Thursday, February 11, 2010

akhirnya PRIVATE...





alif ba ta:

akhirnya....blog yang perasaan dia je yg bagus...iaitu WARUNG KEDAI KOPI KAK LONG....telahpun mengambil tindakan untuk private kan blognya...

nampak sangat pengecut penulis blog tue....mungkin dia takut apa yang dia tulis di ambil tindakan oleh pihak atasan UMP....yer la suka hati dia je nak menulis dan mengkritik tanpa usul periksa...

kita sememangnya boleh bersuara...tetapi kenalah dgn adab sopan...jangan kerana mulut badan binasa...dah byk kes2 penulis blog di ambil tindakan...kerana kekurang ajaran mereka...

semoga penulis blog yang perasan bagus tue...dapat ambil iktibar daripada apa yang telah berlaku...semoga komen2 yang di tinggalkan dalam ruangan entri 'hangat' dia tue dapat di jadikan satu pedoman untuk memperbaiki diri....

hidup nie jangan terlalu bersikap prejudis sgt....think b4 we do smthg...kerana perbuatan tanpa menggunakan akal sama seperti Haiwan yang di kurniakan otak tanpa akal....berfikirlah sebaiknya sebelum melakukan sesuatu....jangan sampai org lain merasakan diri kita hina...atas apa yang telah kita lakukan...

kita makhluk sempurna ciptaanNYA...maka jadilah Khalifah yang terbaik di muka bumiNYA....agar pengakhiran nanti...kita menjadi Khalifah yang terbaik...amin...

titik



p/s: penulis blog tue pengecut....sbb privatekan blog dia...bukan nak bersemuka...;p

4 pengkritk ceritera duniaku:

skid soil said...

kalulah si polan tu amek subj critical thinking yg aku blajar skg ni,dah kompem2 fail.prejudice,bias,narrow minded sme tu bkn ciri2 crtcal thinker.eceh.haha.

ini blog wirdah said...

haha,dia amek langkah bijak!

law said...

Taw xpa..setuju sgt pe yg ko tulis Juma...daus aku pon sokong statement ko..bru lah dia taw ingt suka suki jer dia nk kritik org..

aie said...

kecut..pengecut..terkecut..semua lah dy punya..har3..

Popular Posts

Popular Posts since May 2010