Monday, May 3, 2010

Mentor 4: Saingan sengit!!!



Salam...

Mentor 4 semalam telah pun memulakan konsert perkenalannya....pada malam semalam...menyaksikan ke-6 protege menunjukkan kebolehan masing2...

memang tak di nafikan...ke-6 mereka mempunyai bakat dan kebolehan yang tersendiri....masing2 ada kekuatan dan style yg tersendri menyebabkan aku tak sabar nak tgk konsert pertama untuk kumpulan A...

dan aku rasa Mentor 4 kali nie sgt menarik...dgn Mentor dari kalangan artis yg pelbagai...hinggalah kepada pentas yang agak besar untuk musim kali nie...mmg nampak glomor n grand la kali nie...berapa juta la TV3 habiskan untuk Mentor kali nie...

dan tidak keterlaluan aku rasakan...bakat yang ada pada Mentor 4 kali nie lebih baik berbanding peserta2 AF8...berlandaskan kepada apa yang mereka pamerkan pada konsert perkenalan pada malam tadi...

yer la...program Mentor nak cari bakat untuk tahan lama...tak macam AF...lebih kepada keuntungan dan 'drama' berbanding mahu melahirkan pelajar yg berkualiti...yg tak boleh blah bila ada sesetengah pelajar yg berbakat di keluarkan awal...lepas tue salahkan pengundi sebab tak undi..padahal pengundi dah setengah mati mengundi...tgk2 sumenya adalah perancangan produksi...lepas tue buatlah undian MASUK....mungkin stment aku nie boleh kena saman...tp ada jugak betulnyer kan...bila di fikir semula...tp xnafikan jugak...ada yg dr kalangan AF nie yg berbakat...tp xde peluang utk terus bertahan lama...hu3 (jadilah mcm Aizat & Vince buat lagu sendiri...baru leh tahan lama...jgn nk harapkan syrikat recording jek..)

dan untuk kesekian kalinya...peserta Sabah tidak pernah miss dr mana2 program realiti TV...dan utk kali nie...peserta Mentor Mus iaiti Ayim adalah wakil tunggal daripada Sabah...aku ingatkan kali nie xde...rupanya ada gak...he3 dan peserta Sarawak mempunyai 2 wakil adik beradik iaitu Ila (Joe flizow) dan Adi (Dayang)...

ok la..berikut merupakan Kumpulan bagi Mentor 4 kali nie:

Kumpulan A
1. Ila (Joe Flizow)
2. Nani (Azmeer)
3. Shaq (Mas Idayu)

Kumpulan B
1.Thalia (Ziana Zain)
2. Adi (Dayang Nurfaizah)
3. Ayim (Mus MAY)

apa yg pasti...kedua2 group mempunyai saingan sengit yg tersendiri...siapa yg buat kesilapan pada konsert yg akan datang akan menyebabkan mereka berada di tangga bawah...kerana jika di lihat kepada kekuatan...kesemua mereka punya kekuatan yg tersendiri yg tak dapat di duga...

Good Luck buat semua...buat masa skrg tak de protege yg aku minat lagi...sbb semuanya mcm bagus jek aq tgk...he3

sekian.


p/s: pastinya pengundi akan mengundi artis bukan protege mereka...dan untung buat protege yg punyai artis ramai peminat...kecuali protege tersebut dapat menunjukkan kekuatannya...pasti boleh jadi juara mcm Black walaupun tidak bermentorkan artis yg popular...cukup dgn kekuatan vocalnya...; )

2 pengkritk ceritera duniaku:

qamar said...

paling xbole bla....
mas idayu boleh stop shaq yg tengah perform....zezezut aku!!!

jumapx said...

to qamar:
tau xpe...aq xtgk time tue..coz aq tukar tgk AIM17..lpas tue aq tkar jek blk dia dah stop kan...rupa2nya sore dia serak kan..coz tu mas i dayu stopkan...hu3

tp xsbar nk dgr suara dia nex week...he3

Popular Posts

Popular Posts since May 2010