Wednesday, May 19, 2010

kebahagiaan dalam perpisahan




Shahir AF8 - Kebahagiaan dalam Perpisahan

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

(ulang chorus)

Kebahagiaan.. dalam perpisahan..



prasasti jiwa:  ini adalah single terbaru Shahir AF8..dia merakan lagu ini ketika dia tersingkir...dan lagu nie mcm best pulak aku dgr walaupun muzik & lirik dia ala2 rentak lagu2 balada 90-an...tapi bila dgr betul2...mcm best lak...hu3good luck buat shahir di final AF8 sabtu ini...semoga dapat buat persembahan yang terbaik...tapi kalau boleh nak Adira menang...he3

kadang2...perpisahan boleh membuat kita lebih rasa bahagia daripada terus bersama...namun perpisahan bukanlah jalan penyelesaian yang terbaik~





7 pengkritk ceritera duniaku:

Mr Final said...

lagunyer mane untuk didengar?

jumapx said...

dah ltak dah ; )

Roronoa Zoro said...

wahh.. tukar layout.. nice.. =)

jumapx, bila nak wat entri jiwang ko yg macam dulu2.. aku teringin bacalah....

jumapx said...

to zoro:
hahaha...nanti sy try utk cr bahan utk tulis ek...; )

thankz sbb sudi dtg..

Fairuz Malique said...

sedap lagu nie..walaupun aku br jek mengikuti AF8 nie pas minggu ke 8...heheheh kat kolej aku xtgk pon.... layout baru lagi juma???? hehehhee nice ^_^

jumapx said...

to 5ruz:
a'ah layout baru...he3
ala bdk AF8 nie suam2 kuku jek..tp bila dgr lagu2 single baru dorg...best2 pulak...mcm xpcaya jek dorg yg nyanyi...tp mcm biasalah klu recording nie kan...ada la edit2 suara sikit...hu3

Fairuz Malique said...

aah lah 2 yg sedap suara kwn baek ko kt saser dulu yang dah kuar single 2 kan??? hahahaha ilang terus pelat R die...hahahahha

Popular Posts

Popular Posts since May 2010