hiburan Terbaik : Kemuncak Sehati Berdansa II

Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem : Ida Nerina ( Wayang )
Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem : Zul Huzaimy ( Wayang )

Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama : Norish Ismail
Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Drama : Ahmad Tamimi Siregar

Drama Komedi Terbaik : Datin WanAbe
Rancangan Realiti Terbaik : Gadis Melayu, Episod Akhir
Rancangan Bual Bicara Terbaik : AC Disini
Rancangan Musikal Terbaik : Anugerah Juara Lagu 23

Anugerah Pelakon Wanita Terbaik Filem 2009 : Liyana Jasmay
Anugerah Pelakon Lelaki Terbaik Filem 2009 : Eman Manan

Anugerah Pelakon Wanita Terbaik Drama 2009 : Rosnah Mat Aris
Anugerah Pelakon Lelaki Terbaik Drama 2009 : Que Haidar


Anugerah Pengarah Terbaik Filem : Dr. Hatta Azad Khan ( Wayang)
Anugerah Pengarah Terbaik Drama : Erma Fatima ( Tersasar di Jalan Mu )


Anugerah Yasmin Ahmad : Jaclyn Victor

Drama Rantaian Terbaik : Kekasihku Seru
Filem Terbaik : Wayang
Drama Terbaik : Erma Fatima ( Tersasar di Jalan Mu )


Alif ba ta:


TAHNIAH buat ke semua pemenang...buat ke sekian kalinya...aku tidak berkesempatan untuk menonton anugerah ini dek kerana berjuang di bumi UM....hu3

kepingan kenangan royal 2008









alif ba ta;

gambar di atas adalah kenangan DEBAT DI RAJA 2008 bertempat di UIAM....satu kenangan yang byk mengajar aku akan erti debat...

kini aku tengah berjuang untuk DEBAT DI RAJA 2009 di UM...

semoga ada sinar untuk edisi kali ini...amin

Popular Posts

Popular Posts since May 2010